V75-finalerna: Högintressant som vanligt! » 1 feb. | Martin -…
  • Hem
  • Martin
  • V75-finalerna: Högintressant som vanligt!

V75-finalerna: Högintressant som vanligt!

Årets första V75-finaler körs från Åby! Som vanligt en högintressant omgång!

Analysen nedan bygger på mitt unika "Jägersfinal" som endast spelas vid finalomgångar eller Jägersro-omgångar. Först till kvarn som gäller och det är tio andelar som släpps!

V75-1

  • En väldigt rolig och öppen proposition inleder V75-dagen!

11 Southwind Feji är möjligen främsta stjärnan. Vann direkt i årsdebuten och såg väl verkligen ut att behöva den genomköraren. Hon kan säkert göra upp om det här, men dubbla tillägget är ingen lek...

Gillar verkligen vad jag sett av 7 Callmeawinner som jag faktiskt håller som förstahäst härifrån. Och Lars Järpedal har även med 1 Okaloosa Bell som ska tas på stort allvar härifrån. 

V75-2

Tredje gången gillt för 2 Victory Topline? Efter att ha radat upp segrarna har hästen i tre senaste starterna varit klar besvikelse. 
Nu är läget bättre än på ett tag - känns som lite upp till bevis!

6 Cody var lysande på Jägersro och åker till Åby med stora förhoppningar. Gillade verkligen 11 Night Brodde senast på Solvalla. Han ska med tidigt!

V75-3

Jag spikar 9 Juan som reser till Åby väl i ordning för att prestera på topp. Kan få det perfekta loppet härifrån och tysken är loppets klart bästa häst enligt mig.

3 Wingait C H känns som den värste emot som kan stå emot länge från ledningen, men hoppas och tror Lövgren är offensiv direkt och visar klassen från Juan.

V75-4

  • Det ska bli mycket spännande att kolla in 4 Maggie Cash. Kommer hon bara iväg härifrån tror jag hon duger väääääldigt långt i det här loppet.

Den jag däremot hoppas på mest i loppet? 5 Crossfire Simoni! Streckat honom på slutet och tyckte framförallt senast att han var väldigt positiv. Ska bli intressant på hemmabanan.

15 Sevilla det givna motbudet, men läget är desto svårare och det kommer kräva en vass insats från honom härifrån. 
11 Peder Mykla har hittat sitt livs form rent av och får nu Björn Goop upp i sulkyn! Lär laddas iväg direkt från det här läget och är bland de bästa i loppet på ren dagsform. 
Annan "kantboll" är 8 Rushmore Face som gjorde det starkt som tvåa på V86 senast. Stall Kolgjini går bättre och bättre just nu och är att se upp med framöver!

V75-5

1 Sebastian Journey gjorde det riktigt bra på Solvalla senast. Nästan överraskande bra om jag får säga så. Räknas tidigt den här gången.
Björn Goop sitter åter upp bakom 3 Shorthanded Jag, som jag tycker är den att slå. 

8 Harran Boko har det svårt härifrån, men nog kanske Lugauer försöker ladda trots allt? Om inget annat är loppet annars över... Jag tror Luguaer kör ut med optimism trots läget och Harran Boko är en tuffing!

V75-6

Äntligen sitter han upp igen. Och ekipaget är ett svårslaget spikbud!

10 Zenit Brick skulle möjligen ha vunnit senast. Tyckte Mika Forss möjligen var lite väl passiv där framme. Nu sitter åter Björn Goop upp och det gör att jag inte tvekar en sekund. De två är ett mycket svårslaget radarpar.

Stor respekt för 4 Dante Boko där framme från formgården Vomb. Men han landar i att bli förstareserv med 9 Sorbet som andrahands.

V75-7

3 Disco Volante är den befogade favoriten, framförallt från det här utgångsläget. Kan bli klart svårslagen men för mig finns där två måstebud att ha med.

Tycker åter 7 Master Crowe känns klart intressant. Ren tidsfråga innan han V75-vinner och jag tror det kan vara läge nu! Han är klar andrahäst!
8 Erik Sting har följt med mig flera gånger om under en tid. Härifrån blir det stentufft och han kommer behöva all tur i världen - men jösses vad lågt spelad han blir den här gången...

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

V64 hämtar vi från Skellefteå denna härliga måndag! Jan-Olov Persson besöker banan med två spikbud! V64-1 Där råder väl en hyfsad kvalité på övriga ... Läs travtips

Inget ont om Antero Heinonen som kört hästen i de senaste loppen. Men just ikväll tror jag att 11 Dragondamour Sisu kommer att tända till ... Läs travtips

Äntligen bär vi av mot Eskilstuna igen, som jag längtat. Detta är i mitt tycke en av Sveriges bästa travbanor och inte bara för att man skördat ... Läs travtips

Från Axevalla är det V75 som gäller under lördagen. Trippeltravets andra dag på Skaraslätten och här går Martin Engström igenom V75-lördagen! Våra ... Läs travtips