Reflektionen från söder » 31 juli | Eftersnacket - Travstugan.se
Jaegersgiffelpucko2
Redaktion

Reflektionen från söder

Det får bli en liten reflektion från söder efter intressanta Åbergskvällen...

Det är med en viss skam i kroppen jag följde Hugo Åbergs-kvällen via ATG Live igår
Första gången på flera år var jag inte på plats vid hemmabanans stora kväll för året. Så får det bli ibland och det är väl med viss bitterhet man konstaterar att man följer loppen mycket bättre via Liven än på plats...

Ringostarr Treb var åter i segerslag i Hugo Åbergs Memorial där han spårade runt om. Italienaren har det fortfarande i sig och efter senaste starten var det en bestämd och segersäker Wim Paal som satt upp den här gången. En klart rättvis vinnare av loppet så klart!

Den man ändå tar med sig från storloppet likt senaste åren är så klart Propulsion. 

Han visar lopp efter lopp vilket fenomen han verkligen är. Andraplatsen togs med rejäl mersmak. Hans enorma fartresurs sista 200 metrarna var något som väldigt få hästar har i sig i den här travvärlden. Och även fast det nu "bara" blev en andraplats är han tveklöst Sveriges bästa travhäst.
Att han ska lägga skorna på hyllan vägrar jag acceptera. Jag är så pass befängd att jag hoppas på ännu en säsong...

Visar vilket fenomen han är

När Örjan Kihlström inte vinner storloppen blir det per automatik flera frågetecken som radar upp sig. För visst gör hans hästar ändå väl ifrån sig! Nu blev det ännu en start där Kihlström kör för sent och där Proppen inte hann fram.
Av någon anledning har travsporten några få utvalda som man verkligen inte ska eller får kritisera. Örjan Kihlström är en av dom. Hytter man med näven åt Kihlström är man helt funtad i skallen. Det låter oftast så. 
Men visst tycker jag Örjan Kihlström körde fel i Åbergs...!

Allt är inte bäst i tv-soffan

Visst var det skönt att sitta bekvämt i soffan med en cerveza (öl på spanska) och se loppen i lugn och ro. Och visst är det alltid intressant att höra Stefan Hultman. Men tv-produktionen har vi mer att önska åt.
Skötarna glöms som alltid bort helt och hållet trots att det är hästarnas bästa och viktigaste vän. 

Och trots att Malmö Stads Pris det här året ändå bjöd på rejäl dramatik var det annat viktigt som skulle lyftas fram efteråt; nästa spelobjekt.
Studion på plats på Jägers ägnade en kort minut åt Illuminati och hans snöpliga galopp - sedan skulle det börja flaggas för onsdagens V86 och ännu en gång får vi det bevisat för oss att travet inte är mer än en spelkupong för sändningarna.

Det är sådana irritaionsmoment som gör att det trots allt är bättre att vara på plats...

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg