V75 Bjerke: Italiensk show! » 10 juni | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

V75 Bjerke: Italiensk show!

Årets Oslo Grand Prix-vinnare var av sorten man bara kan älska. När femårige Urlo dei Venti borrar ner sig och vet att det är dags att prestera, då är det bara att se och njuta.

Urlo dei Venti (Enrico Bellei) ville inte bjuda publiken på dramatik. Istället bjöd ekipaget på show och knock out-seger. Hästen följde bilen när starten gick och kunde sedan från ledningen försvara sig mot Rajesh Face (Per Oleg Midtfjeld).
Uza Josselyn (Erik Adielsson) hittade ut i andra par utvändigt sista halvvarvet och såg ut att vilja duellera - men där Urlo dei Venti i monstruös stil lämnade fältet, borrade ner sig och glänste hem loppet.

Italienaren svarade för en oslagbar insats idag och vilket monster det är.
Annat monster är Twister Bi (Christoffer Eriksson) som dessvärre inte var i någon harmoni idag och startgalopperade. Övriga deltagare i Oslo Grand Prix var långt ifrån klassen som Urlo dei Venti bjöd på.

Rick Ebbinge inledde V75-dagen tillsammans med Tuxedo Bi som vann i överlägsen stil i ett överlag mycket dåligt V75-1.
Knappt godkänd blir tvåan Cantona America (Johan Untersteiner) som gjorde vad han kunde för att nå ledaren, men förgäves...

Stall Conrad Luguaer har hållit en förkrossande hög form under lång tid och det verkar knappast som att hästarna fått nog och vill lata sig i en hängmatta - tvärtom! 
I V75-2 var Todder (Marc Elias) i stort sett lika otroligt bra som vid segern på Solvalla senast och hästen har sannerligen inte varit i samma toppform som nu.

Från andra par utvändigt valde Marc Elias att gå ut i tredjespår på sista bortre lång, placerades utvändigt om ledaren Joe Hoe Lee (Lars Fredrik Kolle) och kopplade sedan grepp in mot upploppet. Likt senast bjöd även Elias på en härlig segergest!

  • Marc Elias? En kommande stjärna i sporten som ger ett ödmjukt intryck framför intervjumicken och lyckas även prestera väldigt vasst i sulkyn.

Kaj Widell är en mästare i sulkyn och Rigmor Jakobsson är en mästare på att utveckla Firewire till ett toppsto.
I V75-3 tackade Widell för att Madelen L.T.C. (Eirik Høitomt) slappnade av mot slutet och kunde på sylvassa kliv ta sig förbi och där Firewire i sin 48:e start klev över miljonen insprunget.

Vi är nog många som tror att det ser kört ut med halvvarvet kvar, och likadant var det i V75-4 idag. Men så är det något sjujäklande visst med den där holländaren hos Peter Untersteiner...

  • Generaal Bianco kunde åter svara för en avslutning där han i hånskrattande och majestätisk stil kopplar greppet om motekipagen och vinner till sist enkelt.

Kallblodssportens utveckling har gått framåt med rejäla kliv senaste åren och där topploppen bjudit på fartfester. I årets upplaga av Alm Svartens Äreslopp var Polara med Antti Tupamäki en fullt värdig segrare.
Hästen svarade senast för en urstark insats i Elitkampen på Solvalla och fick idag styra och ställa fältet från ledningen och ta en storseger. 

Bakom slutade Odd Herakles (Adrian Solberg Akselsen) tvåa efter att ha sprungit utvändigt ledaren hela vägen. Mycket tapper insats av hästen som dessutom såg ut att ge Polara en match över upploppet.
Elitkampen-vinnaren Lome Brage (Erik Adielsson) fick mer ett lopp i kroppen och såg fortsatt fin ut bakom.

Men allt var inte guld och gröna skogar i loppet...

  • Vitter (Mika Forss) såg rent av bedrövlig ut men kom likväl till start där ekipaget tidigt drogs bakåt och där hästen knappast såg något vidare fräsch ut.
    Mycket oansvarigt av tränare, kusk och banveterinär. Ska man få vara så här blind när det är stora prispengar? Ja, tydligen. Ett slag i ansiktet mot djurskyddet.
  • Lannem Silje (Tor Wollebæk) ser ut att vilja syssla med mamma-livet fullt ut och slippa de jobbiga tävlingsloppen...
    Jag hoppas, "tyvärr", det var sista gången vi fick se henne idag.

Erik Adielsson kan nog buga och bocka som fått möjligheten att sitta upp bakom Giveitgasandgo.
Fyraåringen ser redan nu ut att duga i yppersta eliten och efter en överlägsen seger i Fyraåringseliten följde hästen upp det med att även charma hemmapubliken i Norge idag.
Lexus Dream (Ari Moilanen) var klok nog att överlåta ledarpositionen till Giveitgasandgo som sedan med tussarna kvar sprang hem loppet på en 10-tid utan att se vidare trött ut.

  • Kresten kring Giveitgasandgo valde att inte gå ut i Elitloppet i år. Men som Jägersro-hörande hoppas jag få se honom sista tisdagen i juli istället. Gärna mot Timo Nurmos hygglige stjärna...

Nu laddar vi mot Boden nästa lördag,
Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg