V75: Solängets stordag för året » 6 sep. | Martin Engström -…

V75: Solängets stordag för året

V75 vänder upp till norr och Solängets travbana utanför Örnsköldsvik. I Silverörnen startar flera klassiga miljonärer och snacka om att Silverdivisionen håller hög klass.

Våra andelar hittar ni här!

V75-1

Efter senaste insatsen är det självklart att först och främst rikta in sig på 2 Maximus M.M. med Anders Eriksson. Däremot innehåller loppet ett motbud som jag tror kan snuva femåringen på segern.

1 Arras Cando trivs över korta distansen och även från innerspåret. Jag tror Erik Adielsson kan leda hela vägen! 5 Gold Narva är ett ovisst kort i leken som reser över från Finland. Kommer från en vass seger från i lördags och Ulf Ohlsson upp den här gången!
Den bortglömda som visserligen behöver lite tur är 10 Major Vici.

V75-2

  • 1 Dixie Brick sitter lite på leken längst framme med Mika Forss och snacka om att stoet står perfekt inne i loppet härifrån. Jag tror hon kan bli svårfångad där framme och spikar!

V75-3

Magnus A Djuse verkar verkligen trivas med 4 Kahlua Bishop och fyraåringen stoltserar nu med fyra raka segrar. Ska definitivt vara med i striden.

8 Klose är en tuffing som åter fick instängt läge att tampas med. Nu sitter Mats E Djuse åter upp och jag tror Klose trots läget kan göra väl ifrån sig.
12 Istanbul Boko
är förmodligen bäst i fältet och inte fanken reser Eric Martinsson i onödan med 6 Nisse Sånna.

Jätteskrällen i fältet är 5 Mellby Guava.

V75-4

I Säterbests minne fastnar jag direkt för 14 Lukas Rauen. Tolvåringen hade full kontroll på fältet i fredags och tog ännu en övertygande seger. Därtill verkar Magnus A Djuse gå riktigt bra ihop med hästen. Lukas Rauen är främsta segerbudet här!

12 Don Viking kommer vara självklart motbud som däremot står inför en klart svårare uppgift den här gången. Den underskattade i fältet som blir helt borttappad är 7 Forspärla.

  • Tycker hästarna på start blir lite väl överspelade och rankas ner.

V75-5

Trots vingligt läge är 7 From The Mine klart intressant skrällbud. Jag har gått igenom det här loppet hela veckan och det är vidöppet lopp.
From The Mine har svarat för flera topplopp men blir likväl underskattad den här gången. Min förstahäst i ett lopp som kräver en del streck!

V75-6

  • Förstapriset på 200 000 kronor i högsta klassen - jag tycker det känns vidöppet och väljer därför att spika mig ur det med lågt betrodd.

Ingemar Hultqvists stjärna, 5 Selmer I.H., har äntligen ett vettigt läge och med några lopp innanför västen förväntar jag mig att femåringen presterar. Jag tror han kan vara lösningen här.
Selmer I.H. har inte riktigt fått det att lossna men jag hoppas det vänder snart igen. Motståndet håller god klass, men det är knappast så att han svettas av det. 
Selmer I.H. är van vid tufft motstånd och till låg procent ser det ut som en kul spik!

V75-7

  • Som alltid är Silverdivisionen loppet med roligaste fältet

11 Very Kronos strålade senast och var bara bäst. Nu är det helt annat läge och uppgift, men givetvis ska han vara den att räkna med igen.

Motbudet senast och motbudet nu lär bli 3 Global Undecided. Var något sämre senast och fått ta igen sig någon vecka. Förväntar mig en stark insats nu med Mika Forss.
Bra läge har även 4 Weekend Fun fått och jag brukar ofta fastna för honom - visst gör jag det nu igen...!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Dags gör ny V75:a hemma från Jägersro. Jackpott på spelet och ute på banan är det sju lopp av mycket fin sportslig klass. Det ser ut att bli riktigt ... Läs travtips