Fart och fläkt på V75 » 11 jan. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Fart och fläkt på V75

Det var fart och fläkt direkt i V75-1. Doctor Doxey Zenz från ledningen med Mathias Andersson fick tidigt sällskap av sjabblige Pacific Face och Giuseppe Lubrano som möjligen var lite väl fartsugen vilket slutligen blev Pacific Face fall.
Doctor Doxey Zenz höll starkt över upploppet, men hade inget att ge när smygkörde Hawk Cliff och Örjan Kihlström spurtade framåt över upploppet.

  • Vi efterfrågar ofta mer fart och action i travloppen, inte minst när Solvalla-lunken härjar vecka efter vecka. När vi väl får det är det många som beklagar sig.
    Det verkar givetvis dumdristigt att man då ska sitta här och gnälla när vi väl får det... Sedan är det självklart så att man inte mår jättebra av att se hästar stappla i mål. Det där med att ha fog för sin körning.

TV-produktionen hade stort fokus på Alf Jonsson och hans fantastiske Ängsborken inför V75-2. Det kan man väl förstå när hästen presterat som han gjort. 

Idag blev det "bara" en andrapalats, men med tanke på startgaloppen var insatsen av Ängsborken riktigt ruggigt att se. En garanterad kallblodsstjärna inom något år.
Vann loppet gjorde istället Guldtopp med Magnus A Djuse som tackade för perfekt resa hela vägen. Bakom tycker jag även Guli Rubin gjorde en klart bättre insats än vad han gjort på slutet!

Kusktalangen Magnus A Djuse fick senare även segra i V75-6 med toppformade Arbystir som gavs en perfekt resa hela vägen och kunde koppla greppet om loppet när ledaren Red Alert W.F. tröttnade.
Lika vackert som Djuses styrning var det att se härdade tränaren Roger Nilsson som var tydligt känslosam efter segern.
-----
På tal om körning var det verkligen något vi fick i Gulddivisionen. Jorma Kontio bakom Katja Melkko-tränade Elian Web följde startbilen och satt i ledningen direkt. Tidigt avancerade Örjan Kihlström fram med Propulsion som dock inte hade någon chans att utmana ledaren sista halvvarvet.
Stall Melkko visade upp en lysande Elian Web idag som rättvist tog hem segern. 

Var Propulsion dålig? Nej, Proppen gjorde precis vad han kunde från den positionen! Idag handlade det mer om att Elian Web för dagen var bäst. Så enkelt kan det vara ibland.

Annan jag vill lyfta fram? Jorma Kontio.

Få finns det i travsporten som kan mäta sig med Kontios meriter. Och även fast han är till åren på papperet så är det inget som stoppar honom från att fortfarande vara kvar på toppen. Jorma Kontio är en av de mest kritiserade travkuskarna vi har. För det är jag lite ledsen faktiskt. Det är det sista han ska vara. Han var minst lika lysande som Elian Web.
-----
Efter högintressant Guldlopp fick vi ett något behagligare V75-4 där Rikard N Skoglund ledde tryggt med Rocky Tilly in i mål. Inget snack, kort och gott.

Klassen på V75-5-sällskapet var låg men tempot höll rena rama Elitloppstempot. Detta tackade Johan Brandel för med Inshallah som tackade för tempot och som kunde gå i mål som segrare trots spår 12 över kort distans. 

I regidebuten för Oscar Berglund gavs Arch Lane en fin genomkörare senast av Emilia Leo. Idag med det loppet i kroppen var det dags för offensiv insats. Leo kunde från ledningen känna sig kaxig när övriga fältet hade svårt att hänga med sista halvvarvet.

Arch Lane är högkapabel som få men dessvärre skadedrabbad. Aktionen sista biten oroar kring hästens framtid. Låt hoppas han är tillbaka snart igen!

Gratulerar segrande V75-skötare:

  1. Amanda Larsson (Hawk Cliff)
  2. Daniel Wikberg (Guldtopp)
  3. Katja Melkko (Elian Web)
  4. Anne Raatikainen (Rocky Tilly)
  5. Bo Heyman (Inshallah)
  6. Hanna Nilsson (Arbystir)
  7. Kalle Alander (Arch Lane)

Ingen uppgift på antalet besökare på Bergsåker idag.

Martin Engström

Share post

Kommentera inlägg