V86 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Hur länge till finns tron?

V86 från Bergsåker och Solvalla bjöd på mycket. En frågan om tro, en saga som fortsätter och så avslutade vi med inställning!

Kvällens begivenhet från Bergsåkertravet ikväll var förstås Gösta Bergengrens Minne (V86-5). Här välkomnades Admiral As tillbaka och med stor tro på sin häst var det optimistisk Reijo Liljendahl som besökte Sundsvall. Väl i loppet blev det sedan galopp kort bit efter start - för att senare lägga en ytterligare galopp. 

 • Tillhör man högre skiktet, som vi ju hållit Admiral As på för en tid sedan åtminstone, så är man givetvis synad vid varje start. Och inte minst när det ska vankas årsdebut och lite mini-revansch efter fjolåret. Nu blev så inte fallet. Frågetecknen rätades inte ut till svar och så här i efterhand frågar man sig; hur länge till finns tron kvar från ägarna?

Det är enkelt för oss från sidan att tycka till. Det är väl lite av mitt jobb också. Nu frågar jag mig om ägarkretsen har tron kvar på att ha italienske hingsten i samma stallmiljö som han uppenbarligen inte fungerat i på länge nu? Admiral As har inte råd med ytterligare en säsong av magplask. En nystart i ny regi hade varit högintressant - om än på bekostnad av regi Liljendahl...

Vann Gösta Bergengrens lopp gjorde istället tidigare unghäststjärnan Mellby Jinx med sin tränare Daniel Wäjersten. Bakom denne passas verkligen Pinto Bob...! Nämnde Wäjersten inledde även kvällen i V86-1 med Lina Tallberger-tränade Katalonia som verkligen var i ordning!
-----
Begivenheten på Solvalla var årets upplaga av Spelarnas Pokal.

På tal om miljöbyte verkar det gjort Golden Guard mycket gott. För regi Sofia Aronsson tog hästen ikväll andra raka segern med Stefan Persson i jollen. I och med detta är Golden Guard nu även garanterad plats i Harper Hanovers lopp - om så kretsen vill.
-----
Som travfrälst älskar man sagorna och det verkar Linn Strandqvist vara ute på nu med sin Dallas. Senast överraskade hästen allt och alla med en sjujäkla till fartfest. Ikväll reste hästen upp till Solvalla och satte konkurrenterna på plats. Med legendaren Jorma Kontio styrdes fältet in i mål. 
Snacka om att Dallas ikväll är någonting helt annat än vad vi trodde för några veckor sedan... Kom aldrig och säg att trav är förutsägbart!
----
Som travfrälst älskar man inte bara sagor - man är lika svag för inställningen! De som verkligen fajtar hela vägen in i mål och vägrar acceptera annat än segerbuketten.
Precis så upplevde jag Brilliantsky (V86-2) och framförallt Real Scotch (V86-8) där sistnämnde bjöd på en fin avslutande duell mot Balotelli Face.

I övrigt?

 • Nog börjar kungakronan växa ut lite på Guli Fantom. Med tränare Jörgen Westholm tog han enkelt hand om innerspåret i V86-3 och hade full kontroll på läget därifrån.
  Bakom var konkurrenterna rejäl besvikelse. Kavaleren satte inte ett travsteg rätt och Buska Blyg var minsann blyg sista biten...
 • Marcus Lilius har alltid varit en talangfull kusk, men nog upplever jag ändå det som att han höjt sig ett snäpp ytterligare senaste månaderna. Ikväll stod han även för omgångens storskräll när han i V86-7 vann med Lars Holm-tränade Listas Thaitanic.
Grattis segrande skötare och ägare:
 1. Fredrik Mattsson - Idealmaskin I Sverige AB
 2. Iida Lind - Onkel Invest Oy
 3. Lena Wahlgren - Team Westholm AB
 4. Henna Ikonen - Torbjörn Adolfsson
 5. Ida Edin - Mellby Gård
 6. Erica Gustavsson - Linn Strandqvist
 7. Oscar Öberg - Lars Holm
 8. Johanna Kinell - Untersteiner Racing AB & JSM Holding AB
Följ Travstugan på Youtube