V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

En djus tävlingsdag

Det är enormt imponerande att se hur bröderna Djuse vände ut och in på konkurrenterna. Under en Elitloppslördag.

Trots att Mats E Djuse föll med Imhatra Am i V75-1 så fick han senare ändå lämna Solvalla som dubbelsegrare på V75. V75-3 och V75-5 var hans.
Brorsan hans, Magnus, blev trea med Friend of Elves (V75-3), tvåa med Mellby Imperial (V75-4) vilket blev till att Mange till slut slog slag i saken i Harpers bakom Eric The Eel.

En slags djus dominans en sådan här dag är onekligen unikt.
-----
Efter starten av V75-1 var det en Alessandro Gocciadoro med Zeudi AMG som var torsk. Ekipaget hamnade pyrt till och i Stoeliten över sprinterdistans ska sådant innebära förlust. Inte för Zeudi AMG.
Istället ändrade hon avslut på showen och förvandlade konkurrenterna till torskar. Gocciadoro var inte sen att bjuda publiken på segergester!

 • De övriga två som på förhand var i surret var Imhatra Am och Sister Sledge. Båda svarade väl ändå för rätt bleka prestationer vilket inte minst märktes sista biten, om än att Sister Sledge fick en lite halvtuff resa.

Ulf Ohlsson hade åter full kontroll på läget med Kit Crown som tidigt tog hand om ledningen i V75-2 och satt där hela vägen in i mål. 
Personligen hade jag ögonen på Future Sox i loppet som blev fast fjärde par invändigt tidigt i loppet men som senare gick mycket vasst över upploppet. Nästa gång!

 • Som aktiv supporter till Malmö FF var det mycket piggt och uppskattat att se TIFOT från Infinity Sisu-kretsen. Stoet gick även otroligt över sista biten.

-----
Sweden Cup vanns av Bengurion Jet med Alessandro Gocciadoro. Mycket kan ekipaget tacka stallkamraten Bepi Bi som var vrålhet utvändigt om ledande Iceland Falls större delen av loppet.

Just Iceland Falls gjorde två otroliga lopp och är lite av det vi behöver; ett nytt möjligt stjärnsto med svensk flagga!
-----
Heartbeat Thunder var imponerade fin senast men dagens prestation var nog karriärens bästa insats hitintills.
Från utvändigt om ledande Dragons Bar i V/5-3 stred han verkligen till sig segern med Mats E Djuse i sulkyn!

Familjen Untersteiner var rejält segersäkra med Smile Silvio under veckan och väl när det var dags i V75-4 infriades surret. Mycket starkt och jag hyllar alltid när stall uttrycker tro på sig själv!
Oligark Tooma
var dessvärre alldeles för het och gjorde så fältet minst sagt blev utspritt mer än första varvet....  

I V75-5 hade vi omgångens jättefavorit i Castor The Star.
Personligen garderade jag honom för jag helt enkelt "vägrade" se honom som stenklar. 
Stenklar var dock just vad han var när Mats E Djuse tidigt satte sig i ledning och lämnade övriga enkelt över upploppet! Framförallt säkerligen skönt för Djuse att "revanschera" sig efter Imhatra Am - och detta fick säkert tränare Jörgen Westholm att läka svanskotan lite extra!

Vi fick aldrig någon vidare dramatik i Silverdivisionens final när Readly Lavec med Oskar J Andersson vann mycket enkelt. Det ska de inte be om ursäkt för. Nu är hästen dubbel miljonär!
Ekipaget fick bestämma tempot hela vägen och under inledande varvet fanns ingen konkurrent som ville utmana eller sätta upp tempot. Sista 800 meterna försöktes det ute i spåren men nog var de chanslösa. En mycket säker vinnare som kommer göra sig mycket gott i Guld!

Vi avslutade med Harpers som var ett av de bästa upplagorna på länge. Allt och ingenting hände i loppet som det ska göra.
Min förhandsvinnare Kentucky River gjorde ett enormt lopp, men vinnare blev Eric The Eel som med franskt härdade tävlingslungor fick ett perfekt löp med Magnus A Djuse.
Eric The Eel gjorde idag sin första start på svensk mark sedan 28 juli 2020. Lita på att han kom hem i angeläget ärende...!
-----
Noterbart i övrigt? 

 • Tveklöst Solvalla-tränarna.
  Fastän landets främsta tränare hör till på Solvalla så var de lika frånvarande i vinnarcirkeln som vargen är på Skånes Djurpark de gånger jag försöker hitta dem. EN Solvalla-tränare besökte cirkeln idag - Alessandro Gocciadoro...
 • Tänk om till jackpoten! Det är helt obegripligt just nu.
  Det här är årets största helg för travfantasterna. Idag blev det jackpot på fem rätt men denne går inte till imorgon utan till nästa lördag på Eskilstuna. Totalt iskallt. En helg som denna ska eventuell jackpot gå till söndagen - årets största tävlingsdag i Sverige.
Gratulerar segrande V75-skötare och ägare:
 1. Andrea Ferrara - Aldo Rondena
 2. Ida Olsson - Pure Islet AB & Ragnar Bjurfors Gbg AB
 3. Camilla Björk - Stall Tornado
 4. Anna C Levin - Stall Silvio AB
 5. Rebecka Johansson - Team Westholm AB
 6. Alexander Andersson - Easy KB
 7. Iida Raukinen - Panamera Racing & Rene Egebro
Följ Travstugan på Youtube