V75-jackpot Mantorp lördag » Analys, tips & förslag » 40 miljoner »

Inför: V75 Mantorp lördag

Stor potential för hög utdelning. Jag fortsätter att predika för min nya favorit och garderar där andra går kort. Spännande hästar gör årsdebut och det är numera valfri balans!

V75 Mantorp lördag


Tidig analys av omgången:

V75: 1

Visst bör 2 Harran Boko ha en straffspark framför sig ­– men han har stundtals uppvisat något hetsiga tendenser och jag tar hellre på mig dumstruten efter loppet för att jag garderade honom, än ryker redan i första avdelningen. Med på kupongen vill jag även ha 1 Herrera Boko, som avgjorde mycket enkelt efter en fin resa sist och som förmodligen kommer att serveras något liknande den här gången. Något jag har lärt mig under åren är även att man alltid ska ta med ”Örjan i början” och 3 MR Clayton J.F. åker därför med på kupongen. Vill även ha med 7 Hugo R.C. som förmodligen kommer att gå barfota, samt spurtkanonen 6 Wind Knight, som avslutade fint senast men hade alldeles för långt fram till ledaren.

Ranking: 2, 1, 3, 7, 6

V75: 2

Här tror jag att det är en Brodda-häst som vinner loppet. Är dock osäker på om det är favoriten 8 Estelle Brodda som var ruskigt fin senast och vann trots galopp, eller om det är mindre betrodda 7 Call Me Brodda som är först över mållinjen? Känner mig trygg med dessa två och litar på att Kaj Widell och Kim Eriksson kör lika snyggt som vanligt.

Ranking: 8, 7, 12, 11, 15, 2

V75: 3

Avdelning tre ser på förhand ut som en mycket svår nöt att knäcka. Flera av de bästa hästarna har inte startat på länge och det känns hugget som stucket vem av dessa som kommer att vara bäst för dagen. Jag litar på snyggingen, 3 Handsome Brad, som förmodligen är den som kommer att pipa till tätpositionen direkt – sedan har jag svår att se vem som ska sätta upp tempot och upploppet på Mantorp är som bekant relativt kort. Gillar även 4 Milligan´s School som övertygade i många starter förra året och kämpade mot den absoluta eliten. Men jag tror att sansade Ulf Eriksson väljer att krypa ner i rygg på ledaren, om han inte tar sig förbi direkt från start förstås – då är jag illa ute, även om det givetvis kan gå ändå. 5 Racing Mange är en mycket fin häst, som tränar väldigt bra enligt information från stall Lövgren. Tror dock att det blir svårt att ta något tillslut. Bäst kapacitet av alla har förmodligen 1 Rajesh Face, men startspåret är lurigt och han kan bli fast eller tvingas backa från start.

Ranking: 3, 5, 4, 1

V75: 4

De bästa hästarna enligt mig, startar från bakspår vilket givetvis kan vara klurigt. Hoppas på lite körning från start och tror sedan att någon av 10 Hugo Gustivar Boko, 9 Victory Lee eller 8 Randemar R.D. är starkast till slut. Möjligt är dock att 1 Global Viscount rinner undan från spets eller får loppet i rygg på ledaren, och den vill vi inte missa.

Ranking: 10, 8, 9, 1, 6, 5, 3

V75: 5

Blir öppningen inte alldeles för hård från start, så tror jag att 1 Knifetown Winner redan står med tre ben i mål – förutsättningarna ser i vart fall väldigt passande ut och det gäller nog bara att Nicklas Westerholm lyckas svara ut värste motståndaren, 3 Västerbo Grosbois från start. Sedan tror jag att loppet är över.

Ranking: 1, 3, 10, 12, 7, 9

V75: 6

Ett riktigt bra stolopp med spårtrappa där de bästa hästarna alltså startar från sämst utgångslägen. 14 Ryssebo La Reine tål att sätta upp tempot, särskilt nu när hon har lopp i kroppen. Kommer förmodligen att köras offensivt – reglerar fältet från utvändigt ledaren? Eller hinner 15 Queen of Sand före? Får 11 Darling Harbour sin smygresa har hon en vass spurt, precis som 10 Indian Front och 6 Infinity som avgjorde enkelt senast. Och då har jag inte ens nämnt loppet troliga ledare, 3 Cheerful Rivner. Loppet känns öppet på förhand.

Ranking: 14, 15, 11, 6, 10, 3

V75: 7

Nu ska miljonerna fördelas! Efter ett tufft lopp i hård konkurrens över opassande kort distans är 12 Vikings Preacher nu redo för ny succé med mer passande förutsättningar. Visserligen är motståndet stenhårt. Men det är ”Vikingen” också. Det enda jag oroar mig för, är om Peter Untersteiner lyckas lifta med fram till upploppet med 11 Pastor Power och sedan spurtar förbi tillslut? Förnuftet säger att 10 Sevilla borde ha en bra chans i loppet och att jag inte bör chansa bort en så pass bra häst som verkligen har uppvisat kanonform. Känner mig trygg med dessa tre.

Ranking: 12, 11, 10, 3, 1, 2, 5

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Med 69 dagar kvar till Elitloppet känns det mycket spännande att besöka spelbolagen som redan nu erbjuder förtidsspel till den stora ... Läs travtips