V75: Nurmos-spåret!

V75: Nurmos-spåret!

V75-lördagen vänder till Julbockens land, nämligen Gävle. Det är sista dagen med barfotakörning och en överlag väldigt öppen omgång - där jag går stenhårt på stall Nurmos!

Andel för 275 kronor/stycket löser du här!

V75-1

Överraskande bra 2 Thrust Control senast och nu liksom då är det kort distans som gäller.
3 Hazard Boko
löste enkel uppgift på lunchtrav senast och är påväg tillbaka i form igen.

5 Weekend Fun har jag jagat mer eller mindre hela hösten utan att det gått vägen riktigt. Förväntar mig mer av valacken och nu tests han åter med Magnus A Djuse!

En miljonär som blir totalt bortglömd den här gången är alltid tacksamt att spela på, 9 Exclamation Mark. Bakspår över kort distans är alltid lite vanskligt, men han är minst lika bra som de där framme och jag tror han svarar för en rejäl avslutning. Kan helt klart svepa ner allt till under 10 %!

V75-2

Från perfekt läge förväntar jag mig att 1 Nova Effe slutar långt framme, men voltspecialisten Erik Adielsson sitter givetvis bra på det direkt med 6 Livi Othella H.M.. Fredrik Wallin kan mycket väl ha en hemmavinnare här i denna treåringen.

13 Artemide Zack har fått Sverige-debuten överstökad och reser till Gävle med lopp i kroppen. 15 Miss Sober är van vid stentuffa ston emot sig vilket väl kanske inte riktigt syns till här. Däremot är 40 meter inte enkelt att ta in på de längst fram...

V75-3

  • Gävle Stora Pris körs över 3 140 meter auto vilket vi därför hoppas på lite kul tävling och händelserikt Guldrace

När det väl kommer till kritan tror jag det står mellan två Solvalla-hästar. 5 Milligan's School har haft en lång säsong och tävlat i stentufft motstånd hela året. Stallet tror på toppchans, men jag spelar emot:
7 Zenit Brick
har nu fått två lopp i kroppen efter sitt uppehåll och såg klart förbättrad ut vid segern på Solvalla. Känslan är att Örjan Kihlström sitter perfekt på det som vanligt. Han är en stenhård jäkel den här Zenit Brick och när han blir så pass mindre spelad jämfört med Milligan's School tar jag ställning!

V75-4

Rikard N Skoglund sitter åter upp bakom 2 Gnistas Filur som nu varit ifrån lite över en månad. Däremot har han varit riktigt fin i två senaste segrarna och han står bra inne här i startfållan.

7 Hvalstad Odin känns som bästa hästen från 20 metersgänget, men visst ska 13 Norrlands Scott streckas tidigt som haft en riktigt fin höst, liksom 14 Tangen Braute som åter körs av Kaj Widell.

V75-5

  • Två formtoppade segerhästar från perfekta lägen gör upp

Fredrik Tengstad har en intressant fyraåring i 2 Turenne som har fyra raka segrar inför det här. Kort distans och bättre läge mot främsta motbudet gör att Oskar J Andersson givetvis testar sig fram direkt.
3 Italiano Boko
har behövt tid på sig, men nu börjar det lossna rejält och fyraåringen kommer med två övertygande segrar i ryggen.

Bakom varnar jag för 6 Kryptonite Zon. "Bara" en seger i årets elva starter, men tycker fyraåringen är en klassisk "bättre än raden"-häst. Jag tror definitivt han kan göra upp om det.

V75-6

Stall Timo Nurmos selar ut två kraftpaket i 5 Magic Cash och 11 Global Winner. Förstnämnde är den bättre av dem och är min förstahäst i loppet. Jag spikar Magic Cash då jag förväntar mig en Magic som är riktigt på hugget. Då ska han kunna kämpa hem det här kraftpaket-loppet. 

V75-7

  • Två höjer sig rejält i Klass 1 - tar ställning för den ene!

7 Master Blaster har efter tränarflytten verkligen kommit igång igen och visat sitt gamla goda jag igen. Femåringen stoltserar med fyra raka segrar och valacken kommer garanterat segerstrida den här gången.
Bästa hästen i loppet är 11 Seismic Wave. Var något blek i Hamburg näst senast, men på Eskilstuna senast var fyraåringen tillbaka igen. Han ser ut att ha kapacitet över den här klassen...! Jag tror han visar det återigen och vinner övertygande här!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Solvalla gör ett av sina sista tisdagskvällar med V64. Stall Jörgen Westholm besöker banan med flera att se upp med.V64-1Klart minst rutinerade ... Läs travtips

Ny vecka och nya möjligheter! Jag ska erkänna att V86 är lite av mitt favoritspel då det är så himla speciellt, hyfsad klass och saxad bana vilket ... Läs travtips

Dags för V86 Express och denna gång ska vi besöka Jägersro och Solvalla för som vanligt en spännande omgång.Vilken lördag det hade kunnat bli, men vi ... Läs travtips

V86 1På detta preliminära system börjar jag direkt med en spik i avdelning 1. 5 Juan är van att alltid möta tufft motstånd, nu skulle jag vilja säga ... Läs travtips

V86 onsdag 11 december bjuder på en spännande omgång. Vi får se en jämn omgång med många ekipage som strider om segern. Dragen är färdiga och ... Läs travtips

Från Sundsvallsbanan Bergsåker hämtar vi lördagens V75. Banans tidigare storstjärna Robert Bergh är på plats med flera segerbud.Våra V75-andelar ... Läs travtips