V75: Müllers 2018 » 26 okt. | Martin - Travstugan.se

V75: Müllers 2018

På lördag är det åter dags för V75 på Jägersro. Müllers Memorial lockade topphästar och det är framförallt en omgång med potential!

Müllers Memorial blev till ett riktigt topplopp.
Låt gå att Propulsion möjligen är oslagbar, men för att vara slutet av oktober kunde klassen inte varit högre än så här. Och jag hoppas och tror på en fantastisk strid över 2 640 meter.

Även mycket glädjande med V75-omgång med tre lopp över längre distanser. Det inbjuder till tävling och öppna lopp i bittra höstkylan.

V75-1 Silverdivisionen - 1 640 m auto

 • Vi inleder med ett fint Silverlopp som känns väldigt öppet!

4 Dear Friend har utvecklats rejält under sensommaren och senast gjorde hon det bra som tvåa i sto-SM. Ska vara förstahästen i det här loppet, men finns motbud jag streckar.

Åter kort distans för 6 Västerbo Exact som varit ute på lite längre en tid. Helt klart bra för att segerstrida här och Thomas Uhrberg kör ut med optimism. 9 Don't Mind Me såg mycket fin ut i comeback-segern senast och kan bli svår att stå emot när han flyger fram.

Det ser ut att kunna bli fart på loppet där framme och en som då kan få loppet serverat är möjligen loppets bästa häst; 12 Disco Volante.
Har en stentuff uppgift framför sig här, men lär ligga under 10% och högintressant med Björn Goop upp för första gången! 

V75-2 Klass 2 - 2 140 m auto

 • 4 Nolimmitjimmit är solklart hästen att slå här. Galopperade bort sig senast men före det svarat för några mäktiga insatser. Givet att han är hästen att slå.

5 Panamera har varit en snackis flera starter på slutet och är minst sagt en nästagångare att se upp med. Nu sitter Örjan Kihlström upp för första gången vilket alltid är intressant.
Från hemmastallen ska jag även framhäva 9 Cobbys Olifant. Fick utdelning för fin form senast och härifrån kan det lösa sig perfekt för att nå topplacering. 

 • Bo Falsig har ett intressant bud i loppet, nämligen 10 Crossfire Simoni. Många har helt tappat bort denne i fältet. Efter två raka segrar var han något svag näst senast. Fick ta igen sig efter det i 1,5 månad och förra veckan fick han perfekt lopp i kroppen inför det här. Se upp!

V75-3 Oktoberstayern - 3 140 m volt

 • Ett riktigt kul lopp där det förhoppningsvis kommer bli en hel del taktik och händelsefyllt!

1 Grandfather Bill blir lite hästen att slå som siktar in sig på att leda loppet hela vägen, men alldeles för hårt betrodd. 10 Vincent As svarade för en mäktig prestation senast och är värsta motbudet.

Från start har vi även 4 Moliere som svarat för några riktigt starka insatser hemma i Danmark på slutet. Har själv varit på plats i Danmark och sett honom på slutet och det har varit några rejäla insatser även fast motståndet där inte varit av samma slag som här. Dock vet vi om att Peter Jensen alltid åker över till V75 med vältränat!
Längst bak startar 11 Frankie Brodde med lopp i kroppen och Roger Malmqvist selar ut sin stjärna, 12 Dragster. Tycker dessa båda ska streckas om man har med 3 eller flera hästar...

V75-4 Lärlingslopp ston - 2 140 m auto

14 Happy Steel har verkligen sett läcker ut och stoltserar med tre raka segrar inför det här. Hennes främsta motståndare lär troligen bli utgånglsäget och många att runda...

En rejäl nästagångare efter senast är 8 Staro Litchi som säkert lär bli liten snackis. Placeras hon i andraspår direkt och sedan får attackera med varvet kvar kan hon bli tung att stå emot.
Värd att nämna är så klart även 4 Navy Blue. Sju segrar på tretton starter i år och för regi Mimmi Elfstrand har stoet inlett med två spetssegrar. Läge för det även här...

 • Fynden är 1 Livi Love och framförallt 10 Brandy Laser!

V75-5 Klass 1 - 1 640 m auto

 • Även fast det troligen blir tuff resa hela vägen, tror jag 3 Norton Commander ändå blir hästen att slå.
  Stort plus att han nu slipper någon långresa och visar han åter upp sig som sitt riktiga jag kan han bli tung att stå emot.

1 Can Lane fick perfekt utgångsläge och som går väldigt starkt från ledningen. Johan Untersteiner siktar in sig på att leda loppet runt om härifrån.
5 Heart of Steel bra nog att utmana och skulle han mot förmodan spetsa härifrån blir denne svårslagen. Jag streckar även skrällen 9 Farmer Jack som jag vet om behöver en hel del tur och normalt är det främst topp 5-placering som är det realistiska. Jag tror dock Viking Kronos-sonen kan vara omgångens "obehagliga" överraskning för spelarna.

7 Dynamite Light laddas när V75 körs på hemmabanan och han verkar vara i bra i ordning för dagen. Har dock ingen riktig känsla för honom och är som bäst förstareserv.

V75-6 Bronsdivisionen - 2 640 m auto

 • Läge att ta ställning!

Det är en mycket fin Bronsdivision vi bjuds på här och över lång distans dessutom. Det kommer bli sevärt och händelserikt!

Jag väljer att spika 10 Bandit Brick.
Steen Juuls högkapable femåring har slarvat bort segrarna i två senaste starterna. Nu är det slut med det. Trivs över distansen och tror han hamnar bra på det direkt härifrån.

Jag håller Bandit Brick högt och spelvärdet känns riktig bra den här gången när han blir alldeles för lite spelad sett till vad jag tror om honom.
Stor respekt för 11 Global Trust som med nöd och näppe föll bort som lås då mitt system annars inte hade kunnat byggas ihop. 

Jag tar ställning här och gör det för Bandit Brick!

V75-7 Müllers Memorial - 2 640 m auto

 • För årstiden är det här ett mycket fint fält som gör upp. Men visst ska där väl egentligen bara finnas ett enda segerbud, nämligen 6 Propulsion.
  Verkar trivas extra bra på Jägersro och nu gör han årets (karriärens?) sista start. Det ska mycket till att han ska förlora det här! Spik utan att tveka.
Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V86 på huvudstadsbanan Solvalla, med ett par favoriter i fara?!?!? Solvalla från start till mål med veckans V86a! Proppen höll för trycket och satte ... Läs travtips

V86 1 9 Mellby Free vann årsdebuten på ett mycket övertygande sätt då hon vann Stoeliten under Elitloppshelgen, en stjärna i Björn Goops stall och ... Läs travtips

V86 och jackpott, kan det bli mycket bättre? Ja, såklart det kan. Vi ska ju sätta åttan tillsammans! Härliga tävlingar att vänta och formen är ... Läs travtips

Som traditionen gör sig gällande är det från Kalmar vi åter får uppleva Midsommarhelgens V75-omgång.Omgången innehåller några profiler som blir ... Läs travtips