Proppat och klart » 6 feb. | Fredagskrönikan - Travstugan.se
Fredagskronikan Martin Engstrom
Redaktion

Proppat och klart

Solen har släppt blygheten och i helgen är det förutom toppsport även årliga travgalan på Stockholm Waterfront. Vem som är årets häst 2019 är lika klart som Malmöhimlen just nu; Propulsion.

Det kommer omöjligt vara så att alla älskar en. Inte heller att alla tycker likadant. Jag har länge varit av bestämda uppfattningen att jag vill vara gillad av allt och alla. Det tog sin tid, men efter något år framför trav-tangentbordet insåg jag att det är omöjligt.
Personer jag aldrig interagerat med på sociala medier har blockat mig sedan år tillbaka. 

Det är med andra ord omöjligt att vara gillad av alla. Inte heller att alla tycker och tänker som jag. Det kommer dock inte vara något som bekymrar mig särskilt nämnvärt när jag skriver. 

Som till exempel travgalan som i skrivande stund arrangeras ikväll fredag.
Min givna vinnare till årets häst är Propulsion

Insatserna och storloppen han vann under 2019 står ut över resten av de nominerade. Det är proppat och klart för kretsen kring Proppen. Den som är givne konkurrenten om priset är så klart Readly Express. Risken/chansen att han vinner är stor endast för det vackra att hans fantastiska karriär avslutades ifjol.

Kort och gott om övriga då:

  • Årets kusk: Björn Goop
  • Årets tränare: Daniel Redén
  • Årets tvååring: Revelation
  • Årets treåring: Power
  • Årets fyraåring: Activated
  • Årets äldre: Readly Express
  • Årets sto: Activated
  • Årets kallblod: Björs Frej
  • Årets komet: Mats E Djuse
Propulsionheatshtzartikelbild 1280

Annars, då?
Ja, det är svårt att gnälla över något den här veckan.

Malmö har varit inlindat i ett tjockt och envist täcke av moln och tidvis regn sedan första advent. Den här veckan har det dock blivit trendbrott. Jag har rentav kunnat sitta med balkongdörren vidöppen. Plötsligt har den blyga solen lyst över oss.

Veckans enda mörka avsnitt har givetvis varit kring kallbloden som missar den häftiga upplevelsen att starta på Vincennes. Det är inget annat än bottenlöst tragiskt rent av - men förutom det har det varit svårt att negativt kritisera något.

Timo Nurmos har börjat skriva för Ronden vilket jag verkligen välkomnar. Och en podd jag verkligen uppskattar är 'V75 lördag hela veckan' med Per Skoglund och Peter Andersson.
Jag tycker de två förvandlat urtrista måndagarna till något man obekymrat tar sig igenom.
Däremot får Skoglund skärpa till sig och sätta igång 'Vad tycker du om trav' igen, vilket både varit det bästa och viktigaste som producerats inom travet.

En som gör fel kan även göra rätt för sig - bra, ATG!

ATG är något man gärna drar fram sågen mot. Spelbolaget förtjänar all kritik de får med tanke på hur de gör bort sig var och varannan lördag inför V75. Men som så mycket annat kan en som ofta gör fel göra rätt för sig.
Sättet ATG byggt upp Grand Slam 75 med butiksandelar och möjligheten till GS7 är verkligen toppenbra gjort av spelbolaget och visar att de trots allt kan lyssna på kunderna ibland!
-----

Något jag reagerat på tidigare som jag måste göra igen;
Stefan Hultman har varit ett värdefullt tillskott i ATG Live och är ständigt värd att lyssna till med sina kunskaper. Däremot måste Hultman sluta be om ursäkt hela tiden! 

I den rollen han har som expert måste han få tycka till om vad han ser utan att han ska tvingas dra en förlåt-vals varje gång.
Jag börjar mer och mer misstänka att detta är något han blivit tillsagd att göra. Alla minns vi ju hur han tappade intresset av V75 Direkt när producenterna inte uppskattade hans ärliga tunga.

Det verkar vara lite av samma likör i Liven... Däremot glädjande att Hultman stannaer kvar i ATG Live några år ytterligare!
-----
Alessandro Gocciadoro verkar planera nya besök upp till Sverige med sina hästar. Med tanke på klassen på hästarna borde man normalt göra vågen och se det som kul tillskott.

Nu är det inte riktigt så. Som han upprepat behandlade Arazi Boko ifjol har jag inte mycket över till italienaren. 
-----
Nästa vecka blir det lite om det där att ställa sig i ledet.

Trevlig helg,
Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg