V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Markering mot rosa biljett

Per Nordström lät oerhört bestämd i veckan. Det ska markeras och det ska visas att Önas Prince är värd rosa biljetten. Visst var han det!

Per Nordström är som alltid väldigt trevlig att ringa upp och prata med. Om hur han resonerar och tänker kring hästarna sina och vad man upplever vid samtalet är att han har stor tro på hästarna sina. 
Det lät återigen när vi diskuterade Önas Prince inför dagens start. 

Det ska markeras och det ska visas att prinsen ska selas ut i Elitloppet. Bara kom med biljetten efter målgången, Malmrot. Och väl i V75-6 markerade Nordström rejält och det självsäkra snacket var befogat. Det är alltid kul att se när tränare med tilltron på hästarna lyckas. Det fick vi se i V75-6, och efteråt fick Per Nordström den rosa biljetten!

Tvåan Brother Bill såg idag oerhört läcker ut även han och flög fram över V75!

Nordström fick besöka vinnarcirkeln redan i V75-2.
Personligen spikade jag Kentucky River på alla system jag hade att rå över kring min omgivning. Det är verkligen en fyraåring av hög kapacitet! När jag talade med Per Nordström tidigare i veckan hörde man även på honom hur tankarna är kring fyraåringen. Det är tveklöst en stjärna för framtiden.
I ett V75-2 som höll hög fart med het ledare kunde Nordström tidigt sitta i andraspår och lunka med och sedan väl över sista halvvarvet markera vem som hade bäst häst i fältet. Kentucky River är något för framtiden den - och Travderbyt!
-----
Jörgen Westholm var resolut i inledande V75-1 när han med Castor The Star bestämde hela vägen där framme. Napoleon Cash tog tidigt upp jakten utvändigt men rådde inte på ledaren som vann mycket rättvist!

Dubbel Djuse slog till två gånger om;

När Sister Sledge försvann ur V75-3 var det många bekymmersrynkor bland folket. Och det verkade vara detsamma bland ekipagen som tävlade och över upploppet var det överraskande nog Iceland Falls med Magnus A Djuse som med starka kliv avgjorde över upploppsrakan!
Cute And Charming
vann mycket övertygande från ledningen senast och svarade upp den prestationen med att övertyga även i dagens V75-4, även hon med Djuse i sulkyn!

Hipster Am ska man se upp för. Stefan P Pettersson-stallet mår oerhört väl för dagen och en av anledningarna är Hipster Am. I V75-5 flög hästen bakom startbilen och kunde med lätthet ta hand om ledningen och var därifrån omöjlig att besegra!

Vi avslutade med en jätteskräll i Orebro International där Erik Adielsson med Falcon Eye slog till där Moni Viking länge såg ut som vinnaren.

  • Glädjande från dagen; 2 897 besökare kom till Örebrotravet!
Gratulerar segrande skötare och ägare:
  1. William Ekberg - Team Westholm AB
  2. Emma Nordström - JimMit AB
  3. Annsofie Bergfelt - Stall Stallfrö HB
  4. Oskar Dahlman - Fredrik B Larsson Travträning AB
  5. Martina Lundin - Stall Courant AB
  6. Emma Nordström - Per Nordström AB, P Hansson och R Nilsson
  7. Maria Tverbad - Arild Skillinghaug