V75-tips och idéer inför finalomgången på Solvalla !

Lite tidiga tankar till V75- finalomgången på Solvalla den 5 februari. Greppbar omgång med en överlägsen spik !🤩💰 Jag gör även andelar till Big 9 där vi har 5 miljoner i Jackpot. Så häng gärna på en andel! 👊 


Davids Stora Big 9 ⭐⭐⭐ 465:- 


Nu kör vi igång V75-analysen!

🔩 Omgångens spikar

 • 4 Piemonte / 7 Amalencius B.B

💥 Omgångens skrällbud

 • 4 Hazard Boko

 • V75-1 2140m Auto

Silverdivisionen inleder omgången och 2 Sweetmans tränare Lars I Nilsson måste vara skitnöjd med spårlottningen i söndags. Här står det i princip spets i programmet och därifrån brukar hästen nästan alltid vinna. Han är nog en av de mest utpräglade spetshästarna inom V75 i modern tid. Senast fick han en het häst på utsidan och tempot blev lite väl uppskruvat. Ändå kunde han sträcka på sig och precis hålla undan för en vasst avslutande Four guys Dream som fått luckan från vinnarhålet. Här bär det av till ledningen igen och får han inget toktryck på sig så är det en mycket bra segerchans. 6 Eddy West riskerar att få dödens här. Slipper han traska utanpå ledaren utan istället får följa ryggar fram till slutsvängen kan han nästan avsluta i överljudsfart. det såg vi senast vid segern där han blev fint framdragen och sen small det till bara över upploppet. Tidig här! Skulle det bli hård körning så lär 5 Four Guys Dream gynnas kraftigt. Det här är en riktig läcker och snabb kuse då han får smyga i ryggar fram till upploppet. 11 Nero Maximus stod för en stark avslutning senast, 10 sista 700 och 11,6 sista 1000. Samma tråkiga läge nu över kortare distans, men jag vill ändå inte räkna bort honom här. Klaffar det bara lite så tror jag han är med i segerstriden igen. 9 Dark Roadster har växt in fint i klassen och spurtade piggt senast. Bra startryggar nu och kan slinka igenom bra. Fidusbud.

Rank: 2-6-5-11-9-1-4-8-10-7-12-3

 • V75-2 2140m Auto

Klass II och jag spikar en blivande stjärna. 4 Piemonte är utan tvekan lite extra till häst. Han kom till Lövgren i höstas och blev ett riktigt stallskrik i debuten för honom. Han hade dock ett knepigt innerspår bakom bilen den dagen och blev över direkt. Hästen fungerade sedan inte alls men efter det har han visat upp sig från sin rätta sida och imponerat oerhört vid överlägsna segrar. Senast såg han ut att jogga i 12,5 fart sista 1400 och gången före handlade om ett 12-varv till slut. Lövgren låter mycket nöjd med sin adept och säger att hästen kan öppna klart snabbare än vad han visat i Sverige så här långt. Det skulle inte förvåna mig om han öppnar raskt och sitter utvändigt om ledaren och sedan får överta kommandot. Men som Piemonte sett ut i segerloppen och även i Tyskland tidigare så tror jag att han vinner nästan oavsett position. Spik!

Rank: 4-5-3-1-6-10-9-2-7-8-12

 • V75-3 2140m Auto

Margaretas tidiga Unghästserie för fyraåriga Hingstar/Valacker. En hel del segersugna fyraåringar vi får se här. Öppet lopp som kräver sina streck. 1 Ruger är en racertyp som utvecklas häftigt och är riktigt bra. Nu är det risk att han blir över från innerspåret, men löser det sig blir det inte så lätt att stå emot honom över ett upplopp. 2 Kee Keeper är en riktig fin häst som visat att han är lite extra. han spurtade hem ett V86-lopp på starkt vis i spåren näst senast. Pausade lite och siktades mot detta och i genrepet senast var det väldigt fint intryck då han kördes till ledningen och sedan mer eller mindre joggade undan som förhållen. Räknas! Sitter på leken gör Kontio bakom 4 Ciak Bi. Hästen har jag inte riktigt tagit till mig men den här uppgiften är perfekt. Han var ute mot hårda treåringar på Åby men hoppade. I comebacken släppte man till Kee Keeper och Jorma vred aldrig ut på upploppet. Hade han vunnit skulle han inte fått vara med här så kanske man var ganska nöjdas med den tvåan. Nu är det bike på och det verkar vara mer påställt och spets är tänkbart. 10 Hankypanky Pinkman har minst rutin i gänget med futtiga tre starter, men han har redan visat att han är något extra. Det är en racertyp som kan växla tempo på häftigt vis och senast formligen sprutade det grus kring honom då han avslutade visslande sista 300. Mitt råd är att strecka på!

Rank: 1-2-4-10-12-9-5-7-3-6-8-11

 • V75-4 2140m Volt

Diamantstoet stundar och jag har svårt att gå emot 15 Quarcia här. Hon har inlett året starkt med två raka segrar och är i sällan skådat slag. Intrycket senast var femstjärnigt då hon svepte till ledningen varvet kvar och sedan gick undan på lätta ben. Får hon inte allt för många framför sig i spåren under slutrundan och sitter i någorlunda närhet när det ska till att avgöras så har hon bra chans att blåsa ner dem över upploppet. 3 It`s Time har inte haft någon spikrak väg hittills i karriären men hon kommer mer och mer. Hon ser ut att besitta en hel del kunnande och sättet hon avgjorde på senast var verkligen tilltalande. Skulle hon hitta till tät här så blir det intressant. 6 Vilja T.Y.C har varit något ojämn i sina prestationer men hon kommer från en mersmakande seger i lördags på V75. Hon hade då lättats i balansen och fick även ett norskt huvudlag på sig för första gången. Två faktorer som slog väl ut. Läget kan vara både bra och dåligt, men kommer hon iväg bra och hittar till spets så kan hon bli svår att nå. 13 Crashed Eggs fick en tuff genomkörare senast. Hon har visat att hon duger i den här typen av lopp och med rätt löpning avslutar hon starkt. 4 Chantal Jet var iordningsställd senast och vann mycket lätt efter att ha spårat varje meter. Det är tuffare emot här men hon kan hamna bra till då hon är snabb ut och hon är en av många med chans. 12 So Superb är segstark av sig och skulle gynnas kraftigt om det blir bra tempo på tillställningen.

Rank: 15-3-6-13-4-12-10-2-9-8-14-11-5-7

 • V75-5 2140m Auto

Klass I och här kommer omgångens bästa spik nämligen 7 Amalencius B.B. Han visade hög kapacitet under förra året de dagar det stämde till för honom. Han hittade nog extra växlar andra halvan av året och var jäkligt bra då han vann ett Breeders-lopp i Solänget och bollade med bra kullhästar. Efter lite paus var han tillbaka senast, och som han var det! Det var bland de värsta jag sett för sin klass på länge då han formligen bombade runt banan för Örjan. Hästen vann i joggande stil på 1.13.0/2140 meter. Här är det vettigt läge för honom som ska trava iväg lite lagom innan Örjan styr fram i dödens. Sedan tror jag att han måttar in hästen med så mycket han själv önskar för i Klass I finns ingen som kan matcha honom.

Rank: 7-4-9-3-2-1-6-10-5-8-11

 • V75-6 2140m Auto

Gulddivisionen och ett lurigt sådant kan jag tycka. 6 Disco Volante tog första segern för denna vinter senast, men han behöver nog vara bättre på lördag för att ta andra raka. Det var första riktiga loppet på ett tag så visst borde han gått framåt formmässigt. Kommer han till ledningen igen så har han bra chans. Inför årsdebuten senast hade 1 Global Adventure varit borta från tävlingsbanan en tid, men någon ringrost syntes verkligen inte och han spurtade sylvasst och hann fram kort innan linjen. Med det loppet i kroppen borde han vara framflyttad ytterligare och en riktigt bra prestation är att vänta. Läget är bra då han är snabb ut. Skulle han lyckas hålla ut de värsta spetsbuden här så blir han livsfarlig igen. 4 Hazard Boko är mitt drag i omgången. Han har sett riktigt fin ut på slutet och senast höll han starkt efter ett offensivt upplägg. Bra läge och snabb ut borde borga för en fin resa och då kan han duga. 7 Milligans School blandat ocg gett på slutet, men en häst av hans kaliber ska man inte nonchalera. Chansartat läge, men skulle det klaffa lite så är han med dom på mållinjen. 9 Spickleback Face stod för en stark prestation senast mot liknande toppar som han möter nu. Har ett bättre läge den här gången och strular det för de mer betrodda så har han kunnande för att kunna skrälla i ett sådant här lopp. 10 Ble du Gers tror jag faktiskt inte mycket på denna gång och väljer att avstå honom. Jag tror formen är på nedåtgående och väljer att chansa väck honom. Rätt eller fel det lär vi märka på lördag.

Rank: 6-1-4-7-9-10-5-3-2-11-12-8

 • V75-7 2140m Auto

Bronsdivisionen avslutar omgången där jag strecka tre kusar. 4 Champ Lane är snabb ut då han laddas för fullt och från ett fint läge bakom vingen torde taktiken vara given. Jag håller honom som klar spetsfavorit och har hästen sedan aktionen med sig hela vägen, vilket det ibland varit lite si och så med, så ska det vara en bra chans att ekipaget dirigerar det här från start till mål. 9 Bravo Sabotage satt fast med sparat senast. Han är snabb från start och missgynnas lite av spåret. Men han har även vunnit med rygglopp och ska inte nonchaleras här. Denna gången tror jag Erik Adielsson ger han chansen och det kan bli en trevlig överraskning. 12 Tale of Jacks har nog aldrig varit bättre. Snabba avslutningar varje gång på sistone. Iskallt läge nu, men jag tror det lär gå undan i detta lopp och det lär gynna den här speedkulan. Formstark och den här kusen vill jag inte ryka på, så han åker med på min lapp tidigt.

Rank: 4-9-12-3-5-2-11-1-10-6-7-8

 • Detta var mina tidiga tankar inför finalomgången på Solvalla. Nu jobbar vi in sjuan tillsammans. Häng på för snart smäller det och då vill man inte stå utanför!👊

Vi ses i vinnarcirkeln gott folk!🤩💸


/ David DabeskovicBästa spelbolaget för travodds

Bet365

 • Världens största spelsajt
 • Egna fasta travodds
 • Bra välkomsterbjudande
 • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Solvalla sätter fart på helgen och på V65 gör Hefner Am intressant debut i monté! V65-1 12 Beethoven Gar föll som jättefavorit senast där han ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 8 Oktober från Åby! Här bjuder jag ( Andreas Stenberg ) på mina tidiga tips ... Läs travtips