V86 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

"Två" vinnare i Fyraåringstestet

I vinnarcirkeln stod Per Nordström med sitt derbyhopp Kentucky River - men nog har årets upplaga av Fyraåringstestet på något vis ändå två vinnare.

Micha Brouwer satt upp bakom en stekhet Luuk Schermer som efter första varvet var minst 50 meter före övriga och sprang 1.10,6a/1 500 meter.
Alla väntade på att ledaren skulle kasta in handduken.

Väl mot slutet var det en urstark Kentucky River som efter en djäkla massa lurpassande mot konkurrenterna fick fritt spelrum över upploppet och visade vilken enorm inställning han har i tävlingsskallen och där han stred hem Fyraåringstestet.
Kentucky River och Per Nordström stod som vinnarna och gjorde det med en imponerande segertid på 1.12,0a/2 640 meter...

...men det går ändå inte att komma ifrån Luuk Schermer. Han vägrade kasta in den där handduken. Han var heroisk och slutade tvåa. På något vis är även han en vinnare.

Fyraa

Kenneth Haugstad hamnade planenligt i spets med So Far Away Ås i V86-1 som trots ett tufft tempo lyckades kriga till sig segern.

Stall Goop börjar trimma igång maskineriet igen efter ett tungt halvår med svaga resultat.
Björn Goop fick en perfekt resa med Father Simon som efter rygg på Escobar Zet i andra par utvändigt kunde koppla greppet om V86-2 över upploppet. I V86-3 var det inget snack när Carl Johan Jepson med Copen Chuck S.M. ledde runt om och där italienaren tog sin tredje raka seger!

I V86-4 slog Goop till rejält med stjärnan Diamanten som över upploppet spurtade hem segern. Nioåringens första seger sedan 21 augusti ifjol och snacka om att han var värd ett besök i vinnarcirkeln!

 • Favoriten Hail Mary blev satt fast i rygg på ledande Inti Boko och där Inti Boko-stallkamraten Seismic Wave stängde in jättefavoriten och lämnade Örjan Kihlström chanslös att komma ut med Hail Mary.
  Stallkörning? Nej, knappast! Magnus A Djuse ville så klart tävla med Seismic Wave och framförallt göra det surt för favoriten. Det är oerhört uppfriskande att vi får se sådana intentioner. Det görs alltför sällan!
 • Efteråt var det en självfallet småsur Örjan Kihlström som förbannade sig över hur konkurrenterna körde mot storfavoriten. Ja, de gjorde ju inte som det brukar göras!
  Nog skulle han väl samtidigt i efterhand ha funderat på att gå ut i andraspår istället så tidigt som möjligt? Då hade han inte hamnat i sitsen.
  För kretsen kring Hail Mary får man nöja sig med att stjärnan nu blir rejäl nästagångare - i självaste Åby Stora Pris.

Jorma Kontio satt bakom en mycket stark Ivanka Amok i V86-5 som från utvändigt ledaren hela vägen slog slag i saken i sista sväng och lade in ytterligare en stark växel till enkel seger till slut.
En snabb revansch för stoet som senast sjabblade bort sig i två senaste starterna.

Adrian Kolgjini har säkert slitit hår på grund av Rampant som gjort bra insatser men aldrig vunnit. Senast var det nära men där han spände sig sista biten och förlorade. I V86-6 var det däremot urladdning och Raja Mirchi-sonen tog en stark första seger!

Örjan Kihlström hade ingen tur med Hail Mary och inte så heller med Beacon Kronos i V86-8 som hamnade pyrt till.
I ledning satt Matadoren Eme men som inte hade mer att ge sista 100 meterna när Asnaur dei Rum flög fram och vann i Sverige-debuten.

Grattis segrande skötare och ägare:
 1. Jesper Olsson - SRF Stable
 2. Erik Andersson - Lerstenen Förvaltning AB
 3. Ciro d'Nardo - Scuderia Quiriniana
 4. Hannah Gustavsson - Forspro AB mfl.
 5. Maos Marloth - Stall Timo Nurmos AB
 6. Irene Hermans - Classic Goal AB & Green Pac AB
 7. Emma Nordström - JimMit AB
 8. Ciro d'Nardo - Scuderia Starlight Paola&C Di Di Ruscio

4 163 besökare kom till Sundbyholmstravet!