V86: Hela havet stormar-omgång

  V86 stundar även denna onsdag och Solvalla delar med Bjerke.
  Jag uppskattade för en gång skull norrmännens klass på V75 för någon vecka sedan - nu däremot är det lite "hela havet stormar" över omgången. Det borde smälla till rejält och jag saknar inte mod när jag spikar på Solvalla!

  V86-1

  Stallkamraten 1 Thai Targyran står mycket intressant till på innerspåret och har definitivt styrkan och farten för att kunna leda detta runt om. Jag litar på att Lars Anvar Kolle får till starten bra och från ledningen blir detta en riktig tuffing att tugga ner. Ledning runt om? Fullt möjligt i min bok och jag inleder med en banke-bank, om man säger så i Norge. 

    V86-2

    Mattias Djuse står ju perfekt till på innerspåret med 1 Udine Celeber och får han till starten kan det bli tufft för övriga.
    Örjan Kihlström sitter åter upp bakom 5 Historie Dry som varit riktigt bra i sina två senaste prestationer.

    10 Cordelia I.S. ska man se upp för som visat toppform i två senast starterna. Hade gärna sett barfotabalans här, men man kan inte få allt här i livet. 12 Florence Ima förväntar jag mig lite mer av och hon har varit lite av en besvikelse.
    14 Rally Ida
    reser nästan jorden runt (från Boden) ner till Solvalla och förstärks dessutom av Erik Adielsson. Mycket spännande outsiderbud som många tappar bort härifrån.

    V86-3

    Eirik Höitomt har en väldigt stark segerchans här med 2 Fakserling som han styrt mestadels den här säsongen. Det har blivit sju segrar på nio starter och även fast fyraåringen är klart minst rutinerad sett till antalet starter så är det ett väldigt halvdant gäng hingsten möter.
    Ska mycket till för att någon ska kunna strida emot...!

    Det är Fakserling eller att nån "hoppetossa borken" plötsligt får till det och smäller till för 69 gånger pengarna...!

    V86-4

    • Jag brukar väl vilja dra in mina hemskt skämtsamma rader emellanåt och här hoppas jag majoriteten saknar modet jag har för spiken - 9 Missing Tooma.

    Jag tycker han varit jättebra den här hösten och är verkligen att räkna med numera. I den här klassen duger han mer än väl och för mig är detta lite av det "läskiga" loppet på Solvalla. Det kan hända lite vad som helst i loppet, då det innehåller några offensiva kuskar på framspåret.

    Tuffingen 1 Hefner Am har ju ingen vidare rad man rosar och visst kan femåringen bättre än så. Han är en riktig tanks om han fungerar - men nu har han ju inte gjrot det.... Jag går därför fullt ut på Missing Tooma och litar på att Peter Strömberg sveper allt till slut.

    V86-5

    2 Kaatje var jättebra ifjol men har den här säsongen bara gjort två starter. Gör nu första starten sedan 2 augusti och säkert inte i form men läget är ju perfekt. 9 Supreme Sund är en av få i loppet som visat form den här säsongen. Noterbart är att stoet startar på lördagen över 2 300 meter! Ska sägas att hon testat täta starter förr...

    5 Dollars And Cents  är väldigt startsnabb och gick i mål med allt sparat senast. Läge för att laddas iväg den här gången och utmana 1 South Valley May om ledningen.

     V86-6

     Örjan Kihlström satt upp bakom 5 Still Stormin' senast i treåringens debut. Där gottade de sig längst bak i kön, avancerade ut i tredjespår med 600 meter kvar och trots de mycket regniga förutsättningarna så var insatsen stark. Gick ut i fjärdespår in mot upploppet och kunde sedan enkelt avgöra sista biten. Insatsen var mycket bra men samtidigt slapp hon göra något i loppet. 

     1 Dear Ronja från innerspåret är tidig i segersurret med som tog karriärens första seger senast på väldigt fin tid. 7 Moscari Boko har inget vidare läge men nog är hon en av de bättre här i grunden och det borde vara dags för henne att höja sig snart.
     En jätteskräll är 8 Lowely B.T.B. från stall Svante Ericsson vars hästar är lite på gång nu!

      V86-7

      5 Chloe' Degli Dei har inte riktigt fått till det på slutet och är definitivt bättre än så. Nu åker jänkarvagnen på igen och jag förväntar mig mycket av Maharajah-stoet i detta fältet. 

      1 Sassy May utmanar först och främst och som siktar att leda hela vägen runt. Blir det fart på loppet är det 11 Quadrillion Tile som tackar för detta.

       V86-8

       Örjan Kihlström kör åter 2 Speed Matters som han gjort fyra av fem starter för fyraåringen i år. Hästen har verkligen imponerat och är även obesegrad med Kihlström i jollen.
       Läget är bra och i det skicket valacken varit i känns han svårslagen där framme. Självklar favorit.

       Det lockar ändå med 3 Ekas Zalming bredvid som varit otroligt bra på slutet och femåringen är betydligt mer rutinerad än Speed Matters. Möjligen inte lika bra kapacitetsmässigt men tycker man ska ha stor respekt för honom här ändå!  
       15 Istanbul Boko
       är dessutom en tuffing som rycker skorna och får på jänkarvagnen. 1 Comanches ska man inte heller underskatta från innerspåret och Mika Forss kan mycket väl testa för att spåra hela vägen - och 12 L.L.Labero som återkommer är en rejäl lågprocentare i ett sällskap han ska matcha alla dagar i veckan.

       Bästa spelbolaget för travodds

       GoGo Casino

       • Ny licens från LeoVegas
       • Stort spelutbud
       • Swish som betalningsmetod
       • Minst 200 SEK insättning
       Hemsida: Grundat:
       Ägare:Huvudkontor:

       Sammanfattning

       Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
       Följ Travstugan på Youtube