V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Monstret är något extra

Vi besökte Eskilstunatravet denna lördag och snacka om sådant monster vi fick se. Nog är Margareta Tooma något extra.

Att se travsport på hög nivå är alltid speciellt och i Stoeliten var det säkerligen många som ville sätta dit segermaskinen Margareta Tooma.
Med tolv raka segrar i bagaget selades hon ut mot toppston och det från spår 8. När hon dessutom fick positionen utvändigt ledaren och motbudet Fifty Cent Piece var det möjligen en och annan som gottade sig. Nu ska hon sättas dit minsann.

Men icke. Detta är ett oerhört monster till sto och det värsta? Ja, det är väl att hon knappt ser inspirerad ut i loppet. Det är som att hon med en suck alltid avgör loppen. "Jaja, då. Att ni ens ska försöka kampera", ungefär.

Hon är ett monster, hon har tolv raka segrar i bagaget och även fast hon imponerat på en så är det ändå med en övertygelse att vi ännu inte sett botten i henne. Wow!
-----

Dwight Pieters kunde knappast få en bättre resa med Special Major än vad han fick i V75-1. Ta emot, tacka för liften och vrom mot segern.
Från springspåret fick ekipaget en pangstart, släppte ifrån sig den till Falcon Am och över upploppsrakan hittade Pieters ut och spurtade hem skrällsegern för stall Veikko Haapakangas.

Hattrick av hemmastallen

Jörgen S Eriksson dansade runt ovalen hemma på Eskilstuna med sin Ballerina Indika som i V75-2 ledde runt om före en tapper Match'Em och nästagångaren Tearsinheaven som flög fram sista biten.
Personligen? Ja, men visst kastade jag banprogrammet i marken. Spik Match'Em...

Vi fick oss en hemmaseger även i V75-5, Gulddivisionen, där Phoenix Photo växlade förbi Missle Hill över upploppet och där Brother Bill blev fastlåst med allt sparat.
Segern var Phoenix Photos allra första i Gulddivisionen och med 150 000 kronor ytterligare in på kontot klev han även över två miljoner kronor insprunget-

Min "ögonsten" Very Kronos sjabblade bort sig direkt bakom startbilen och hade överflöd av energi såg det ut som. Om än att det var återkomsten så ska jag inte sticka under stolen med att det blev lite av ett magplask...

I V75-6 kunde Markus B Svedberg slå till med Katrine S.H. som tog sin tredje raka seger och drog till med en hattrick för hemmastallen som segrade i V75-2, V75-5 och V75-6.
Favoriten Miss Imperatrice var rejält synad under dagen både vid värmning och provstart. Intrycket på henne var inget vidare men i loppet tog hon sig lite till samman och gjorde tappert ifrån sig.

Ett kunnande för Guld

Vi fick oss en häftig uppvisning i Bronsdivisionen när Hidalgo Heldia åter visade vilken oerhörd kapacitet han besitter.
Jag skrev i min inför-artikel att femåringen har ett kunnande som matchar Guld och idag fick vi se en obarmhärtig tävlare som lekte med konkurrenterna - och det med Jorma Kontio likt vid segern i Berlin senast.

Vi avslutande tävlingsdagen med att Örjan Kihlström styrde in segern med Pure Muscle från ledningen. Treåringen visade noll respekt för de äldre!
Declan gjorde det otroligt bra ute i spåren som tvåa.

Gratulerar segrande skötare och ägare:
  1. Veikko Haapakangas - Stable Haapakangas Oy
  2. Amanda Hellström - Easy KB
  3. Conrad Luguaer - Stall Pivot
  4. Ninni Gardelin -Stall Zet
  5. Agnes Larsson - Team Phoenix På Stället
  6. Kathrine Henriksson - Sven H Konsult AB
  7. Pernilla Sundling - Pinje Fastighets AB mfl.

2 742 besökare på Eskilstunatravet idag!

Följ Travstugan på Youtube