Hailhag
Redaktion

Promenadseger för storstjärnan

Det surrades en hel del om innerspåret för Hail Mary. Det var stor risk att han skulle bli fast där inne - men så är Örjan Kihlström denne Örjan Kihlström. Han löste det utan bekymmer och storstjärnan Hail Mary tog en promenadseger.

Ungefär 0,5 sekunder in i E.J:s Guldsko 2022 satt Örjan Kihlström i andraspåret med Hail Mary och när startrusande Milliondollarrhyme släppte ifrån sig ledarpositionen efter 350 meter var Gulddivisionens dramatik över. Ja, det hann ju inte ens bli något drama kring innerspåret för Hail Mary
Kihlström löste det som behövdes att lösas och sedan var det bara en häst på ovalen. Det blev lite av en promenadseger för Hail Mary.
-----
Dagens mest imponerande vinnare var inte Hail Mary. Den fick vi istället i avslutande V75-7 där Daniel Wäjersten bjöd på uppvisning med Gooner.

Wäjersten kunde enkelt ta hand om ledningen och visst... Gooner är i toppform för dagen men intrycket idag var någonting nytt. Det var mer än någonting extra. Wäjersten satt helt cool-lugn i sulkyn och Gooner såg knappt ut att ta i när han överlägset hånskrattade åt konkurrenterna som fick svettas för att hinna med. Eller, okej. De hann inte med...!

Det var knappast någon dramatik av V75-1 där Björn Goop bakom Born To Run mest satt och mös och möjligen streamade någon serie på telefonen eller något över sista varvet. Det var en mycket överlägsen vinnare och klasskillnaden blev rätt total. Italienaren såg ut att stormtrivas i svenska voltstartsystemet och var bara bäst.

  • Märkligt var det att första starten blåstes för omstart men där ingen bestraffning utdömdes. Sådant förstår jag mig inte på.

Jorma Kontio håller verkligen Edima högt och i V75-2 kunde vi med all tydlighet förstå varför och där Kontio kördes rejält offensivt. Den finske legendaren fick en pangstart och satt tidigt i ledningen med Nan's Cash först utvändigt. För Edimas klass var det en väldigt hög fart på loppet och trots detta var det ett sto som ändå segrade mycket enkelt. 
Att Kontio håller henne högt förstår nog alla efter den här insatsen.

Efter att både Björn Goop och Jorma Kontio styrt och ställt i varsin V75-tillställning så var det givetvis dags för allas våran Örjan Kihlström att visa upp sig. 
I V75-3 segrade han med stall Redéns Fat Rabbit som liksom två övriga vinnare hade full koll på läget under slutvarvet. Kihlström såg ut att hamna pyrt till med 1 500 meter kvar, men där det - givetvis - löste sig ändå för kuskstjärnan och Fat Rabbit var den klart bästa hästen i loppet.

Vi såg länge ut att bjudas på en rejäl duell mellan ledande Alm Randers och utvändige Kong C.K. och tempot var sannerligen högt under hela vägen av V75-4. När väl mållinjen skars var däremot vinnaren någon helt annan och möjligen var det tempot som gjorde att Alm Randers föll.
Kong C.K. tröttnade sista halvvarvet och Alm Randers gjorde vad han kunde - men ute i spåren spurtade Åstas Gotthard fram. Segraren satt i tredje par invändigt med 300 meter kvar och när fälten splittrades över upploppet lyckades Kajsa Frick hitta ut och skrällde till rejält!

Viva La Vida Face är på rätt spår efter att ha haft en del otur i karriären. Senast rusade han runt Örebro-ovalen och idag fick hästen med tränare Goop tidigt överta ledningen och därifrån förlorar inte Viva La Vida Face i den här klassen för dagen. 
Kapten Brodde
, annan betrodd, hamnade utvändigt ledaren med varvet kvar men föll bakåt i fältet sista 300 meterna. Där stod inte allt rätt till...!

Gratulerar segrande skötare & ägare:
  1. Alessandro Gocciadoro - Ivan Grasso
  2. Nina Honkanen - Jalohepo Oy
  3. Caroline Närström - Stall Zet
  4. Catrin Hagman - Charlotte och Ingemar Frölin
  5. Hampus Bergström - På Stället KB
  6. Jenny Sundin - Stall Mary AB
  7. Martina Gilljam - Knutsson Trotting AB