V75: Fartfesten Silverörnen » 8 sep. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

V75: Fartfesten Silverörnen

Dreammoko och showmannen Peter Ingves satte dit alla i Silverörnen och trots att discon blev lite sjabblig löste det sig med Ulf Ohlsson som hade en segerrik eftermiddag på Solänget.

Silverörnen blev något alldeles extra med fartfest och oväntade händelser. Precis vad man vill bjudas på!

Makethemark (Ulf Ohlsson) bjöd på en rejäl svepning av fältet med halvvarvet kvar och tog upp kampen mot ledaren Diamanten (Erik Adielsson). Jubileumspokal-vinnaren såg ut att koppla greppet om segern, men där Dreammoko (Peter Ingves) plötsligt dök upp med en fantastisk avslutning som innebar segern. Sköter Dreammoko gör Sofia Hansson.

Även en del märkliga ögonblick från Silverörnen:

 • Örjan Kihlström hamnade helt snett på det med Zenit Brick. Kihlström försökte ta tidigt avancemang i tredjespår men släpptes aldrig ner av Muscle Hustle (Jan Norberg) i utvändigt ledaren och blev fast i tuff position som till slut gav trötta ben och placering bland de sista. Ibland blir det fel även för stjärnkuskarna...
 • ...och fel blev det även till sist för just Jan Norberg med Muscle Hustle som försökte hålla uppe tempot mot Diamanten men istället fick kasta in handduken själv. Trots allt starkt av Muscle Hustle att orka springa in fjärdeplatsen.

Allt som allt ett Gulddivisionslopp man gärna hade fått se varje lördag! Vi närmar oss vintern och jag försöker njuta av dagens tillställning...

Mästerlig Ulf Ohlsson inledde med dubbelseger

Ja, snacka om en lysande eftermiddag för Ulf Ohlsson, som mer eller mindre lekte med hela Solänget i V75-1 och V75-2 och dansade disco i V75-5.
Ohlssons skickliga körhänder tog sig till tidig ledning i två första segrarna och kunde sedan i V75-5 behärska en orent travande Disco Volante i kritiskt skede. Vilka körhänder!

 • I V75-1 vanns med Esprit Sisu. Ekipaget kopplade tidigt kontroll på loppet och övriga konkurrenter och kunde från ledningen svara för en fin insats. Tränar Esprit Sisu gör Svante Båth och sköter gör Camilla Björk.

  Främsta motbuden, Quality Tilly (Örjan Kihlström) hade ingen bra dag, och Global Undecided (Ulf Eriksson) hade alldeles för långt fram till vinnaren och galopperade även över upploppet.
 • I V75-2 fick Ohlsson en lysande start med Roheryn som tidigt satt i ledning och bevakade övriga fältet hela vägen in i mål.
  Indoor Voices (Örjan Kihlström) avancerade tidigt fram utvändigt ledaren för att hålla tempot uppe, men hade inget att ge mot en stark ledare. Tränar gör Timo Nurmos, sköter gör Rebecka Sjöberg.

  Indoor Voices, som gillar att smyga med och flyga fram sista 2-300 metrarna, såg sannerligen inte ut att trivas med dagens resa.
 • I V75-5 var det Disco Volante för hela slanten. Förutom ett litet kritiskt ögonblick in i sista sväng, var det en rusande glad Disco Volante i ledningen som knappast såg trött ut efter mål.
  Disco Volante tränas av Stefan Melander och sköts av Jenny Gustavsson.

  Bakom tycker jag Erik Sting (Ulf Eriksson) trots allt gjorde det bra som tvåa. 

Formen betalade äntligen ut sig i V75-3 för Peter G Norman med All Star.
Sexåringen har, efter varit ifrån sedan februari, stått för två fina insatser utan seger, men fick idag utdelning på goda formen med att spurta förbi favoriten Emile Zola Sisu (Örjan Kihlström) över upploppet.
Blott tredje segern i karriärens 24:e start och det var sannerligen ingen bluffdebutseger på V75 med spår 12 och jättefavorit att strida emot över upploppet.

I korthet:

 • Tor Wollebæk tog ett rejält avancemang sista varvet med Kaksen N.O. och avslutningen var av bästa segersort när det blev strid mot Guli Tor (Örjan Kihlström) och ledande Finseth Yr (Per Linderoth) i V75-4.
 • Oväntat scenario i V75-7 där Comewithaflash (Samu Sundqvist) tuffade på i ledning. Tacksamt för Sign Me Up Too (Emilia Leo) som fick lifta med i rygg och väl mot slutet tog sig ut i andraspår, förbi och gick mot ännu en V75-seger. 
  Sign Me Up Too med Emilia Leo, utan tvekan en av årets höjdare på travbanan.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg