V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Uppvisning inledde

Vi inledde med Denarius i ledningen av V75-1 men som tröttnade mot slutet. Istället var det full show från Dante Kolgjini med stall Kolgjinis Boli You S.M..
Jag måste nog till och med säga att det är en av Dantes bästa insatser i sulkyn! Han satt cool-lugn i andraspår när övriga avancerade i tredjespår och precis i sista sväng kunde han få lucka för att spurtvinna hem segern. Det blev till slut en uppvisning. Favoriten Excusez Moi hamnade pyrt till från spår 1 i volten och var länge instängd på innerspåret. Det blev till slut en tredjeplacering.

Det sket sig i V75-1 för Magnus A Djuse men i V75-2 blev det en uppvisning med Luv You Schermer.
Hästen hamnade halvdant till från start men Djuse körde resolut och rejält offensivt och till slut satt ekipaget i ledningen. Därifrån blev det en rejäl fartfest och Luv You Schermer stod för karriärens bästa insats och lekte med motståndet.

Ringo Adore gjorde verkligen ett storstilat arbete i V75-3 där han från ledningen fick tuff press mot sig hela vägen men kunde visa vilken styrka han har i sig.
Hästen levererade en toppinsats även fast startögonblicket gav ett trögt intyck!

Malte Handfast hade handfast koll om V75-4 med mindre än halvvarvet kvar och med en ägare som heter Bravur Fastigheter så lyckades Without A Doubt med bravur lösa segern fastän steget tröttnade något sista biten.
Nej, jag är inte göteborgare, även fast jag bör kritiseras om pappahumorn. Däremot hade jag Without A Doubt som omgångens drag och måstestreck - lite måste jag strecka på mig!

Mange Djuse fick inte alls till det i V75-1 och han fick det inte heller i V75-5 med Eric The Phantom.
Ekipaget kom väl aldrig helt in i matchen och även fast avslutningen var rapp så tycker jag väl att styrningen var väl försiktig. Vann gjorde istället Mika Forss med Alessandro Gocciadoro-tränade Danao degli Dei.

Markus B Svedberg hade givetvis full laddning inför V75 på hemmabanan och i V75-6 ledde han runt om med Nunja!

Det såg ut att bli en promenad i parken för Comes With Age i ledningen i V75-7. Plötsligt in mot upploppet föll hästeni  galopp och ändrade på allt.
Istället vann järnstoet Dear Friend som från utvändigt ledaren fick ett stort tack för resan när ledaren sjabblade och där stoet debutvann för Daniel Wäjersten-stallet. Hon är onekligen helt underbart ruggig och verkar fortsatt vilja tävla!

Grattis segrande skötare och ägare!
  1. Johan Svensson - Easy KB
  2. Susanne Frang - Birger H Konsult AB
  3. Pernilla Sundling - Kim Vörlin
  4. Tess De Haan - Bravur Fastigheter AB & F Servin
  5. Maju - Scuderia Verner SRL mfl.
  6. Kathrine Henriksson - Olof Brodin mfl.
  7. Johanna Persson - Mauro Fantini, J Chunram & Stall Mary AB
Följ Travstugan på Youtube