V75: Formen är i Zenit » 9 nov. | Martin - Travstugan.se

V75: Formen är i Zenit

V75 håller dubbelomgång nästa helg från Eskilstuna. Det kommer krävas att man spelar vågat - omgången är svår!

V75-1

  • 2 140 meter voltstart med 100 000 kronor i förstapris.

Omgången sätter igång med en öppen historia med femton startande. 

Torbjörn Jansson sitter upp bakom 12 Alexander U.R. som kommer från övertygande seger och står riktigt bra inne i det här loppet. Tidigt segerbud här.
Björn Goop med 11 Rajah Silvio har helt andra förutsättningar nu än senaste starterna. 

Starke 14 Hobby de l'Iton är åter efter två månaders vila. Tillhör de klart bättre här men oklart hur han står sig efter frånvaron. 15 Aslan D.K. blir helt borttappad av spelarna. Gjorde riktigt bra ifrån sig på Jägers senast och borde vara givet streck om man vill överleva!
Från start känns 4 Macelleria intressant.

V75-2

  • Lärlingslopp, 2 140 meter voltstart med 125 000 kronor i förstapris.

Haft ögonen på 15 Great King Wine senaste starterna och här körs han av Mats E Djuse. Med tanke på att det är lärlingslopp lär många slänga iväg en hel del streck. Great King Wine är för mig flera klasser bättre än motståndet och enda farhågan är dubbla tillägget.

Jag har chansspikat Great King Wine i betydligt tuffare motstånd än det här. Tongångarna från stallet låter riktigt uppåt och jag känner att han ska kunna blåsa ner det här om Djuse kör framåt i tid. 
Great King Wine går hela vägen in i mål och visat aldrig någon lathet i loppen. Det är en tuffing och det kommer behövas och visas här. Spik!

V75-3

  • Smedträffen, 2 140 meter autostart med 200 000 kronor i förstapris.

Min vinnare av loppet är 4 Zenit Brick. Jag gör vad jag bestämde mig för redan i söndags - spikar.
Senaste loppet var lysande och han har verkligen formen i zenit för dagen. Zenit Brick verkar vara på väg i toppform nu och höst/vinter är hans bästa årstid. En av de hetare i loppet och jag tar ställning!

V75-4

  • Fyraåringslopp för ston. 2 140 meter voltstart med 125 000 kronor i förstapris.

6 Topspin står perfekt till härifrån och ska stoet kunna ta fjärde segern i sin sjätte start? Mycket troligt, men min förstahäst finns från bakspår. 14 Veroni tror jag kommer få en perfekt resa härifrån och utan strul längs vägen är hon ett starkt segerbud.

Vidöppet bakom.
12 Global Upfront gjorde det bra näst senast som trea. Ute i ett stentufft sällskap och går minst sagt ner i klass vad gäller motstånd här, liksom 13 Gun Palema.
En jätteskräll i loppet är 7 Infinity!

V75-5

  • Klass 1, 2 640 meter voltstart med 125 000 kronor i förstapris.

1 Jula Extreme har visat förr att han går bra över dessa distanserna och här kan det mycket väl bli ledning runt om som gäller för Björn Goop.

7 Bo C. har varit något sämre efter derbyhelgen. Kan bättre än så och läget här är intressant! 11 Can Lane hoppade bort sig på Jägersro. Bör bli felfri avgång härifrån och se upp.

Ett kul skrällbud i loppet är 4 Mega Star. Hästen har varit närmast oväntat bra i två raka starter nu. Bland annat stark V75-tvåa senast! Johan Wiman har verkligen fått i ordning sexåringen.

V75-6

  • Bronsdivisionen, 2 140 meter autostart med 125 000 kronor i förstapris.

Jag singelstreckade 5 Stonewashd Diamant på V86 senast och där stoet verkligen övertygade. I nuvarande form är hon klart intressant. 3 Esprit Sisu har gjort det lysande på slutet och senast på Jägersro var han riktigt vass. Annan som var vass senast var 8 Hawk Cliff som visade rejäla "nästagångare"-tendenser. 

Blivit överraskad av hur 10 Track Angle presterat i två senaste starterna. Se upp åter!

V75-7

  • Silverdivisionen, 2 140 meter autostart med 150 000 kronor i förstapris.

Avslutningen ser riktigt rolig ut. Och annat som är roligt kan vara disco! Här försöker jag slå till och spikar 8 Disco Volante.

Kapaciteten är enorm på denne travaren och intressanta ändringar den här gången som fångar min uppmärksamhet. Där finns flera bra emot i loppet och det kan bli bra fart på tillställningen, men jag tror faktiskt Disco Volante till sist bara är bäst över upploppet och vinner. Spelvärd procent dessutom!

Martin Engström

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V75 kommande helg körs från norska Momarken.Här är tidiga analysen av omgången, med bland annat Pastore Bob!V75-1 2 Moruga är bättre än vad han ... Läs travtips

Med 69 dagar kvar till Elitloppet känns det mycket spännande att besöka spelbolagen som redan nu erbjuder förtidsspel till den stora ... Läs travtips