V75 Solvalla 27 maj

  På gamla hederliga starttiden 14:30 får vi njuta av V75-finaler, Stoeliten och Harpers Hanover. Som vanligt en toppdag på Solvalla. 

  ***

  Glöm inte att gå med i Travstugans andelslag så kan du köpa andelar i mina spel för Elitloppshelgen. Klick här >

  ***

  Omgången innehåller två storfavoriter där jag försöker gå emot båda. Visst kan det vara jag som är helt ute och cyklar, men någonting i magen säger ifrån. Där finns en del roliga motbud emot som jag hoppas kommer kunna utmana.

  V75-1 - Stoeliten
  Här blir 3 Wild Honey stor favorit och med stor sannolikhet lär hon bli svårslagen. Uppgiften ser mycket bra ut här. 
  Att det dock var en vecka sedan förra starten gör att jag gärna vill gardera upp henne med två. Visst kan hon vara i fint slag även här, men så pass stor favorit som hon blir så lockar garderingen.
  2 Patricia Hastrup har jag följt i Danmark under våren. Nu får hon stöta på stenhårt motstånd. Näst senast var hon tillbaka i väldigt gott slag och senast under Copenhagen Cup-dagen på Charlottenlund var hon än bättre. Tioåringen är bättre än någonsin och från det här läget lär hon få smyga med perfekt. 6 Treasure Kronos låter tränare Riordan försiktig kring här. Kan så klart behöva loppet, men med den hårdheten hon besitter kan hon utmana Wild Honey.

  V75-2
  Ju längre jag vilade ögonen och gick igenom det här loppet i huvudet, ju öppnare blev det. Jag tror det kan bli fartfest i V75-2 och där vi kan bjudas på mindre betrodd segrare till slut.
  Här ska det bli mycket intressant. Jag är med i stall Rögle där vi fått vara med om en del roligheter med 9 Quiz Töll. Det roliga kan mycket väl fortsätta här. Inför spårlottningen hoppades tränare Thomas Uhrberg på just spår 9, vilket han så även fick. Härifrån kommer Quiz Töll få perfekt smygresa hela vägen och blir där bara utrymme över upploppet är det här en mycket vass utmanare om segern.
  6 National Prince är den befogade favoriten i loppet att slå. Har fartresurser för att nå ledningen, men jag är långt ifrån säker på att han når dit. Där finns en del inifrån som lär vilja utmana. Borde ändå göra upp om segern. 5 Rushmore Face är en väldigt talangfull fyraåring som dessvärre blandar och ger mycket. I sina bästa stunder är det här en häst som kan krossa det här motståndet. 1 Upstream med Åke Svanstedt ska bli oerhört intressant och även fast det bara var en vecka sen förra starten kan 3 Floyd P.Boko bjudas in i leken till slut. Likaså 11 Uppohoppa som hoppas på toktempo och kan ta ner många över upploppet.

  V75-3
  Klass 1-finalen känns som det mest öppna loppet under lördagen. 3 Iago Zon har perfekt utgångsläge och räknas som knapp förstahäst. Normalt har hästen en perfekt uppgift framför sig här, men det stora problemet är att det inte är hemma på Jägersro. Erkänd hemmahäst!
  Annars har jag känsla för 4 Rafiki Fri och tycker hon är given tvåa i rankingen. Förra insatsen gjorde hästen mycket gott och det ska bli spännande att se Rafiki Fri sista biten. Bara att glömma förra starten för 9 Making Love. Är han som nästsenast slutar han långt framme här. Perfekt utgångsläge för 11 Stand Bayou som gör bäst ifrån sig från smygläge och koppla grepp sista biten. 
  Lars D Carlson har gjort ett kanonjobb med 7 Order By Heaven och även den här gången ser hästen ut att bli lite underskattad av spelarna. Bör tas på allvar! Tråkigt spår för 8 Malkin som lär behöva en del tur, men är stark som få i loppet. 1 Niagara Broline blir sistastreck.

  V75-4
  Här har jag varit stenklar från listorna kom ut under söndagen. Jag har mycket svårt att se 11 Darling Hornline förlora det här.
  Dessvärre ser det ut som att de flesta håller med, men förhoppningsvis snackas motståndet upp under lördagen och där värdet blir än bättre på Darling Hornline.
  Hästen är inte bara högkapabel och bäst i fältet, jag tror även det är en häst för större uppgifter i framtiden. Johnny Takter lär vara tidigt offensiv och även fast banan lär vara snabb, så vinner hon även fast det behövs göras den tunga vägen.

  V75-5
  Spontan syn över Silverdivisionen får en att tro att det här är ett öppet lopp med en del bra skrällbud, men när det väl gäller tror jag där bara är två som gör upp om det. 3 Re Doc har varit imponerande på slutet och likaså 1 Bravo Navarone. Loppets två bästa hästar för dagen gör upp. Lås!

  V75-6
  Likt Darling Hornline i V75-4 bestämde jag mig tidigt även här. Det är inte lika stensäker spik som läggs på kupongbryggan, men i och med att jag jagat hästen på sistone och där segern kommer vilken start som helst, så spelar jag med magkänslan här.
  Stor respekt för motståndet så klart, främst 5 Moni To Spare, men nu är det verkligen dags för 2 Aron Palema. Åke Svanstedt får äran den här gången och där vankas en del roliga ändringar. 
  Var lite av en besvikelse senast, men nu är förutsättningarna något helt annat. Perfekt utgångsläge över 2 140 meter och Kung Åke upp.

  V75-7 - Harpers Hanover
  Nej, det blev kanske inte det där superloppet i år som vi blivit bortskämda med tidigare åren. Men nog ska det bli åka av här ändå!
  13 Sauveur är den självklara favoriten och gör upp om segern, men jag har stor respekt för motståndet och även fast Sauveur svarar för en femstjärnig insats kan det bara räcka till en andraplats. 6 Aileron har en intressant uppgift framför sig och kan leda loppet länge. 15 El Mago Pellini svarar alltid för fina insatser över lång distans. Trea i Harpers Hanover ifjol och detta är hästens klart bästa distans.
  Stor respekt för 2 US.Male E.P. efter förra insatsen på Åby där han var mycket bra. 10 Sorbet är sakta men säkert på väg upp i form. Med rätt resa från smygkungen nummer ett, Örjan Kihlström, kan Sorbet vara grym sista biten. 14 Rod Stewart faller med på garderingen. Känns inte jättehet, men tillhör bland de bättre i fältet och Christoffer Eriksson lär servera hästen perfekt resa hela vägen.

  Kommer även bjuda på ett Tillsammans-system under lördag eftermiddagen.
  In här och köp en andel, så vinner vi tillsammans!

  Lycka till,
  Martin Engström

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube