V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Glad mitt i vintern

V75-1 gjorde mig glad!
Mitt i allra mörkaste vintern var det en fröjd att skåda den här tillställningen! Efter 50 meter trodde många att spänningen var över när Pere Ubu nådde ledningen, men ack så fel. Magnus A Djuse tog initiativ tidigt med Anchor Man och lade sig utvändigt och när ledaren kastade in handduken var det en urtapper Anchor Man som stred mot spurtande Kimi di Quattro från andra par utvändigt och som knappt stred sig förbi med sin tränare Markus B Svedberg.
Det är sällan vi får uppleva ett upplopp av hög dramatik under vinterns V75-omgångar. Idag fick vi det - det gjorde mig glad!

Tomas Pettersson bjöd på en ruggig styrning med Quarcia som med varvet kvar av V75-2 susade fram ute i spåren och överrumplade ledaren Kirsi Boko. Från ledningen var sedan formtoppade Quarcia oerhört löpglad och lämnade konkurrenterna chanslösa att kunna utmana.
Njut av framgången, Roger Forslund - ägare, tränare och även uppfödare.

För undertecknad kände man sig givetvis belåten efter V75-3, Gulddivisionen. Jag spikade Disco Volante trots tveksamheterna. Det var av ren envishet jag tog beslutet då det minsann såg ut som en uppgift han bara SKA lösa trots tveksamheterna.  Och, visst. Det var kul att se nioåringen tillbaka i något så när som på gamla dar. Ulf Ohlsson kunde med lätthet ta hand om ledningen och sedan var Guldloppet över.
Efteråt stod en tårfylld Jenny Gustafsson och försökte ta in segern. Jag kan tro det fötts frågetecken senaste veckorna och när det sedan blir som det blir här är det både lättnad, tacksamhet och glädje. Bra jobbat, Jenny!
-----
124,3 miljoner på V75 med jackpot idag när majoriteten har lön på tisdag som är den 25:e. Gissningsvis en del som lovade bojkott efter Nyårsafton som råkade hitta tillbaka till http://atg.se idag.
En väldigt stark omsättningssiffra så här års.
-----
Allt och ingenting hände i V75-4 och Robert Bergh fick sannerligen ingen enkel styrning med sin Buska Blyg som såg mest chanslös ut större delen, men med 600 meter kvar valde ekipaget att sätta fart på tillställningen och slutligen vann Buska Blyg relativt enkelt - i ett lopp som väl annars inte höll någon jätteklass.

 • Och frågan jag ställer mig efteråt; Hur tog sig egentligen Robert Bergh ut med 800 meter kvar?
  Efteråt ler drabbande Ulf Ohlsson framför kameran där hans ögon säger allt, men där talförmågan yttrar det diplomatiska. Nog tog sig Bergh ut rätt tveksamt och för aktionen segrade han på V75. I en tid där minsta lilla drivning ger böter känns sådant här tveksamt att släppa fritt. Om nu ribban ska ligga så lågt som den gör idag.

I V75-5 såg det ut som att födelsedagsgrisen Mattias Djuse gick mot trygg seger med Global Classified från ledningen. Väl med 100 meter kvar blev det plötsligt en strid mot Equal To None som med knappa marginalen lyckades ta sig förbi över målgången. 

Förra veckan visade Bitcoin'd Arc upp sig i ruggig författning i sin comeback. Idag var det dags för stallkamraten Amalencius B.B. att göra detsamma
Hästen hamnade halvpyrt till direkt men med varvet kvar tog Örjan Kihlström initiativet framåt och kunde överta. Sedan var det bra med det. Amalencius B.B. är av hög kapacitet och fick idag vinna plättlätt utan att riktigt behöva ta i. 
Jag ser fram emot den dagen han verkligen tar i ordentligt. 

 • Och kusken Örjan Kihlström? Ja, han körde minsann inte som Örjan Kihlström. Han körde Amalencius B.B. som att han var kaxigast och bäst i loppet och ville visa det så tidigt som möjligt. 

Vi hade en förbannat fin V75-omgång från Färjestad idag och bjöds på löpningsförlopp vi sällan kunnat begära eller tänka oss. Även i V75-7 blev det fart hela vägen och Four Guys Dream som stod för en tapper insats fick se sig besegrad sista biten av en vilt spurtande Nero Maximus som tog hem segern i V75-7.

Tack för showen idag, alla aktiva - så här vill vi alltid ha det!

Grattis segrande skötare och ägare:
 1. Jimmy Hertzberg - Olof Brodin (Chartering) AB
 2. Roger Forslund
 3. Jenny Gustafsson - Stall Courant AB
 4. Therese Bergh - R Bergh Travstall AB mfl.
 5. Jacob Smith - Stall Kennys Andelshästar
 6. Minna Kimmunen - Stalletalltidibaren HB
 7. Ingen uppgift - Oliver Badura, M Huber & B Nikolai