• Hem
  • ST misstänkte nervsnittning på stjärnan
Vivid Wise As
Nyheter

ST misstänkte nervsnittning på stjärnan

31 maj 2022

Via Travronden kunde vi på tisdag kvällen få reda på att Svensk Travsport bara någon dag innan Elitloppet misstänkte att Vivid Wise As var nervsnittad. Något som de efter kontroll sedan upptäckte att så ej var fallet.

Ordet nervsnittning slog närmast ner som en bomb i travvärlden efter hela Propulsion-skandalen efter hans Elitloppsseger 2020. Inför årets upplaga fanns misstankar om något liknande igen.
Det är via facktidningen Travronden som vi på tisdagen fick ta del av att Elitloppshästen Vivid Wise As kontrollerades i karlederna bara två dagar innan storloppet.

Tränaren Alessandro Gocciadoro och hans fru Sinead Sernicoli fick under fredagen reda på att Svensk Travsport fått in ett tips om påstådd nervsnittning av Vivid Wise As.
Sernicoli berättar för Travronden att hon och Gocciadoro var säkra på att nervsnittning ej förekommit på hästen, men att ST insisterade och ändå valde att kontrollera honom.

Efter att ha rakat hästens fyra karleder gjordes en undersökning - samtidigt som ett förhör genomfördes med Alessandro Gocciadoro och Sinead Sernicoli av spaningsledaren Martin Fälling och utredaren Jesper Holm. 

Efter många om men fick slutligen stallet beskedet att ingen nervsnittning förekommit.
– Hästen var godkänd i kontrollen, de kunde inte hitta någonting. Vad ska jag säga? Jag visste ju redan resultatet, så det var inte direkt så att det var en lättnad. Det var mer än känsla av att ”vad var det vi sade”. Däremot behövde vi lugna ägaren som var väldigt upprörd över att Svensk Travsport äventyrar hästens välmående. Vivid Wise As går med boots på frambenen och de väljer att raka hästen i precis det området där bootset sitter, säger Sernicoli till Travronden.

Vidare berättar Sernicoli om att stall Gocciadoro aldrig har något att dölja och alltid är hjälpsamma inom arbetet kring antidoping inom travsporten. Vem som kan ha kommit med tipset är inte något som stallet vet om mer än att det "finns många människor som är avundsjuka". 

Vivid Wise As kördes av Matthieu Abrivard i Elitloppet där ekipaget slutade trea i försöket och senare fyra i Elitloppets final.

Följ Travstugan på Youtube