Mina tidiga tankar inför V75 Solvalla

Mina tidiga tankar inför V75 Solvalla

V75 1

Klass 1 final och jag tycker det är två hästar som sticker ut. 6 Ike Schermer har vunnit 2 av 3 starter på svensk mark och visat att han kan gå från samtliga positioner. Hästen är snabb ut och borde kunna hitta till ledning efter en bit. 10 Burning Man kommer med fyra raka segrar och med lite tempo på loppet blir han svår att stå emot sista biten.

V75 2

Loppet fick en helt annan utgång efter att storstjärnan, Campo Bahia, blivit struken. 4 Forfantone AM kan öppna riktigt vasst och lär laddas nu, trivs på Solvalla och har 2 av 3 från ledning. 1 Zeus Bi har matchats mot detta lopp och kan också öppna snabbt, Goop upp för förstagången. 7 Global Welcome gör alltid bra lopp och är van att vinna.

V75 3

Andra uttagningsloppet till Grand Prix och här lär mycket avgöras i starten. 1 Cab Lane är snabb ut och trivs i ledningen, har 5 av 7 från spets. 2 Max Brady kommer från vinst i Norskt Travderby och är också snabb från start. 3 Beting Gangster har inte fått till det i år, men har hög kapacitet.

V75 4

Svårlöst lopp med flera olika tillägg. 14 Makethemark var 3:a i Elitloppet, men har inte visat så mycket efter det. Står dock för klassen i loppet och med rätt lopp kan han avsluta sylvasst. 40 m framför står 9 Viking Brodde som både är stark och snabb, har gjort några ruggiga insatser i år. Längst fram står 3 Mellby Granat som är en klassklättrare och kan rinna undan från ledning.

V75 5

1 Mellby Galanga borde kunna hålla upp ledningen från spår 1 och blir då hästen att slå. 4 Highspeed Dynamite kommer med tre raka segrar, sedan man ryckt skorna runt om. Lite dåligt trav på upploppet senast, men näst senast krossade han sina motståndare från dödens. 10 Istanbul Boko övertygade vid vinsten senast och har hög grundkapacitet.

V75 6

4 Marrakesh är första spikförslaget i omgången. Hästen vann på ett fint sätt senast och kan öppna bra bakom bilen. Känslan är att han blir släppt till ledningen, en position han aldrig förlorat i, och därifrån blir han mycket svårslagen.

V75 7

3 Milliondollarrhyme tycker jag är omgångens bästa spik. Hästen var med i Elitloppet i våras och bör vara huvudet högre än sina motståndare. Ulf Olsson, som kör för första gången, lär ladda från start och vid eventuell spets har jag svårt o se att han ska förlora.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

I V64-spelets första lopp hoppas jag Peter Untersteiner leder runt om!Jag har stor respekt för 12 Era Wan i loppet, men läget är till klar fördel för ... Läs travtips

Från måndagskvällen på Halmstad har vi en hemmahäst som åter ser ut att imponera till ny seger!V64-11 Vitro Diablo blir hästen att slå från ... Läs travtips

I helgen är det åter V75! Speciellt för omgången är att omgången vänder västerut till grannlandet Norge och Bjerke travbana utanför Oslo.Här är tidig ... Läs travtips