V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Eftersnacket V75: Svensson-show!

Henrik Svensson var minsann taggad inför V75 på Bollnäs idag. Så pass mycket att han närmast valde att stå kvar i vinnarcirkeln under dagen!

 • Trav är trav, allt kan hända och hästar är inga maskiner.
  Dessa är så att säga grundorden man lär sig som spelare när man ger sig in i den här cirkusen. För de som inte jobbat in detta fick de nog en rejäl knäpp på snoken i V75-1.

Loppet fick två omstarter där storfavoriten Sayonara skötte sig exemplariskt. När väl starten gick iväg i tredje försöket så var det en storfavorit som plötsligt sjabblade till - och så var det kört. Sayonara gjorde vad hon kunde och stoet tog en bra tredjeplats. Trav är trav.
Istället var det Henrik Svensson med Huddlestone som kopplade greppet om loppet sista biten och segrade.
Svensson verkade tycka att det var en belåtenhet med vinnarcirkel och tog ytterligare två segrar;

 • Jessika Sidbäck med Farmpilot gjorde en heroisk insats i V75-4 men hade inte mer krafter att ge när Zargo sköt till över upploppet och vid bankanten jublade ägarna Leif Andersson och Marine Holmgren.
  Och, vips; Henrik Svensson dubbelvinnare på V75!
 • Det blev en rapp öppning av V75-5 där bland annat It's Peppertime galopperade.
  Först utvändigt ledaren hamnade Keep Gamble men som med lite mer än varvet kvar även han sjabblade bort sig! Istället var det Svensson med Lars Wikström-tränade Västerbo Ajax som såg otroligt rapp ut över upploppsrakan och som besegrade en tapper Isas Dream Boy. Och icke att förglömma; Lars Wikström dubbelvinnare på V75!

Jag trodde väldigt mycket på Great Time Trot senast men där hann dels blev trött och slogs av en bättre häst. Så är det bara! Idag vägrade jag ge mig och tog omtag - så gjorde även hingsten och Erik Adielsson.
Från spår 1 i volten blev det odramatiskt hela vägen runt och jag ser mycket fram emot framtiden! I övrigt var det här inget lopp man ser om i första taget. Ska däremot sägas att Anders Eriksson är värd ett omnämnande som skötte strulet med Sparky's Dream på bästa sätt.

På förhand var Daniel Wäjersten mycket säker på att Mellby Jinx var hans bästa chans. Man kan lugnt konstatera att hästen även visade det i Gulddivisionen. 
Ute i tredjespår in mot upploppet kunde han gå en rejäl avslutning där han med lätthet växlade förbi ledande Click Bait.
I övrigt gick Axel Ruda åter en otrolig avslutning - men övriga? Ja, de bleka.

Wew

Mellby Jinx och Daniel Wäjersten segrar.

Magnus A Djuse med Isabelle Cash hamnade utvändigt om ledande Honfleur Mearas (D Wäjersten) men där ledaren sjabblade bort sig med varvet kvar.
Isabelle Cash tog därefter hand om spetspositionen och som senare lyckades lösa segern före en nästan lika bra Celiaz (Mika Forss).

Avslutande V75-7 var rena rama hawaii-körningen med full fart från alla håll.
Ute i spåren hittade vi Lozano di Quattro som när övriga kastade in sina handdukar slog slag om att han minsann är bäst och i en alldeles för låg klass sett till sin kapacitet. Det här var en kommande stjärna mot deltagare.

Grattis segrande skötare och ägare!
 1. Lotta Strandlund - Team Horsy AB
 2. Satu Lappeteläinen - KB Capulus Horses
 3. Ida Edin - Mellby Gård AB
 4. Marie Holmgren - Leif Andersson & Marine Holmgren
 5. Lotta Strandlund - Easy KB
 6. Justine Hamelin - Verrazzano AB & Stall Timo Nurmos AB
 7. Tina Eriksson - Per K Eriksson
Följ Travstugan på Youtube