V75-tips och idéer inför Jackpot-omgången på Umåker!

Lite tidiga tankar av mig till Jackpot-omgången på Umåker den 14 maj. Den här omgången tycker jag mig ha hittat två starka spikar som ska hjälpa mig på vägen till sju rätt.

Nu kör vi igång V75-analysen!

🔩 Omgångens spikar

 • 1 Don Fanucci Zet/10 Mister Hercules

💥 Omgångens skrällbud

 • 14 Krakas

 • V75-1 1640m Auto

Klass I inleder omgången och jag tror en hel del på 6 Fabulous Pellini här. Det här är en högkapabel helsyster till Readly Express. Senast slog hon så bra hästar som Quarcia och Iceland Radio och stod för en mäktig insats. Nu har inte startat sedan februari, men jag anar att Wäjersten siktat mot det här loppet en tid då hon står bra inne i klassen. Kanske inte 1640 meter och spår långt ut på vingen är helt perfekt men jag tror att hon är bästa och snabbaste hästen i fältet. 4 Castor the Star vann V75-lopp från spets senast och jag håller honom som spetsfavorit igen. Han trivs utsökt i front och kommer att leda väldigt länge på nytt. 3 Twigs Got U kan öppna rätt bra men jag tror han får svårt att hålla ut Castor första stegen. Han är inte beroende av spets för att vinna och lär hamna bra på det. Med tempo på loppet så slutar han i segerstriden. 9 Devils Tongue var inte långt från Kriteriefinal i höstas. Han var mycket rejäl senast vid segern och formen är fin. Kan gå om det blir överpace. 

Rank: 6-4-3-9-11-5-12-7-8-1-2-10

 • V75-2 2140m Volt

Klass II och jag streckar tre pållar. 9 Bara Mahara är kanske bästa hästen i fältet. Han har haft två i stort sett helt spolierade säsonger men har visat sitt egentliga kunnande när bitarna nu fallit på plats. Han gjorde en helt grym prestation senast. Trots tredjespår första varvet hade han kraft och mod att pressa ledaren sista 600 och dessutom koppla greppet 100 kvar. Levererar han på den nivån igen får de andra vara bra för att stå emot. 6 Frozen A.F har i de senaste två starterna suttit fast bakom hästar och gått i mål med gott om krafter kvar. Han bör duga i klassen och är riktigt snabb i benen. Kuskplus nu och ska räknas tidigt. 12 Ferox Brick är mycket kapabel sort och mycket bra för klassen. Han var finfin i årsdebuten och stark i dödens senast. Kan runda alla utan strul på vägen.

Rank: 9-6-12-8-2-10-7-5-1-3-4-11

 • V75-3 2140m Auto

Gulddivisionen och här tar jag fram spikpistolen och spekulerar inte i förlust på fjolårets Elitloppsvinnare. 1 Don Fanucci Zet såg väldigt fin ut i Bollnäs härom veckan. Han öppnade bra från innern, spetsade enkelt och fick sedan sträcka ut sista 800. Även om han öppnade snabbt senast från samma spår så anar jag att Reden/Kihlström kastat sig över spår ett om man fått välja först. Jag tror inte han kan hålla ut Diamanten från början men räknar med att Örjan hittar ut och lär få överta kommandot efter ett tag. Det känns väldigt långsökt att spekulera i förlust för Daniel Redens stjärna som här genrepar inför Elitloppet. En riktig bra jackpotspik helt enkelt.

Rank: 1-6-3-2-5-9-4-10-7-8

 • V75-4 2140m Auto

Bronsdivisionen och tipsvinken hamnar på 2 Bugatti Miles. Han vann årsdebuten efter ett starkt slutvarv och är den naturliga tipsettan. Han har inte visat snabbhet nog för att strida om ledningen men det behövs inte från ett perfekt andraspår. Örjan kan hitta position och sedan vänta till rätt läge för att kliva in i handlingen. Chansen bör vara god men jag tycker ändå inte att han är någon given vinnare och jag streckar på. 4 Strong Heartbeat är kapabel men har inte gått att känna igen på sistone. Han är åtgärdad efter senast och duger långt om han tävlar uppemot sitt bästa. 3 Readly Lavec har Oskar J Andersson siktat hit med. Med två lopp i kroppen är säkert toppformen nära. Han är snabb ut och skulle han komma dit så kan han bli svårpasserad. 9 Shapes visar fin form och ser fin ut. Värd att passa tidigt även om niondespåret är chansartat. Björn Goop vet hur man får fart på hästarna i slutstriderna. 11 Just a Flirt står svårt till med ett elftespår och det behövs som bekant inte mycket strul för att chansen ska vara borta. Det borde dock bli lite körning i loppet och klaffar det så har sjuåringen fart för att överraska.

Rank: 2-4-3-9-11-1-8-12-7-6-5-10

 • V75-5 2140m Auto

Berth Johanssons Memorial och jag drar till med en spik här. 10 Mister Hercules vann Breeders Crown som treåring och pressade tufft på ledande Önas Prince under slutrundan när han var tvåa i BC-finalen förra året. Han hade en enkel uppgift när han vann från ledningen i årsdebuten näst senast. Men senast blev det tuffare under vägen. Han fick inleda i tredjespår och när han kom till ledningen fick han press. Örjan kunde dock sticka undan till slut och hästen är mogen stora uppgifter. Nu fick man bakspår men motståndet är inte värre än att de förmodligen kan köra fram och vinna utvändigt ledaren om det inte löser sig på något annat sätt. En stark favorit som förmodligen blir ganska hårt betrodd men jag söker skrällar i andra lopp.

Rank: 10-9-4-2-6-1-5-8-7-3

 • V75-6 2140m Volt

Stolopp och dags att ta fram den stora penseln. Jag har lite känsla för 9 Impala Am som kördes snällt men avslutade bra på Örebro näst senast. Hon hade ingen tur på Åby senast men visade att hon tagit sig till final i Drottning Silvias Pokal om hon hade fått chansen. Hon inleder i andraspår från tillägg och duger långt om hon hamnar bra till. 6 Conrads Anette ser ut att vara under stark utveckling. Senast mötte hon kulltopparna och följde med i tredjespår genom sista kurvan och avslutade bra som femma. Nu har de springspår och mycket bra chans om de lyckas ta spets men det har chans även med rygglopp. 3 Special Topmodel har bra chans att ta ledningen och hon står på tur för att vinna i V75. Hon blev för pigg i ledningen näst senast och senast släppte hon och fick inte fritt sista biten. En lämplig uppgift nu och hon är ett givet streck. 2 Cute and Charming smög med i tredje invändigt men avslutade bra till seger senast. Magnus A Djuse kör igen och visst kan det bli seger igen. 14 Krakas är riktigt spurtvass och det visade hon senast när hon flög fram till seger. Skulle hon få rygglopp fram till upploppet så går ingen säker för den här madamen. Barfota runt om nu är klara plus med. 11 Ies Juvel årsdebuterade på bra sätt som tvåa bakom Margareta Tooma. Hon fick visserligen ett perfekt lopp men bör gå framåt i form. Fjärdespåret gör det ovisst var hon hamnar men fart finns för seger med klaff på vägen. 13 Miss Irma har springspår och har chans att vara snabbast från tillägg om Goop får en bra start. Utrustas för första gången med rycktussar och det är spännande. Räknas! Som sagt här tror jag det kan skrälla och rekommenderar gardering.

Rank: 9-6-3-2-14-11-13-12-5-8-1-10-15-7-4

 • V75-7 2640m Auto

Silverdivisionen avslutar Jackpot-omgången och ett öppet sådant. 1 Amalencius B.B vann tre V75-lopp i vinter och övertygade stort. Innerspåret kan vid en första anblick låta chansartat men faktum är att fuxen haft det tre gånger. En gång spetsade han, en annan gång blev han påkörd då han såg ut att ha grejat ledningen in i första kurvan och tredje gången blev det galopp. Här tror jag med han med solfjäderseffekten kan hålla ut de utvändiga. Från spets och med form som är i närheten av det han visade i vintras blir han svårslagen. 4 Gardner Shaw vann lätt i ett billigt gäng i årsdebuten. Han kan massor i ljusa stunder och ska inte nonchaleras här. 2 Huddlestone har gjort bra insatser en längre tid. Går upp en klass nu men duger långt här också. Han är snabb ut och lär krypa ner i rygg och med lucka i tid så kan han blåsa ner hela gänget här. 9 Swagger är en topphäst men han missgynnas av bakspåret. Outsider! 5 Dwayne Zet är mycket kapabel men har varit tveksam i årets två starter och sjuk efter senaste starten. Läget är bra och distansen trivs han med, så jag vill inte räkna bort honom här. Med minsta klaff och återfunnen form så kan det bli en obehaglig överraskning för många.

Rank: 1-4-2-9-5-3-7-10-11-12-8-6

 • Detta var mina tidiga tankar inför Jackpot-omgången på Umåker. Så jag hoppas ni vill hänga på en andel så vi kan ta del av miljonerna! Obs kom ihåg detta är preliminära rader och förändringar kan förekomma.👊

Vi ses i vinnarcirkeln gott folk!🤩💸


/ David Dabeskovic


Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

 • Världens största spelsajt
 • Egna fasta travodds
 • Bra välkomsterbjudande
 • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Solvalla sätter fart på helgen och på V65 gör Hefner Am intressant debut i monté! V65-1 12 Beethoven Gar föll som jättefavorit senast där han ... Läs travtips

Likt traditionen gör gällande är det dags för SM-dag på Åby. Det är dags på lördag och i huvudnumret Svensk Mästerskap fick bästa hästen det sämsta ... Läs travtips

Analysen uteblev förra helgen då det var mycket annat, och då hittar vi dit med två 10% spikar i inledningen som jag hade kunnat bjuda på. Tyvärr ... Läs travtips

Tidiga V75 tankar SM-lördag från Åby och det ska delas ut många medaljer under dagen. Det är alltid lite extra spänning sådana dagar och det gäller ... Läs travtips

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 8 Oktober från Åby! Här bjuder jag ( Andreas Stenberg ) på mina tidiga tips ... Läs travtips