V75: Kall stjärna och guldig ledare

Solänget i Örnsköldsvik står som V75-värden denna lördag och sporten håller väldigt hög klass med kallblodsstjärnan och Elitloppshästar i Gulddivisionen.
Det går att singelstrecka Månlykke A.M., Santos de Castella och Seismic Wave för en trygg väg mot sju rätt. Jag försöker åtminstone fälla en av dem!

V75-1

  Här startar svensk kallblodssports främsta konung, 7 Månlykke A.M., och visst kommer han bli oerhört svårslagen om han bara är sitt rätta jag. Senast vi såg honom var 28 augusti när han i majestätisk stil segrade i SM över 2 640 meter. Han kommer inte kunna gå att hejda nu heller och segerchansen är mycket god.

  V75-2

  Örjan Kihlström sitter upp bakom en som högst troligen är toppchans rutn om. 7 Santos de Castella från springspåret blir väldigt svår att stå emot och som senast var riktigt stark i V75-final. Han kan helt klart leda det här hela vägen runt och det tunga favoritskapet är rätt befogat - men jag HOPPAS det kan smälla till här.

  1 O.K.Nalan ska bli spännande att se på V75 efter att ha radat upp segrar i enklare sammanhang uppe i norr. 2 Diones Smaragd och framförallt 3 Comte Godiva är även de aktuella - men 6 Money Smile är den jag finner mest intresse i bakom Santos de Castella. Han blev liten snackis senast och har nu betydligt bättre läge den här gången och Stefan Persson upp blir spännande! 12 Gurra Palema står hopplöst till, men skorycket, Erik Adielsson upp igen och medeldistans är det som gör fyraåringen aktuell ändå tycker jag.

  En jättebomb? Ja, men det är 9 Liquify'Em som vi sett p åV75 i hennes tre senaste starter. Jättebra som tvåa för tre starter sedan, fast på Solvalla näst senast och stred starkt till tredjeplatsen senast. Hon är ute på djupt vatten igen, men jag vågar inte sitta utan henne.

   V75-3

   1 Seismic Wave återkom till tävlingsovalen senast och gjorde det genom att vinna plättlätt. Med det loppet i kroppen är han än vassare den här gången och han kommer bli väldigt svårslagen i Gulddivisionen från ledarpositionen. Något annat än ledning runt om har jag mycket svårt att se.

   5 Milligan's School slutade åtta i STL Open senast där han satt placerad i tredje par utvändigt och såg aldrig riktigt något ljus att göra upp om det. Han är främste utmanaren till Seismic Wave. 7 Global Adventure är värd att se upp för bakom och den jag rankar trea i loppet. Senat vann han över lång distans med skor på bakhovarna. Här återgår han till barfota och jänkarvagn.

    V75-4

    Björn Karlsson får rikta in sig att få iväg 1 Guli Frodo felfritt. Lyckas han med det kommer femåringen göra upp om det, men han är allt annat än påtlitlig och streckas enbart för jag garderar.

    4 Tinder Lars är den att slå i loppet och se upp för 9 Källsjöviking som står väldigt bra till på mellanvolten och gick bra som tvåa senast. Gunnar Melander med V75-seger i bagaget från V75-1 är givetvis laddad med 6 Tekno Lynet och det är givetvis imponerande hur bra 10 Bara Snygg varit på slutet.

     V75-5

     • Klass 2-loppet ser både öppet och svårlöst ut. Loppet kräver en del streck!

     Knappa förstahästen för mig är 6 Bowling Orlando som gick klart bra näst senast som trea och svarade sedan upp det med seger senast. 5 B.Sacamano svarade för riktig nästagångare-insats på Skellefteå och ska räknas väldigt tidigt den här gången, andrarankad!
     För den som vågar gå kort i loppet hade dessa två kunna vara tänkbart lås.

     Tangen Haap är möjligen främste hemmastjärnan som selas ut, men här har Solänget ett segerbud i 4 Oneiric Ocelot som vunnit tre av sina fyra senaste starter och återkommer nu efter mer än en månads uppehåll.
     9 Mr Carioca har vunnit från ledningen i sina två senaste starter vilket han inte kommer få här nu, men femåringen är i absolut toppform och istället för Torbjörn Jansson sitter nu Örjan Kihlström upp!

       V75-6

       11 Zante Grif trodde jag väldigt mycket på senast men där hon satt helt fast bak i kön hela vägen. Nu siktas hon springa barfota runt om för första gången och gör det från ett jätteintressant utgångsläge! Jag är övertygad om att hon vinner på V75 när som helst. 

       Tuffingarna är så klart 14 Unique Juni och 15 Racing Brodda som båda är vana vid att tugga på ute i spåren och framförallt Racing Brodda räknar nog tränaren Mattias Djuse är med och gör upp om det mot dessa konkurrenterna.
       12 Bowling el Mar
       blir intressant med Örjan Kihlström i sulkyn och 7 Nikita Sunrise har hög högstanivå och får Ulf Ohlsson i sulkyn igen.

       V75-7

       7 Gooner gillar jag verkligen och som efter tre månaders uppehåll vann direkt i comebacken senast. Han är den med klart högst kapacitet av Bronshästarna här och trots spår 7 över korta distansen tror jag han kan leka hem det här från utvändigt ledaren. Pangspik!

       Bästa spelbolaget för travodds

       Bet365

       Bäst på fasta odds
       • Världens största spelsajt
       • Egna fasta travodds
       • Bra välkomsterbjudande
       • Inget poolspel
       Välkomstbonus
       1250 SEK i spelkrediter
       Hämta bonus Besök hemsidan

       Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

       Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
       Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

       Sammanfattning

       Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

       Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

       Läs hela recensionen

       Fler aktuella travtips

       Min V86-form har varit förbannat tung en längre tid. Förra onsdagen däremot satt verkligen ALLT och således vände trenden. Det var minsann på tiden ... Läs travtips

       Dags för V86 igen där en ensam vinnare kan kamma hem 18 miljoner denna onsdagskväll. Denna omgång är det Åby/Solvalla som står som värdar. Formen är ... Läs travtips

       Kylan har kommit till sverige och från och med idag så är det barfota förbud som gäller för samtliga hästar och det är som upplagt för skrällar ... Läs travtips

       Åby och Solvalla med 18 miljoner i jackpot. Vi inleder med ett längre lopp på Åby och avslutar med två 1640 meterslopp på båda banorna. Det är ... Läs travtips

       Stallet kallar även de flesta timmarna av dygnet den här veckan. Vilket gör att det tyvärr inte riktigt finns tid över för ett skriva en ... Läs travtips

       Favoritbetonat i lördags och trots att mina spikdrag Prosecco och Unique Juni satt så blev det endast 6 rätt. Hands Down D.E. varnade jag lite för ... Läs travtips

       Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 4 December från Bergsåker! Här bjuder jag (Andreas Stenberg) på mina tidiga tips ... Läs travtips

       Jag kan förstå att det känns avlägset med Elitloppet när vi befinner oss mitt i den mörkaste tiden på året. Men faktum är att det står inte på så ... Läs travtips