V75: Två stenklara spikar » 28 dec. | Martin - Travstugan.se

V75: Två stenklara spikar

V75 under lördagen från Romme innehåller två stenklara spikar. Kan det ge bra betalt då? Klart det kan!

V75-1

Jag tycker inte 5 Global Trust möter särskilt hårt motstånd här. Han blir visserligen jättefavorit och galopprisken finns där, men jag tror Jorma Kontio vet precis vad han ska göra och ger Global Trust ett perfekt lopp hela vägen.

I min bok kör Kontio framåt tidigt och där en överlägsen Global Trust bevakar övriga hela vägen in i mål. 

V75-2

1 Cyborg kan göra det här till en odramatisk historia och för en som streckar på kan det "tyvärr" bli ledning runt om.
Jag har tidigare i år chansspikat 14 Laura Sånna som jag tycker ändå går ner lite i klass den här gången. Tillsammans med 12 Upbeat Music tar hon ner många över slutvarvet. 
8 Sweet Letter ser även ut att bli helt bortglömd av spelarna och där vajjar jag varningsflaggan!

V75-3

Det är egentligen inte mycket att orda om. Det här blir en sevärd tillställning där vi kollar in 7 Propulsion inför hans jakt nere på kolstybben. Fältet är litet, motståndet är beskedligt och det här vinner Proppen i bländande stil.

V75-4

Kan det bli en uppvisning här? Ja, det är mycket möjligt. 11 Chocoboy har varit bländande de gånger han fungerat och skulle han bara sköta sig här kan det bli en svepning av hela fältet.

7 Bottnas Explosive är ett tidigt motbud och även så 1 B.B.S.Poetry från ett perfekt utgångsläge. 4 Kimbee Crown? Ska givetvis med vid gardering, men är knappast någon att hålla i handen som spikförslag. 
Klart tuffare motstånd den här gången, men som 6 Feel The Love presterade senast vågar jag inte sitta utan denne.

V75-5

9 Unique Findings var den som fastnade för mig direkt när jag ögnade igenom listan tidigare i veckan. Men bakspåret är så klart ett minus för denne, men jag skulle ändå inte kalla honom för chanslös. Jag tror det är en av loppets bästa hästar och hoppas Daniel Wäjersten tror på det hela vägen!

4 Reverend Wine är den givna favoriten så klart. Fick det inte alls att stämma förra helgen och det blev väl lite av ett träningsjobb istället... Även fast det aviseras körning invändigt, håller jag inte Sete som något smärre hot faktiskt. Reverend Wine känns som det klara segerbudet, vilket gör att det bara behövs ett lås här.

V75-6

Det är ju tre riktigt tuffa damer från tillägget, framförallt 13 Rita C.D. som jag har litet gott öga för efter spiken på henne under Elitloppshelgen. Men som 10 Celinn Palema presterade senast är hon för mig den att slå ändå. Såg riktigt vasst ut!

1 Whataboutyou Zaz från passande innerspår och 5 Infinity är två andra som är tidiga. Framförallt Infinity blir alltid lite underskattad och är van vid att gå ut mot tufft motstånd. 

Jenny A Björk kör flera intressanta skrällbud i omgången och se upp här för 9 B.B.S.Janneau.

V75-7

Jag är dessvärre riktigt tråkig i avslutningen. De tre mest streckade är för mig loppets klart tre bästa hästar...

Tyckte verkligen intrycket på 12 It's Showtime Zaz var lysande senast. Och det är mycket det som gör hästen till min förstahäst här. Det ser verkligen ut som att Nicklas Westerholm hittat rätt med hästen nu och över den långa distansen hinner de göra upp härifrån.
11 Indy Lane är en tuff motståndare liksom 5 Volocity de Vie.

2 Pablo Andover är självklara förstareserven!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V86 på huvudstadsbanan Solvalla, med ett par favoriter i fara?!?!? Solvalla från start till mål med veckans V86a! Proppen höll för trycket och satte ... Läs travtips

V86 1 9 Mellby Free vann årsdebuten på ett mycket övertygande sätt då hon vann Stoeliten under Elitloppshelgen, en stjärna i Björn Goops stall och ... Läs travtips

V86 och jackpott, kan det bli mycket bättre? Ja, såklart det kan. Vi ska ju sätta åttan tillsammans! Härliga tävlingar att vänta och formen är ... Läs travtips

Som traditionen gör sig gällande är det från Kalmar vi åter får uppleva Midsommarhelgens V75-omgång.Omgången innehåller några profiler som blir ... Läs travtips