V75-finalerna: För båda stora och små » 3 nov. | Eftersnacket -…
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

V75-finalerna: För båda stora och små

Finalomgången på Solvalla bjöd oss framförallt på styrkedemonstration från stall Nurmos. Vad den även bjöd oss på var de mindre tränarna som fortfarande stångas mot de större.

Givetvis måste man ta sig an stall Nurmos två imponerande segrare från gårdagen.

I Stoeliten var Une Etoile Gar åter totalt obarmhärtig mot konkurrenterna. Främsta hotet Mellby Free satt bra till direkt och såg ut att göra livet surt för Une Etoile Gar. Med halvvarvet kvar var det däremot dags för tyskfödda stoet att spänna musklerna i en Mellby Free som inte kunde utmana.
Une Etoile Gar har gett oss några rejäla insatser på slutet och det är framförallt prestationer som bådar gott för nästa års storlopp.

I avslutande Silverhästen var det Global Trustworthy för hela slanten. Från ledningen höll ekipaget kontroll på övriga fältet hela vägen och där varken Milliondollarrhyme eller Milligan's School var närheten av segerstriden.
Bakom vinnaren var det däremot roligt att se Digital Ink leverera en vass insats likt senast. Han verkar vara tillbaka i finfin form igen!
-----
V75-finalerna var en styrkedemostation av Nurmos-hästarna men även Björn Goop med Giant Shadow imponerande återigen. Inte ens stenhårt motstånd och spår 12 kunde stoppa segerrike holländaren som fortsätter rada upp segrarna.
Däremot är det något oroväckande att Staro McMillan åter föll igenom. Fyraåringssäsongen har tagit honom väldigt hårt!
-----
V75-1 inleddes med vass vinnare i form av Magnus A Djuse med Catarina Nordqvist-tränade From The Mine
När Ural tidigt föll i galopp satte Djuse allt på ett kort och drog iväg från ledarpositionen. Det såg närmast leksamt enkelt ut!

Robert Wilhelmsson har fått igång Melizza i hennes livs form. Johan Untersteiner med Velegance såg ut att ha koll på leken och valde att dra undan in mot sista sväng - som skulle bli ekipagets fall.
En toppformad Melizza kunde med knapp marginal avsluta starkt och ta sig förbi med minsta möjliga marginal!
-----
V75-finaler är alltid en eftermiddag av hög klass. Och vad som gladde mig mest med eftermiddagen på Solvalla var att de lite mindre tränarna kunde synas på den stora scenen återigen och satte dit de lite större rävarna. 
Ännu en gång visade travsporten att den är en plats för allt och alla!

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg