V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Stjärnstoet avslutade på topp

Det var fina V75-finaler med vintriga förutsättningar på Solvalla idag. Inledande Stoeliten bjöd på en avskedsföreställning från Mellby Free som avslutade på högsta toppen som en vinnare!

Med varvet kvar av V75-1 satt Björn Goop och skakade på huvudet åt Mika Forss. Goop tog enkelt hand om ledningen med Mellby Free men fick tidigt Hevin Boko och Forss utvändigt om sig som höll uppe tempot. "Ah du, ta det lite lugnt nu va", var hela uttrycket från Björn Goop. Mika Forss kunde inte bry sig mindre. Hans Hevin Boko skulle minsann krossa ledaren.
Det skulle visa sig att stentuffa Mellby Free var bäst och som klev över 10 miljoner kronor insprunget i karriärens sista start. Det kunde inte sluta på ett bättre sätt. Tack för allt, järnstoet.

Adrian Kolgjini vet verkligen vad han sitter upp bakom med Prosecco. Jösses en sådan styrka valacken visar upp i V75-2. Och en sådan utveckling senaste tiden! Idag fick han runda ute i spåren sista 300 meterna och tränare Carina Balder stod intill bankanten och försökte ta in ögonblicket. En magisk stund för Balder så klart och bara njuta av stunden. En sådan överdjäklig häst!

Milliondollarrhyme med Ulf Ohlsson såg länge ut att lura hem Gulddivisionen. Från innerspåret ledde ekipaget länge i behagligt tempo, men väl över upploppsrakan var det slut på både energi och motivation. Istället var det en formstark Brother Bill som kämpade ner ledaren sista biten och som tar sin tredje raka seger!

Det var en alldeles unik segrare av V75-4 där Unique Juni ute i spåren verkligen stod för en rejäl insats och som vägrade ge sig. Loppet i sig var ganska färglöst om jag ska vara stenhård, men Unique Juni stod för en femstjärnig insats! Första segern på svensk mark sedan 12 september ifjol.
Bakom vinnaren? Ja, det är givetvis så att man unnar Ottilia Fri en seger på V75 nu...

  • Omgångens prestationer? Ja, men det var solklart i V75-5. En sådan duell vi fick! 

Det går inte begära mer än vad vi fick bjudas på av en självförtroende-stark Flemming Jensen mot en vresig Örjan Kihlström som vet om att han kör bästa hästen. Hade Jensen varit Solvalla-tränare däremot hade han med lätthet släppt förbi Admiral As som fått varva på 1.15. Men så är inte Flemming Solvalla-tränare, som väl är. Han testade emot och fick visserligen 3 000 kronor i böter för drivningen...
Emoji
kördes i ledningen och darrade inte på läppen en enda gång när Admiral As kom upp och duellerade. Det blev kamp hela vägen in mot mållinjen och till slut vann Admiral As.

Admiral

Admiral As strider förbi Emoji.

Morten A Pedersen lever i en dröm just nu. 18 september greppade han tag om V75-segern med Hands Down D.E. och idag blev det lite av detsamma. Ekipaget kunde sista biten ta rejält grepp om ett Bronslopp som innehöll en hel del galopper som väl dessvärre förstörde dramatiken i det hela.
Detta är dock inget som Pedersen ska be om ursäkt om - tvärtom! Efter segern nu är Hands Down D.E. miljonär!

Örjan Kihlström och Bugatti Miles lät övriga köra loss där framme och inte förrän det var 50 meter kvar kunde ekipaget koppla greppet och be övriga lugna ned sig. Gaylord Am? Ja, men en sån insats han stod för. Tredjeplatsen är egentligen värd en förstaplacering. Bra tränat, Anders Eriksson.

Gratulerar segrande skötare och ägare:
  1. Sofia Hansson - Mellby Gård AB
  2. Carina Balder - Kulla Living AB
  3. Fredrica Sandberg - Stallskriket Gävle
  4. Jenny Martinsson - Jan Spåls Invest AB
  5. Pernilla Sundling - SRF Stable
  6. Silje Bendiksen - Binge Bruland
  7. Lina Pergenius - Stall Zet