Allt om Hamburg-Bahrenfeld travbana

I mars 2016 öppnade AB Trav och Galopp för spel på travbanan Bahrenfeld i Hamburg, Tyskland. Drivande i samarbetet är Klaus Koch, tidigare sportchef på Solvalla och nuvarande vd på Bahrenfeld i Hamburg. Bahrenfeld öppnade redan 1880 och är för tillfället den enda a-banan i norra Tyskland.

Ovalen på Bahrenfeld mäter 1 040 meter – till skillnad från travbanor i Sverige som mäter 1 000 eller 800 meter. Kurvorna på Bahrenfeld är vida och doserade enligt svensk standard. Vida kurvor innebär att upploppet är kort, för att göra loppen mer rättvisa har hästar på innerspår open stretch att tillgå.

I samtliga autostartslopp – med undantag för internationella lopp – använder man ett system som kan jämföras med spårtrappan i Sverige. Det innebär att hästen med minst insprungna pengar alltid startar från innerspår, vilket ofta leder till offensiva styrningar från hästar med sämre startspår.

Det största loppet som körs på Bahrenfeld är Grosser Preis von Deutschland. Bland vinnarna återfinns hästar som Nu Pagadi, Tamla Celeber, On Track Piraten, Dreams Take Time, Riff Kronos, Exodus Hanover samt Cruzado Dela Noche. Loppet körs i oktober varje år.

Bahrenfeld ägs av Hamburg stad. Rykten gör gällande att travbanan kommer rivas för att ge plats åt bostäder. Tidsplanen är – enligt ryktet – ännu inte fastställd, men som det verkar kommer planen sättas i verket någon gång under 2017. Om ryktet stämmer återstår att se.

Snabbfakta Hamburg-Bahrenfeld

  • Banförkortning: De
  • Bankod för spel: 86
  • Längd: 1 040 m
  • Bredd:
  • Upplopp: 145 m
  • Open Stretch: JA
  • Vinklad startbilsvinge: NEJ

Travtips & rekar från Hamburg-Bahrenfeld travbana

V64 är tillbaka efter V86 Super Days och gör en tur ner till Hamburg och Tyskland!🥇 SPIKFÖRSLAGET V64-4 Josef Franzl är en jag tror en del ... Läs travtips

Det är V64 i Hamburg-Bahrenfeld. Jag spikar 2 Je T’Aime Express (V64-5).I Sverige har Je T’Aime Express tagit ledningen initialt i 9/22 starter ... Läs travtips

Denna söndag är det V64 på Hamburg-Bahrenfeld där vi kan vänta oss flera jämna lopp. Den som sticker ut allra mest är i Avdelning 5 - 2 Je t'Aime ... Läs travtips

Följ Travstugan på Youtube