Eftersnacket: V75 10 mars

Jenny A Björk gjorde vad hon kunde med sin Ajlexes Cubano i V75-1. Björk tog tidigt hand om ledningen och försökte göra det svårt för favoriten GlobalSatisfaction (Ulf Ohlsson) längs vägen, men som ändå var klart bäst i loppet och vann.
GlobalSatisfaction kom enkelt ut i andraspår i starten, då Stay Alert (Johan Untersteiner) galopperade bort sig och V75-1 blev till sist en enkel match för loppets storfavorit.

Global

GlobalSatisfaction och Ulf Ohlsson vinner V75-1.

Mammalivet-damerna avslutar snyggt

  • Förra veckan fick vi se Ultimate Wine vinna på V75 i karriärens sista start. Sista starten innan det var dags för mammalivet. I veckan var det Mellby Estellas tur. Idag fick vi se ytterligare en framtida mamma briljera en sista gång, Dealwithakiss (Claes Sjöström).

I V75-2 med varvet kvar gick Jorma Kontio ut i tredjespår med Hankypanky Frances och fick på så sätt även ut Dealwithakiss (Claes Sjöström).
Med halvvarvet kvar gjorde Sjöström vad han kunde; att ge stoet en sista chans med en sista urkraft i karriärens sista start.
Dealwithakiss svarade på det, tog ner ledande Maintainability (Kaj Widell) och vann med flera längder!

Travsporten är full av orättvisa - men ibland råkar den hitta fel och det är vackert hur framtida mammor får avsluta karriären på bästa möjliga vis; en vinst på V75.

Dealwithakiss

Dealwithakiss vinner med flera längder i V75-2.

Gulddivisionen var en aningen stillsam historia fram till 400 meter kvar.
Från andra par utvändigt i rygg på Zenit Brick (Örjan Kihlström), avancerade On Track Piraten (Hans R Strömberg) ut via tredjespår och där de båda över upploppet duellerade hela vägen in i mål.
Till sist var det 'Piraten' som var bäst och tog ner storfavoriten med sin tränare Strömberg. Nu är hästen "bara" 130 000 kronor ifrån 16 miljoner insprunget.

  • On Track Piraten och kretsen kring hästen kan även skicka liten blombukett till Örjan Kihlström som gav Piraten perfekt resa. Istället för att försöka överta ledningen med Zenit Brick, körde Kihlström i dödens istället och var möjligen aningen självsäker idag. Oavsett ingen godkänd styrning...!
    - Det kändes som att Narold Vox (ledaren) var lite väl pigg där framme, förklarade Örjan Kihlström positionsvalet efteråt.
Pirat

On Track Piraten tar hem V75-3.

Vi fick en del galopper till en början av V75-4, dessvärre bland annat mitt singelstreck Global Tailwind (Oskar J Andersson), som fick dagen förstörd på grund av snäv körning av konkurrent, vilket framkallade till galoppen. 
Ledaren av loppet var Tyson Dimanche (Preben Sövik), som även han galopperade bort sig sedan in i sista sväng.
Sista biten stod det istället mellan Ellieann (Sofia Frilén) och Staro Ivy League (Henriette Larsen), där sistnämnde var den lite starkare idag.
En efterlängtad segrare och ytterligare en perfekt styrning från Larsen.

Stall Reijo Liljendahl är på gång och så även Lightningsky (Ulf Ohlsson) som har en ljus framtid på travbanan. I veckan tog stallet äntligen första segern på året och idag en övertygande V75-seger. 
Efter många om och men släppte ekipaget till Enjoy The Life (O J Andersson), men när det väl gällde in om mot upploppet tog Lightningsky grepp om det och vann.

Oceanic Clearance (U Ohlsson) kunde försvara innerspåret i V75-6 och fick Västerbo Grosbois (Rauno Pöllänen) utvändigt om sig. Dock var det inga av de båda som gjorde upp.
Med 480 meter kvar gick Olle Rols (Peter Ingves) ut från tredje par utvändigt och kunde sedan plocka ner hela fältet och vann lätt. Sjätte raka segern för Mats Rånlunds femåring som fortsätter tugga på i samma fantastiska stil!

Olle

Olle Rols vinner sitt sjätte raka lopp

Ulf Ohlsson inledde och även avslutade V75-dagen. Hans tredje V75-seger för dagen.
Sir Q.C. fick enkelt överta ledningen från Titan Brodde (Ö Kihlström) och väl därifrån var det tack och godnatt för motekipagen, även fast Gute Band (Johan Untersteiner) svarade för en bra avslutning!

Dela inlägg:

Kommentera inlägg