V75 Gävle 20 maj

En fartfest väntar i Gulddivisionen och i övrigt är omgången från Gävle väldigt svårlöst där det krävdes blod, svett och några hopplösa tårar. Men till sist. Nog tusan fann jag lösningen...!

Sista chansen. Ja, det är precis vad man man kalla det för ekipagen i omgångens Gulddivisionen. Förutom fina 400 000 kronor i förstapris är där även en plats in till Elitloppet som står på spel.
Det tog sin lilla tid att klura ut hur omgången skulle bli, men jag känner mig väldigt säker på utgången och hittade en trolig och en rolig spik att luta mig mot.
Och som vanligt bjuder jag även på ett billigare och mindre system med en hel del chanser i.

V75-1
En av omgångens största favoriter visar upp sig direkt. 6 Floyd P.Boko har en mycket god vinstchans och normalt blir han svårslagen. Det troliga är spetsposition tidigt och där hästen mycket väl kan gå hela vägen in i mål.
Det blir därför inget lopp där jag streckar på, utan jag väljer att låsa favoriten med talangfulla fyraåringen, 12 Vidivici C.C..
Utgångsläget är allt utom bra, men tycker alltid hästen svarat för fina insatser avslutar han lika fort som senast kan det bli skrällseger. Väl värd en seger snart!

V75-2
Diamantstoet är så klart en öppen historia även den här gången. Om 14 Guinea Boko hade varit en människa hade det troligen varit den bästa arbetskollegan som finns. En som aldrig förlänger sin lunchtid, alltid kommer i tid och som alltid jobbar hårdast på företaget. Tycker alltid Guinea Boko gör ett gott jobb var gång hon tävlar och även fast hon har en del att runda, så kommer hon göra jobbet storstilat igen. På litet system är det här kul chansspik!
Jörgen Westholm har knappast varit blygsam i sina tankar om 6 First Love Boko. Det låter verkligen som att hon kommer både förberedd och i ordningställd till den här starten. 12 Oceanic Clearance är annars för mig bästa hästen i fältet tillsammans med Guinea Boko och löser det sig med positionerna och hon får en bra resa är det minst platsplacering. 7 Tahays Blue Amber kommer troligen stå för grovjobbet för att kunna göra upp om det, ska med! 
Nicklas Westerholm utmärker sig och går sakteliga framåt som tränare. Här har han en spännande start med 4 Hankypanky Frances. En annan som går framåt som tränare är Mattias Djuse. Hans 4 Genuine Boko, som körs av Mads H Nielsen, låter stallet väldigt uppåt på.
Två måstestreck i loppet är annars båda från tränare Thomas Lönn. Hans 5 Chenin Blanc och 8 Elita Memphis blir båda väldigt lågt betrodda av spelarna men jag lyfter varningens finger!

Strecka på...!

V75-3
Jag går extra mycket på magkänslan den här gången och i tredje avdelningen tror jag favoriten, 3 Under The Table, sviker och jag chansar därför bort honom.
2 Autobahn är under utveckling och en häst jag fastnat lite för. Garanti för perfekt resa från det här utgångsläget och går hästen bara iväg felfritt ska det bli spännande. 7 Sete har stått för två fina insatser på slutet och Ready Cash-sonen kommer säkert köras framåt tidigt och tar gärna en resa utvändigt ledaren. Han är urstark.
Avslutar med 9 Dust Collector. Om jag måste svara på vem jag tror är bäst i fältet, så är det nog Dust Collector. Med tanke på hur han sett ut på sistone, inte minst senast, så är segern där när som helst.

V75-4
Hade jag tvingats tatuera in ett begrepp från travspelen så hade det knappast varit "spets och slut" eller något liknande, utan raden "alltid helgardering i kallblodsloppen".
Jag hamnar oftast snett på det om jag inte gör det, med en hopplös besvikelse som fyller bröstet. Men här är det faktiskt stenklart. Och inte blir det någon helgardering.

11 Art Nökkve blir den självklara favoriten och visst ser det upplagt ut för Håkan Skoglund, när han tidigt kommer köra framåt. Möter inget jättehårt motstånd och är bara allt som det ska med hästen så är det bara för Skoglund att leta upp en vas där hemma innan han åker till Gävle - så det liksom är ordnat när han kommer hem med segerbuketten.

V75-5
10 Whitehouse Express
har revanschlusta från senast där det inte stämde. Kan rent av vara överlägsen när det vankas upplopp. Bakom är det vidöppet och någonting i mig säger att det trots allt kan skrälla till.
2 Beppe Am är en sådan man alltid fastnar lite för, men som alltid prickar stolpe ut hur tomt målburen än är. Nu får Torbjörn Jansson chansen att köra hästen med minsta möjliga tur kan Jansson hjälpa Beppe Am att äntligen göra mål!
1 Serious Try har perfekt utgångsläge och nog kommer Henrik Svensson köra ut med optimism. 4 Regent Zet trivs som riset i bastun i sitt nya hemland Finland och är givet garderingsstreck. 7 Thaiger Exclusive är på väg uppåt i form och med tanke på hur duktig Kim Eriksson varit på sistone vore det knappast en skräll om hästen vinner. 
6 Hero Sjöhammar har en dyster rad och formen är knappast på topp efter att ha varit ifrån 2,5 månad. Kommer svara för en stabil insats här och förra våren presterade hästen fint direkt efter vila. 8 Make It Quick är även han väldigt lågt betrodd men den här starke sexåringen är värd en varning!

V75-6
Ojojojoj. Här kommer det gå undan. Förstahäst i min bok är 5 Target Kronos. Trots utgångsläget känner jag på mig att hästen kommer stå för en hejdundrande prestation här. Chansspik på mindre systemet!
1 Twister Bi är tidig bakom, liksom 4 Shadow Woodland. Har svårt att se några andra göra upp om segern än dessa tre, men vågar inte lämna 7 Wild Honey utanför. Enda damen i fältet lär hoppas på att grabbarna kör sönder varandra där framme och Wild Honey är grym nog att spurta ned resten.

V75-7
Avslutningen känns jämn till en början, men jag avslutar med chansspik. Som sagt så går jag extra mycket på magkänslan den här omgången och jag fastnade tidigt för 5 Önas Igor och sedan slog det mig. Visst vinner han!
I ett lopp där många säkert lär strecka på tar jag ställning. Ulf Eriksson-show med Önas Igor väntar!

Lycka till,
Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V64-kväll och tisdag på Jägersro igen. Omgången inleds med singelstreck och där skrällbuden dyker upp mot slutet! V64-1 Ett litet fält inleder ... Läs travtips

V75-lördag med fina finaler och en avslutande Harper Hanovers som även i år bjuder upp till högklassigt fält.Här är första tankarna om lördagens ... Läs travtips