V86: Globalisk Båth-afton » 19 dec. | Eftersnacket - Travstugan.se
V86 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

V86: Globalisk Båth-afton

V86-omgången från Solvalla och Bergsåker blev rena rama dominansen från stall Svante Båth. Global-hästarna gjorde vad de kunde och lite till och annat stall som är i zonen är Marcus Lindgrens.

Låt gå att det är ett storstall och ditten och datten... Men det är ingen tvekan om att det är riktigt imponerande av stall Svante Båth.
Ikväll på V86 tog stallet tre raka segrar inom en kvart och det var rena rama Global-showen.

Showen inleddes på bästa sätt.
Global Withdrawl (Erik Adielsson) bombade sig framåt mot ledning i V86-3 och även fast stilen såg något sämre ut in mot mål, var det ingen fara på taket. Adielsson kunde sitta tryggt bakom den startsnabbe treåringen som avslutade säsongen på bästa sätt.

Örjan Kihlström kunde därpå från Solvalla styra in Global Wizard från ledning runt om.
Det blev rena rama Solvalla-lunken första varvet och möjligen var det lunken som fick vinnaren att hålla undan från mycket starkt avslutande Iglesias Boshoeve (Björn Goop) som gjorde vad han kunde sista halvvarvet, men tog aldrig in på ledaren.

Hattricket kunde fullbordas i V86-5 där Global Unlimited (Adielsson) kopplade greppet om Fullpoint (Robert Bergh) och kunde ta sin andra raka seger.
Det har varit en hel del stolpe ut för fyraåringen den här säsongen, men intrycket var idag av bästa sort. Han kunde korsa mållinjen som ensam på målfotot.
------

Jag ska inte ge mig in i någon debatt om vem som är bästa kusken eller så. Men bäst på att beskriva känslan bakom en häst han är svag för är nog Erik Adielsson.

Även så ikväll beskrev han lyckan bakom Global Withdrawl och jag tycker där finns få i landet som är lika bra på att lyfta fram hästarna som Erik.

Globalwithdrawl

Global Withdrawl korsar mållinjen i V86-3.

Annat stall som verkligen är i zonen för dagen är Marcus Lindgrens. Lindgrens hästar ser verkligen ut att ha hur kul som helst på banorna just nu. Vare sig det är på Solvalla eller som igår på Jägersro. 

Inför V86-spelet kunde Adiago Trot ta andra raka segern med Emilia Leo (stort grattis till klockan, Leo!).
Det skulle inte bli stall Lindgrens enda seger på nationalbanan ikväll. 

I V86-2 fick Counterfeightr (Per Lennartsson) ta en efterlängtad seger efter att ha fått perfekt resa i rygg på ledande Lexington Hall (Jorma Kontio), och när luckan kom var det bara att tacka och ta emot.
-----
Med biken på var det en löpglad Cesar F.C. (Kaj Widell) i treåringsloppet, V86-6, som med nöd och näppe kunde hålla undan från en fint avslutande Idun a'Lir (Per Lennartsson).
Maharajah-sonen ska bli spännande att följa under fyraåringssäsongen. Under debutåret har det blivit fyra segrar på tio starter och nog kan Thomas Lönn fira fler framgångar med den här talangen.

Efter imponerande segern på Solvalla i våras har det mestadels bara varit stolpe ut för Nobel Amok (Robert Bergh).
Men Bergharen visade upp Nobel Amok i riktigt fint skick ikväll och ekipaget var tidigt framme och fick överta ledningen och kunde sedan kontrollera fältet hela vägen in i mål av V86-7.

Örjan Kihlström kan det där med att Solvalla-lunkifiera loppen.
I V86-8 avslutade han kvällen med Odessa Celeber som tog det lugnt till start och övertog sedan ledningen utan bekymmer efter 500 meter. Väl därifrån var sedan loppet i Kihlströms hand.
Bakom passar vi återigen Celinn Palema (Anders Eriksson) som är riktigt i ordning för dagen.

  • V86-1? Ja, inte var det något vidare... Men "rätt häst" vann i alla fall med Candy Lane (Henrik Svensson) som var klart bäst.
  • På Solvalla var där ikväll 827 besökare och på Bergsåker 674 besökare, enligt ST.

Nu tar V86 julledigt till 2 januari,

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg