Dagens datum - historiskt på V75 » 7 nov. | Eftersnacket -…
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Dagens datum - historiskt på V75

V75-2 lördagen 7 november 2020. Datumet ger oss ytterligare ett vackert kapitel i V75-historien.

Travet är för allt och alla. För detta älskar jag sporten. Det kvittar om du är storstjärna eller en mindre profil med två dugliga hästar på listan. Alla får sin chans och alla får lika stor möjlighet att synas på vår stora scen.

Mikael Eriksson tog chansen med Pappajonnys Ilse. Istället för att gräva ner sig av nervositet och tvivel mot storstallen så stack han ut hakan. Och han gjorde det rejält. Ja, vad fan har man att förlora egentligen?

När väl V75-2 drog iväg var det en Pappajonnys Ilse som vann utvändigt ledaren. Och ser man bara till insatsen, utan att ha förhandssnacket i bakhuvudet, var den helt enorm.
Det är detta det handlar om och jag är så glad för Mikael Erikssons skull!
-----
Det var med knapp marginal, men V75-1 inleddes med seger av favoriten Dwayne Zet och Örjan Kihlström. Insatsen var riktigt stark!
Vinnaren fick knappast lura hem loppet utan behövde prestera på hög nivå. Favoriten kämpade sig mot ledningen efter 500 meter och fick sedan i tufft tempo hålla undan före en duktig Upper Face som passas hädanefter!

Björn Goop satt belåten med Mellby Free under större delen av Stoeliten. Det var ett tempo som för klassen var rena skämtet. Trots det lyckades ledaren inte hålla undan när Dear Friend hittade ut över upploppet och växlade förbi.
Dear Friend fick perfekt resa hela vägen och vann enkelt - men det var en rejält underkänd insats av Mellby Free!

 • Sällan man lyfter fram en tredjeplacerad men idag gör jag undantaget. 
  Conrad Luguaer-tränade Devs Daffodil reste till Eskilstuna med två raka segrar och är i lysande författning för dagen. Idag kämpade sexåringen in en tredjeplacering vilket inbringade 27 500 kronor.
  Därmed är stoet nu efter 50 starter miljonärska!

-----
Mikael J Andersson kan det där med ledarpositionen och likaså Västerbo Imtheman som från positionen vägrade släppa någon förbi sig i V75-4 där Gazza B.R. inte trivdes i andraspåret och Hurricane Silas av Ulf Ohlsson aldrig gavs chansen att strida om det.

 • Spelexpert Mikael Nybrink stod i V75-studion och yttrade sin besvikelse kring styrningen från Ulf Ohlsson. Det var helt riktigt agerat av Nybrink och det är därför han står där! 
  Nu är det dags för kollegorna i studion att hänga på tåget och göra V75-sändningarna till en femstjärnig produktion. Att bara en av tre vågar och vill tycka till är i längden iskallt att titta på.

-----
Googlar vi på att "flyga fram" under lördag kvällen så dyker Cargo Door upp i söksvaren.
Mats E Djuse gav hästen chansen över upploppet som svarade med att verkligen flyga över rakan till seger före trötta ledaren In Royalty Boko och tappre Betting Rebel.
En rejäl skräll bjöds vi på i V75-6 i form av Sir Henry P.Hill som kopplade greppet om ledaren Coogan in över upploppet och kunde sedan styra undan före jättefavoriten Vagabond Bi.

 • Liksom efter V75-4 satt Ulf Ohlsson och sov gott i sulkyn, men stod sedan efteråt och ryckte på axlarna som ingenting. Det är på många sätt bra att han tacklar det hela på det här sättet, men på sätt och vis blir det även ett skämt med sådant agerande mot V75-spelarna.
  Med en jättefavorit som Vagabond Bi ska man kunna begära mer av Ohlsson än axelrycket idag. Hästen kändes bra javisst, men självkritiken lyste med frånvaron. Nog ska vi begära mer av våra främsta profiler!

I avslutande V75-7 vann lovande Forfantone Am som vi alltid hoppats en del på men som det aldrig riktigt lossnat för. Idag tävlade hästen åter med Torbjörn Jansson i sulkyn och det bjöds på en rejäl avslutning som hette duga.
Hachiko de Veluwe
gick starkt som tvåa i loppet och Global Welcome som försökte från ledningen kunde inte riktigt leverera som det hoppades på.

  Gratulerar segrande V75-skötare:

  1. Ninni Gardelin (Dwayne Zet)
  2. Eva Eriksson (Pappajonnys Ilse)
  3. Amanda Höynä (Dear Friend)
  4. Västerbo Imtheman (Eva Blomstrand)
  5. Veronika Eriksson (Cargo Door)
  6. Lena Wahlgren (Sir Henry P.Hill)
  7. Isabella Ahlin (Forfantone Am)
  Dela inlägg

  Kommentera inlägg