V75: Kämpa, Erik! » 18 jan. | Martin - Travstugan.se

V75: Kämpa, Erik!

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.

V75-1

5 Vikens Preacher är en riktig tuffing när han lyckas nå ledarpositionen. 9 Shorthanded Jag har övertygat för regi Björn Goop direkt och visst ska stallet låta positiva även den här gången.

  • Men 10 Einstein Sisu är den självklara förstahästen för mig. Tyckte han svarade för en lysande insats senast och kan mycket väl bli så att han krossar allt!

V75-2

Andreas Lövdahl har siktet inställt på att leda runt om med stallkollegan 3 Dallas Brick.

Kul se 12 Malkin tillbaka igen - men hästen att slå tror jag trots allt blir 9 Andy Pandy One med mycket duktige Anders Eriksson. 
13 Mellby Emeralds vinner inte särskilt ofta, men alltid med där framme. Tycker han ska kunna utmana om det i det här sällskapet.

V75-3

Bästa möjliga läge för 2 Zenit Brick i Gulddivisionen som senast besegrade en viss Lionel. Blir spelad som en av omgångens största favoriter vilket väl känns klart befogat. Men jag tycker han känns värd att gardera, trots allt.
8 On Track Piraten är främst emot såklart, som går mot ännu en säsong. Tufft läge här jämtemot Zenit Brick, men Piraten fortsätter imponera och överraska en under vintern.

4 Disco Volante debuterar i Gulddivisionen. Fick slutligen sin V75-seger senast igen när han ledde runt om. Dagsformen verkar vara bra, så visst kan han duga direkt i klassen! Spännande om han går i ledningen!

Jätteskrällen? Tyckte 3 Archangel Am svarade för en överraskande och kul comeback senast på Axevalla. Långsökt tro på seger, men ska bli intressant att följa med lopp i kroppen.

V75-4

Möjligt att 11 Chapter N.Deo bara är bäst och rundar allt, men tycker utgångsläget höjer risken för att det kan sturla härifrån. Kan bli långt fram och för mig är det givet att strecka på.

3 Isolde ser ut att åter kunna ta hand om ledningen och med tanke på hur det gick senast är det ett tidigt bud.
10 El Fitzgerald gör intressant debut för Nurmos. Gjorde det mycket bra senast och kommer förmodligen vara i toppslag den här gången.

V75-5

Både 9 Victory Topline och 11 Kapten Kidd höjer sig tydligt i det här Klass 2-loppet, men rätt roliga bud bakom att se upp med.

Givetvis 6 Vine Vision vars prestation vid segern senast var topp! 4 Night Brodde kan strida om det vid bra dag på jobbet och 10 Tartaurus Face såg positiv ut senast!

V75-6

  • Jag fortsätter stå helhjärtat vid Erik Sting. Och verkar sannerligen inte ha någon anledning att göra någonting annat.

Jag spikade 11 Erik Sting senast på Bergsåker. Uppgiften där såg tuff ut på förhand, men intrycket och framförallt avslutande slutvarvet var riktigt starkt. Klart formtoppande intryck och nu är distansen varvet längre och här tror jag Erik blir svårstoppad sista biten.

Man kan ju alltid ifrågasätta att det var litet tag sedan senaste segern, men varken utgångslägena eller motståndarna har varit några enkla nötter att knäcka direkt. Nu hoppas och tror jag det är dags - igen!

V75-7

Jag har lite känsla för att 6 Adiago Trot kan göra ett topplopp och stallet har laddat hit. Även fast läget blev lite längre ut på vingen tror jag han segerstrider.
Har vankat hit och dit hur jag ska göra, men till sist landar det på att jag chansspikar Adiago Trot som kommer med fin form till Solvalla - och blir väl som bäst tredje-fjärdehandsfavorit.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips

På söndagen är det fyraåriga stonas stora dag. Stochampionatet 2019 ska avgöras och i övrigt fin klass på omgången!Din andel hittar du ... Läs travtips