V75 Solvalla 28 maj

Årets största travdag är här, Elitloppssöndagen! På V75-kupongen gäller det att ta ställning i de båda försöken och som vanligt under söndagen körs även Elitkampen som på senare år blivit ett sevärt lopp!

***

Glöm inte att gå med i Travstugans andelslag och köp en andel i mitt spel >

***

Ena singelstrecket känns väldigt givet, trots allt. Det andra på kupongen känns lika givet även det. Jag tyckte mycket om hur Love Matters såg ut i Vermo och nu fick hästen ett perfekt smygläge igen. En kommande topphäst som jag tror leker med motståndet.

V75-1
3 Global Un Poco
har svarat för väldigt fina insatser och tillhör toppen av treåringarna i Sverige. Nu står hästen inför en tuff uppgift där resan till segern lär bli betydligt tuffare än tidigare lopp. Det kan bli tufft och med tanke på hur stor favorit hästen lär bli, så känns det givet att gardera.
5 Twist of Fate ska bli väldigt intressant att få se. Hästen kommer rejält påställd hit och taktiken är given; spets och slut. Kan gå! 1 Vertigo Spin lär spetsa till en början, men känslan är att hästen inte kommer kunna försvara ledningen. Låter som en spännande italienare som ska streckas.
2 Last Robin Hood är en kapabel treåring som Claes Sjöström fått tag i och från det här läget kan hästen utmana. 8 Hotshot Luca har ett krångligt utgångsläge, men är en fartmaskin som kan bli dyr att ignorera.
10 Speedy Face har ännu inte fått igång tävlingskarriären. Den dagen hästen väl vaknar till liv är det här en hårding som tar ner många sista biten.

Inledande treåringsloppet känns vidöppet och det är givet att strecka på!

V75-2
10 Balfour
svarade för en kanoninsats senast och är så klart hästen att slå.
Men kanske lite oväntat nog för många så håller jag 3 Dani Boko som förstahäst. Med voltstartsmästaren Erik Adielsson kan det mycket väl bli ledarposition och väl där är mycket vunnet.

Balfour var enorm senast i Örebro International och det känns rentav lite konstigt att han inte sprungit in över en miljon kronor ännu. Högkapabel sexåring som lär tillhöra toppen av stayerloppen om allt bara går som det ska. 11 Merry Broline gladde mig senast och lär smygas med länge även här. Fin form för dagen! 15 Västerbo Hard Cash är van vid lite hårdare motstånd, så att han tvingas till en jobbig resa här gör inte särskilt mycket. Bland de starkare i fältet. 12 Casanova Sisu gjorde det bra senast och som vanligt låter Markus Pihlström (tränaren) optimistisk. 9 Tinamo Jet har toppform för dagen och visst är läget lite krångligt men formen är desto bättre. 6 One Memphis tycker jag blir lite underskattad här. Gör sällan ett dåligt lopp och faller alltid med flaggan i topp. Ordnar Kaj Widell en storskräll på söndagen? 7 Ponce de Leon hade kunnat vara ett vinstbud, men blir här bara en av flera. Hög galopprisk gör att man inte kan tro på hästen fullt ut. Slutligen även 4 Sembs Rebir!

V75-3 - Försök 1 Elitloppet
Visst är vi alla lite svaga för 3 Delicious U.S., men i försöket tror jag inte Örjan Kihlström lär kräva mycket av henne. Topp 3-placering lär bli främsta målet.
Nej, det här lär bli stor show för 5 Bold Eagle. Franck Nivard lär knappast stå för en blyg insats i sulkyn, utan här är det 'Örnen' som ska styra och ställa.

V75-4 - Försök 2 Elitloppet
3 Propulsion var bara godkänd senast, men där hälsan inte var den bästa. Lär vara tillbaka i gott slag här och utmanar om segern. 4 Nuncio tycker jag svarade för en fin insats senast även fast han inte vann då heller. Normalt verkar det inte som att Örjan Kihlström går för seger i försöket, men när man väl garderar i det här loppet är Nuncio ett självklart streck.
Mitt sista streck i loppet och möjligen lite av ett långskott från läget är 6 Timoko. Jag har stor respekt för hästen och han har överraskat en förr.

V75-5 - Elitkampen
Jag är normalt ingen support av kallblodslopp, men Elitkampen har verkligen bjudit upp till dans på senare år och i år ser det ut som att vi får snöra på oss dans-skorna igen.
3 Odin Tabac är bättre än någonsin och Jörgen Westholm låter väldigt nöjd. Solklar förstahäst. 6 Polara är Finlands snabba bidrag i loppet och är nog den startsnabbaste i fältet. Med lite tur kan hästen leda runt om. 5 Månprinsen A.M. är även han ett givet streck.

Även fast det lär gå undan i loppet, så tror jag ändå inte någon annan blandar sig i segerstriden. Dessa tre är för bra.

V75-6
Man kan minst sagt kalla det här för ett internationellt lopp. Mycket kul!
Det låter mycket uppåt på 3 Non Stick som tillsammans med Resolve verkar vara Åke Svanstedts bästa segerchans den här helgen. Ledning runt om och gör spänningen kort? Mycket möjligt.
Men är där någon jag tidigt fastnade för i veckan och som bara måste med, så är det 2 Unique Juni. Från det här läget har hästen fått perfekt läge att smyga med länge och jag tror det här kan vara något riktigt extra från Hans R Strömberg. Inte alls förvånad ifall hästen skräller här.

Ja, för min del räcker det långt med dessa två.

V75-7
9 Love Matters imponerande oerhört på mig senast och det verkar som att Daniel Redén har ännu en stjärna i sitt stall.

Gjorde det strålande på Vermo senast och nu vankas det dessutom barfota runt om. Det lär gå undan rejält i loppet, vilket Örjan Kihlström inte kommer ha någonting emot. Se och njut sista halvvarvet hur Kihlström dundrar framåt och besegrar övriga fältet över upploppet.

Lycka till,
Martin Engström

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Vi har en finfin lördag att vänta oss när det är V75-finaler på Solvalla. Här är tidiga kollen på omgången! Travstugans alla andelar hittar ni här! ... Läs travtips

Lite ny energi när man under veckan som varit analyserat helt rätt i det mesta men får inte med sig det sista även om det blev plus båda dagarna i ... Läs travtips

Det är ljuva V75-finaler som står framför oss denna lördag. ALLT står och väger på Ivanka Amok. Faller hon? Ja, då blir det bra betalt...!Formen ... Läs travtips

Ny vecka och en ny V75 omgång att sätta tänderna i! Förra veckan blev det snöpliga 6 rätt men ändå 13 000 kronor tillbaka och cirka 1300:- per andel ... Läs travtips

V75-finaler på Solvalla och med två säkra spikar går Björn Goop in i omgången!Andel i Björnkollen hittar ni här! 🔨 SPIKEN V75-1 Stoeliten ... Läs travtips

Solvalla bjuder på riktigt fina tävlingar imorgon och vi får hoppas att de kan få till en fin bana i denna slaskiga tid. Vi har två megafavoriter att ... Läs travtips

Det är som alltid kul med finaler på Solvalla och en nästagångare jag haft ögonen på liras på vinnarspelet! Jag tycker lopp 6, V75-2, är bland ... Läs travtips

Dagens Dubbel-loppen ser riktigt roliga ut på Solvalla under lördagen. Jag testar på en rak!DD-1 Det är så klart som så att 1 Hidalgo Heldia är en ... Läs travtips

Söndag är GS75-dagen och på Färjestadstravet är det framförallt GS75-3 som står ut med flera namnstarka profiler. Andelen kostar 75 kr - klicka ... Läs travtips

V86 körs nästa onsdag från Solvalla/Åby där miljonärer ska jaga ikapp i V86-3 från Åby! Andel i TIDIGA V86-ANDELEN har ni här! (30 kr) V86-1 7 ... Läs travtips