ATG-julklappen? En käftsmäll » 23 dec. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

ATG-julklappen? En käftsmäll

Snacka om Uppesittarkväll. Bingolotto kör maratonsändning i TV4 och på grund av inkompetensen från ATG blev även V75 rena rama helkvällsnöjet. Det går inte att frångå att ATG:s julklapp mot hästskötarna blev en rejäl käftsmäll. Aktiva? Ni skulle strukit och åkt hem.

Jag hade gärna varit på bra humör så här några timmar innan klockan slår över till Julafton. Men det går bara inte. Jag bryr mig inte det minsta om mitt V75-spel ikväll. För mig skaver det att sporten alltid får ta konsekvenserna.

Även fast jag tycker om att skriva och leka med orden har jag verkligen inga ord kvar som kan beskriva mina känslor mot ATG. 
För femtioelfte gången drabbades sidan av störningar som medföljde problem med inloggningen.

Det är ju inte första gången ATG drabbas av rejäla bekymmer. Och när bolaget gör bort sig är det sporten som får ta smällen.
V75-starten flyttades fram till 20:00. Ett besked som nådde oss redan vid 18-tiden. Det gjorde mig ärligt talat bedrövad.

  • Att köra V75 dagen innan Julafton är vad det är. Även så att det sker sent på kvällen. Aktiva vet vad de ger sig in i, men deras långa kväll blev plötsligt betydligt längre.
    Och framförallt hästskötarna är de som återigen tvingas motta käftsmällar från ATG.

Spelbolaget har ingen som helst stolthet eller heder. Det är obegripligt hur problemen kan uppstå gång på gång.
Jag kan tänka mig att flera hästskötare redan hade en lång kväll framför sig. En lång kväll som går långt in på natten. Kvällen innan Julafton.

Köra hästbussen hem efter tävlingarna. Packa ur bussen, lasta av hästarna, sko om och allt vad de måste göra. Sådant tar enormt med tid.
Att senarelägga V75-starten på grund av ett spelbolags inkompetens blir till rena rama käftsmällen mot skötarna. Som helt plötsligt ser hur en lång kväll blir till ett extra nattarbete. Kvällen innan julafton.
"En halvtimme längre gör varken eller", kanske ni tänker. Men, jodå. Det är en halvtimme för länge.

En sån jävla julklapp, ATG.
  • Det är lätt för staketkusken här att skriva ditten eller datten - men jag hade verkligen önskat att flera aktiva strök sina hästar och åkte hem istället...

Avslutningsvis i min kritik vill jag dock vara tydlig med att där finns gränser. På sina håll såg jag att Hans Lord Skarplöths mobilnummer skrevs ut. Det är att ta det alldeles för långt. På tok för långt.

-----
När väl V75 gick iväg var det en fröjd att kolla in V75-1.

Elliot Coger (Fredrik Persson) tog sig ut i tredjespår med 700 meter kvar och tog ner en något svagare Prosperous (Johan Untersteiner). Elliot Cogers främsta motståndare blev istället Cobbys Olifant (Thomas Uhrberg) som stod för en rejäl prestation efter att ha inlett med galopp. 
Elliot Coger kunde hålla undan och förutom Cobbys Olifant svarade även Sevilla (Joakim Lövgren) för en rejäl avslutning.

V75-2 inleddes med startgalopp för favoriten Kapten Kidd (Johan Untersteiner).
Vann loppet gjorde istället stallkamraten Tiger Face (Peter Untersteiner) efter en mycket fin avslutning där vi även passar för Enge Kevin (Håkan K Persson) till nästa start.

Untersteiner-dominansen fortsatte även i V75-3 där Zeeland Kronos (Peter U) höll undan från vasst avslutande Global Rhapsody (Peter Ingves). Stark vinnare efter resa utvändigt ledaren.
Favoriten Queen of Sand (Stefan Söderkvist) fick en drömresa hela vägen, men var inte riktigt i sin ordning ikväll.

Joakim Lövgren satte stopp för den röda armén med en briljant styrning. I V75-4 vann han med Personal Jesus som kunde hålla undan från Pippi Roc (Johan Untersteiner).

Far och son Kolgjini höll uppe tempot i V75-5 och det såg ut att bli vinstgivande för Dontbreakthebank Ås (Lutfi Kolgjini), men som med 50 meter kvar blev omkörd från innerspåret av Kaiser Håleryd (Johan Untersteiner). Och därmed var det åter seger för röda armén... Och säga vad man vill, men det var klart uppfriskande att bjudas på frustrationen från Ludde Kolgjini. Känslor!

  • Inför de två avslutande loppen fortsatte problemen för ATG. Det kunde alltså bli värre. Och där försvann mitt tålamod. Vilka som vann de två avslutande avdelningarna? Bra fråga.
Vinnarev7

V75 Direkt ikväll.

Bästa V75 Direkt på mycket länge

TV-sändningarna under V75 håller oftast god klass. Kvällens sändning däremot var den bästa på mycket länge.
Att flytta ut till Per Skoglund och Paula Ahlströms stall var succélösning. Något som borde bli till ny tradition under Uppesittarkvällen.

Närheten till hästarna i deras hemmamiljö och en uppsluppen och härlig stämning var en fröjd att följa hela kvällen igenom och fick en att trots allt glömma bort ATG-haveriet för en stund. Stallstudio får de gärna göra oftare.

Och vad som slog mig under kvällen var att Per Skoglund, Micke Nybrink och Jennifer Tillman kompletterar varandra lysande i en travsändning.

Nu firar vi lite jul.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg