V75-dagen på Jägers » 21 nov. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

V75-dagen på Jägers

V75-1 blev tyvärr inget vidare av lopp när de som skulle sätta fart och färg försvann tidigt. Detta är dock inget som vinnande Exaudio Vici ska ursäkta sig för. Respekten för honom var stor från de konkurrenter som var kvar i loppet.

Det blev chockerande start för spelarna när betrodda Rackham, Nero Maximus och Rock My Dreams sjabblade bort sig. Detta tackade Jorma Kontio för med Exaudio Vici som trots stapplig inledning kunde lunka fram mot ledningen efter 500 meter och hade sedan full kontroll på fältet i behagligt tempo.

Devs Daffodil är tveklöst i sitt livs form. Insatsen i Stoeliten senast var utomordentlig som resulterade i att stoet sprang över miljongränsen. Ikväll svarades det upp med en närmast glänsande seger i V75-2 hemma på Jägersro. Snacka om att hon var värd den stora framgången!

  • Det mest anmärkningsvärda från V75-2 var givetvis inledningen där Robert Bergh markerade rejält mot startpersonalen i ett lopp som ändå gick iväg. Ny lördag och ny "skandal" i vår kära travsport.
    Vem som hade rätt eller fel? Ja, säg det, men det var onekligen uppfriskande att höra hur huvudstarter Mats Nilsson stod på sig efteråt. Det är inte per automatik att de aktiva alltid har rätt!

Stall Luguaer var onekligen på hugget inför V75 på hemmabanan. I avslutande V75-7 bombade Marc Elias till ledningen med Night Brodde som nådde ledarpositionen och därifrån glänste hästen och bättrade på självförtroendet igen efter två nedslag.
De andra hade verkligen ingen chans!
-----
I V75-3 lyckades Johan Untersteiner med en klassisk knapp marginal kämpa sig mot ledningen med Opulent Tile som sedan kunde leda runt om före en tapper Hombre D. som dessvärre galopperade bort sig kort inpå mål. 
Vinnaren gjorde det väldigt bra och ta med Hombre D. för framtiden med Oskar Kylin Blom. Där har vi en treåring som är något rejält...!

Svensk Uppfödningslöpning 2020 bjöd på härlig duell över upploppet mellan ledande Islay Mist Sisu och Mellby Jinx där förstnämnde med centimetern tog hem segern. Mellby Jinx var sannerligen en tapper tvåa som var rejält förbättrad efter uttagningen!

Men, vinnaren? Ja, en jätteframgång för stall Per Nordström så klart och med tanke på de imponerande resultaten i unghästloppen för stallet var det verkligen väl värt med en storseger. Bara att lyfta på hatten!

I V75-5 blev det en kamp mellan två "nästagångare". Upper Face gick bra som tvåa på V75 för två veckor sedan och likaså gjorde Frodo S. förra helgen. 

Det kördes om spetspositionen och den som gottade sig åt detta var Björn Goop som när väl startrusningen var över gick framåt med Frodo S. som efter 600 meter slutligen satt i ledning. Därifrån var Goop säkert belåten med tillvaron men över upploppet gick Adrian Kolgjinis Upper Face riktigt starkt och kunde ta hand om segerchecken.
Det var två väldigt bra hästar som gjorde upp i V75-5 - för Upper Face smakade det V75-segergott och för Frodo S. är det att ta tredje gången gillt nästa gång.

Storfavoriten Elian Web satt programenligt i ledningen av V75-6 i ett tempo som sedan kallblodseliten hade matchat. När det väl var dags för slutvarvet försökte Björn Goop att utmana med Diamanten, vilket inte Elian Web uppskattade.
För detta satt Thomas Uhrberg med och njöt bakom med Västerbo Exact som spurtade fram ute i banan och chockerade alla med en seger. Stort grattis, tränare Roger Persson!

Stort grattis segrande V75-skötare:

  1. Linda Marttinen (Exaudio Vici)
  2. Noora Tervo (Devs Daffodil)
  3. Stian Stoum (Opulent Tile)
  4. Sara Aulander (Islay Mist Sisu)
  5. Agnes Carlsson (Upper Face)
  6. Roger Persson (Västerbo Exact)
  7. Simon Mitman (Night Brodde)
Dela inlägg

Kommentera inlägg