Plats

Här kan du läsa om ATGs spelform plats

Vanliga frågor och svar om plats på trav

Plats på travet är en av de äldsta spelformerna tillsammans med vinnarspelet. Det är också en av de enklaste spelformerna att förstå sig på. Trots det finns det en hel del frågor och vi har samlat de flesta här under.

⌚ När kan jag spela plats på trav?

I alla lopp som ATG tillhandahåller spel finns möjligheten att spela plats. Det går lopp hela tiden och på atg.se hittar du utbudet.

✖️ Hur räknar jag ut ett exakt platsodds?

För att räkna ut ett exakt platsodds krävs det att du vet hur du vet hur ekvationen ser ut. Men man kan säga att platsoddset beräknas av de tre placerade hästarna i loppet. Du ser en intervall på atg.se där man får ett ungefärligt odds. Sedan 2020 har ATG börjat med att slå samman flera pooler och det positiva med det är att man får ett exakt platsodds.

📍 Vart kan jag spela på plats?

Du kan spela på plats hos atg.se eller i ett ATG-ombud. Alla spelbolag som erbjuder spel på trav har också platsodds men där kallas spelet oftast för (1-3). Läs mer här om övriga spelbolag.

❓ Varför finns inte plats på loppet jag ska spela på?

Plats finns i utbudet på alla lopp som ATG tillhandahåller. Är det färre än sex startande hästar kan dock ATG välja att stänga ner platsspelet. Liksom om ATG stänger för lopp.

💰 Vad är återbetalningen på platsspelet?

Från och med 8 april 2019 är återbetalningen 85%. Det är en historisk förändring från tidigare 85%. På flera andra spelbolag är återbetalningen mycket högre.

5️⃣ Vad är minsta priset för att spela på plats

Minsta du kan spela för hos ATG på platsspelet är 5 kronor.

Plats på travet

Platsspelet introducerades hos ATG redan 1923 och är tillsammans med vinnarspelet det äldsta och bland de mest populära singelstreckspelen tillsammans med vinnarspelet. Plats går att spela i varje lopp och det är inte bara ATG som tillhandahåller platsspel. Alla spelbolag som tillhandahåller spel på trav har plats i sitt utbud och det kallas ofta för (1-3).

När du spelar plats så innebär det att ekipaget du har spelat ska vara bland dom tre första i mål. Det spelar dock ingen roll i vilken ordningsföljd hästen du har spelat på är i mål. Det finns dock en hel del regler som gäller när man spelar på plats och ibland kan det vara klurigt att räkna ut vad oddset faktiskt är innan man spelar.

Ju fler hästar som startar i loppet desto högre blir omsättningen på platsspelet. Ibland är det färre än sju anmälda hästar i vissa lopp och då tar man ofta bort platsspelet då oddset blir för låga.

Spela på plats

Plats går att spela i varje lopp och för dig som precis har börjat att spela på trav är plats det mest optimala spelet. Du har stor chans att vinna och du kan därmed omsätta mer. Platsoddset är ofta inte lika högt som vinnaroddset men har man en bra idé som inte är särskilt betrodd kan man ofta få riktigt bra betalt.

Du kan spela på plats hos ATGs ombud men även på nätet. När du spelar plats hos ATG kan det vara lite svårt att beräkna oddsen innan. Det beror på att oddsen är preliminära. Det är riktigt svårt att räkna ut då du behöver veta insatsfördelning på varje häst och ställa upp ett ekvationssystem. Sedan den 1 februari 2020 har ATG slagit samman poolerna för vinnare,plats, tvilling och trio och numera kan du få ett ett tydligt platsodds. Observera att det dock är svårt att veta ett exakt odds hos ATG eftersom oddset baseras på hur stor poolen är och hur många som spelat på din häst.'

Du väljer själv hur mycket du vill spela för när du lägger ditt platsspel. Lägsta insatsen hos ATG är dock 5 kronor.

Det många inte vet är att det faktiskt går att spela på plats även hos andra spelbolag. Plats är dock ATGs varumärke och därför kallas ofta spelet (1-3) hos övriga bolag. Reglerna är lika men hos de andra spelbolagen får du ett fast platsodds.

Screen Shot 2020 06 04 at 23 36 37

Spela plats hos ATG

Spela plats hos ATG

Ingen välkomstbonus

ATG har platsspel till varje lopp oavsett när, eller för den delen i vilket land lopp körs i.


Vinnare och Plats

Vinnare och Plats är två separata spel. Insatserna fördelas så 50 % av summan placeras på plats och dom andra 50% placeras i på vinnarspelet. Det är ett utmärkt exempel om du vill spela en lågt betrodd häst. Vinner hästen vinner du både på vinnare och platsspelet. Skulle hästen vara bland dom tre främsta i mål får du betalt på platsspelet. Du placera alltså två vad på samma häst.

Vinnare o plats
Följ Travstugan på Youtube