Allt om Yonkers Raceway travbana

Yonkers Raceway är en legendarisk travbana som grundades av William H. Clark som Empire City Race Track 1899. Clark dog året därpå, och på grund av olika omständigheter hölls banan stängd kommande sju åren.

Hästkapplöpning och Seabiscuit

James Butler köpte anläggningen av Clarks arvingar och öppnade den för hästkapplöpning 1907. En av många välkända hästar som tävlat på Empire City Race Track är den mytomspunna galopphästen Seabiscuit.

Från Empire City Race Track till Yonkers Raceway

Butler gick bort 1934 men Empire City Race Track fortsatte arrangera ”the flats” fram till 1942 och därefter förvandlades Empire City Race Track sakta men säkert till det som idag är Yonkers Raceway.

Många besökare

Under 1960-talet stod Yonkers Raceway i full blom. Tävlingsdagar hade inte sällan över 30 000 besökare. Sedan 60-talet har Yonkers Raceway förfallit, i alla fall när det kommer till antalet besökare. Det är dock inte unikt för just Yonkers.

Släkten Rooney

Släkten Rooney köpte Yonkers Raceway 1972 och har arrangerat travsport på anläggningen sedan dess. Yonkers Raceway är en av få anläggningar i USA som arrangerar travlopp fem dagar i veckan året runt. 

Stora lopp

Exempel på stora lopp som arrangeras på Yonkers Raceway är Yonkers Trot, Art Rooney Pace samt Messenger Stakes. Både Yonkers Trot och Messenger Stakes ingår i Trotting and Pacing Triple Crowns.

Förändringar

Mållinjen flyttades till slutet på ena långsidan 1996, vilket innebar att upploppet blev 200 istället för 130 meter.  Samtidigt fanns planer på att sälja anläggningen till NFL-laget New York Jets. Planer som aldrig blev verklighet. 

Snabbfakta Yonkers Raceway

  • Banförkortning: Yo
  • Bankod för spel:
  • Längd: 800 m
  • Bredd:
  • Upplopp: 200 m
  • Open Stretch: JA
  • Vinklad startbilsvinge: NEJ

Travtips & rekar från Yonkers Raceway travbana

Martin

Ikväll körs det så kallade VM-loppet borta i USA. Vem som vinner är solklart! Loppet håller hyfsad klass, men med den säsongen 4 Twister ... Läs travtips

Spela på International Trot hos Unibet fram till 21.15 den 15 oktober 2016.Hästar som startar i International Trot 2016 är1 ... Läs travtips