Djuse, Wäjersten och en racer » 23 maj | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Djuse, Wäjersten och en racer

Per Lennartsson har haft en bra säsong år 2020 på banan och förutom sina egna hästar har han även lyckats väldigt väl med framförallt Robert Berghs hästar. 
I V75-1 kunde han tidigt överta ledningen med Vikens High Yield som sedan i ett mycket behagligt och mysigt tempo lunkade hem 110 000 kronor. Sexåringen, som ifjol bara vann ett av nio starter, har nu tagit fem segrar i sina sex starter den här säsongen.
Nu står han med 983 100 kronor på kontot och startar nästa vecka i Bronsdivisionens final på Solvalla. Slutar han minst femma där är han miljonär!

Ljus framtid av de yngre förmågorna 

Argbiggan hade jag stor tro på inför V75-2. Mats E Djuse skötte uppgiften förträffligt och femåringen verkar vara i sitt livs form. Från sitt utgångsläge i volten hamnade Argbiggan direkt i ledningen och på det sättet Mats E Djuse styrde loppet var det bara att kolla in en stortalang.
Det är ju med stor risk att det blir tjatigt, men sättet han sköter sig i sulkyn. Det är närmast omöjligt att en i den åldern agerar på ett sådant mästerligt sätt.

Mats E Djuse kunde senare även styra in Gott Klirr i Gunnar Wallbergs Minne. Ekipaget verkar stormtrivas ihop. Efter fyra starter tillsammans har det blivit tre segrar. Och i sulkyn satt Djuse lika lugnt och stilla som alltid.

Det är en härlig vinkning mot att vi trots allt har ljus framtid till mötes. Efter Mats E Djuses prestationer var det dags för Daniel Wäjersten att visa upp sig i V75-3.
Så som han satt i sulkyn bakom sin Merritt över upploppsrakan var det en ren njutning. Wäjersten satt och löste gårdagens korsordstidning samtidigt som sexåringen rusade hem årets femte seger i åttonde starten.

Och likt Mats E Djuse kunde även Daniel Wäjersten styra in dubbelseger idag.
Jorma Kontio kände sig säker med Viking Brodde i V75-5 som i comebacken såg djäkligt stark ut. Den ende som utmanade var Heading Reference med Daniel Wäjersten som med knappa marginalen spurtade förbi över mållinjen. Hästen tränas av Håkan Skoglund och tog här åttonde segern i 46:e starten!

Joakim Lövgren gjorde resan upp till Gävle. Han gjorde det inte för att kolla in Läkerol-fabriken. Han gjorde det för att ordna en biljett till Elitloppet.
Racing Mange
kunde knappt nå fram till ledningen och satt där hela vägen in i mål före väldigt duktiga Conrads Rödluva och Billie de Montfort

Vad man gillar mest med Racing Mange är utvecklingen på honom. Han är svenskfödd, varit med sedan dag ett och kämpat i stora unghästloppen. Nu är han plötsligt klar för Elitloppet. Det är precis sådana hästar vi vill ha mer av i svensk travsport!

-----

Osmakligt hanterande av Racing Mange, V75 Direkt. 

FÖRST OCH FRÄMST; Daniel Redén uppskattar jag väldigt mycket. Jag har stor respekt för honom och håller honom som bland de mest trevligaste jag mött. Men hela travmedias hantering av hästarnas hans måste påtalas idag.
När Conrads Rödluva kom till Gävletravet hade V75 Direkt live-tv när hon gick ur bussen. Och när Gulddivisionen var slut och Racing Mange gick i mål var Daniel Redén den man främst haffade om en kommentar om Rödluvan.
Det är inte Redéns fel, men det är anmärkningsvärt hur trav-tv beter sig emellanåt. Vi måste högakta vinnarna bättre än så här.

Han har självfallet flera miljonärer i stallet men det går till en gräns. Och idag tyckte jag det var närmast osmakligt hur man hanterade segern för Racing Mange. För Conrads Rödluva gick bra i loppet.
Jocke Lövgren, ja han fick några minuter lite i skymundan i efterhand.
-----
Expensive
tog ett rejält grepp av V75-7 med Örjan Kihlström in mot sista sväng och svarade för en andra raka mycket övertygande seger. Var med om Ready Doc i nästa start...

Varma gratulationer till segrande V75-skötare!

  1. My Hedberg (Vikens High Yield)
  2. Felicia Johansson (Argbiggan)
  3. Olivia Geideby (Merritt)
  4. Emelie Mood (Gott Klirr)
  5. Håkan Skoglund (Heading Reference)
  6. Mathilda Lövgren (Racing Mange)
  7. Fredrik Linder (Exprensive)
Dela inlägg

Kommentera inlägg