V75 Nyårsafton

Året avslutas med V75-omgång på Örebrotravet. En jättejackpott kryddar till omgången lite extra! 
Sitt inte utan nyårsandel!

V75-1, Stayerlopp

En felfri 7 Platon Face som tidigt får tuffa framåt kan stå för uppvisning även den här gången. Något ovisst nu med Carl Johan Jepson upp för första gången och visst kan hästens hetsiga humör häxa, men då främsta utmanarna till segern startar 20 meter bakom ser det upplagt ut för ännu en Platon-seger.

V75-2, treåringslopp

8 Fritjof var femstjärnig senast och räknas tidigt trots utgångsläget. Hästen att slå är dock 9 Vikens High Yield och en felfri 2 Espoir de Ginai är inte mycket sämre än loppets främsta segerbud. Storskrällen är 3 Miss Melinda.

V75-3, stolopp

Peter Untersteiner kommer tidigt ladda vad han kan med 6 Going Diablo men det är långt ifrån säkert att hon når ledarpositionen.
Jag tycker stoloppet känns lurigt och där finns många roliga skrällbud; 1 Malgomaj B. gärna från rygg ledaren, 10 Donatella Center som säkert behöver lopp i kroppen men är samtidigt van vid värre motstånd än det här.

V75-4

Lurigt lopp där jag tror det är dags för Reijo Liljendahls 9 Red White N'Blue. Hästen gjorde det starkt på Jägersro näst senast och formen verkar vara på väg uppåt. Läget är perfekt här för att smyga med och när de övriga kört färdigt är det segerdags.

V75-5

Fint lopp där 4 Tudor Kronos åter blir svårslagen. Tidigt avancemang av Robert Bergh är att vänta och sedan är där ingen som tar ner honom från ledarpositionen - även fast 9 Mack Dragan sett fin ut under hösten.

V75-6

Hemmahästen 9 Athos Race är en grym tävlare som utan strul längs vägen lär segerstrida. 2 Xanthis Coktail vinner lopp när som helst och kommer två skrällbud att varna för är 1 Manstone's Future som får fin resa hela vägen, samt 7 Barbouze Lascaux.

V75-7

Nu ska det vara dags för 1 Doktor Doxey Zenz! Med all respekt åt tränare Mathias Andersson, men Kaj Widell upp nu är ett stort plus. Varit mycket otur under året, men här kan det vara dags.
Det kommer gå undan här från många håll och kanter, så det kommer löna sig rejält att ha sparat på garderingarna lagom till avslutningen. En som gynnas rejält av tempot är 10 Rafiki Fri!

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Äntligen är det dags för V86 igen. Denna gången ska vi pendla mellan Solvalla och Bergsåker.Med dryga 50.000kr inspelat på v86 på tre veckor så är ... Läs travtips

Hejsan på er! Vilken vecka, Staro Nashville som jag drog igång som andelsprojekt här i vintras ska alltså som ni många vet starta i Svampen på lördag ... Läs travtips

Dags för tvååringarna att göra upp. Svampen ska avgöras och därtill har vi flera intressanta lopp med utländska bidrag.Här är första kollen på ... Läs travtips