V75: Derbykval på himmabanan » 21 aug. | Martin Engström -…

V75: Derbykval på himmabanan

En av årets finaste kvällar är äntligen här! Derbykval på himmabanan Jägersro där varje lopp bjuder på profilhästar!

V75-1

  • Kvällens bästa spik och mest troliga vinnare visar upp sig direkt.

Här kör Conrad Luguaer ut med främste derbyfavoriten 8 Campo Bahia. Fyraåringen har inte visat sig på ett tag men gått något lysande banjobb inne på Jägers och är väl förberedd inför det här.
Han förlorar knappast det här.

V75-2

En av uppstickarna till Campo Bahia har jag alltid trott varit 10 Betting Gangster. Dessvärre har planeringen för honom inte alls gått som kretsen hoppats och det har strulat en del inför derbykvalet. Normalt är detta klasshästen i det här loppet och en fungerande Betting Gangster vinner normalt.

Där finns någon rolig bakom, framförallt 4 Global Wise Guy som varit helt okej i årets fyra starter. Hoppas han är som vid segern näst senast!

V75-3

  • Till en början kändes det här loppet rätt öppet, men ju mer jag gick igenom det ju mer klar blev 5 Global Welcome.

Den jag tror är stark nog att utmana är 3 Magic Cash men även 10 My Tambourine Man men inga av de två har visat någon bländande form. Jag tror Global Welcome har rejält med respekt med sig här och starten senast blev mer av ett välbehövligt träningsjobb för Global Welcome.
Jag tror han kommer vara i lysande författning och detta är loppets bästa häst.

V75-4

Björn Goop har ett segerbud i 7 Zeta Kronos men den jag håller högst i fältet är tuffingen 9 Fantasia Sisu som verkligen går hela vägen in i mål och kommer knappast vara rädd för någon i det här loppet. Roliga jokern i loppet är 3 Miss Silver.

V75-5

Främsta motbudet till Campo Bahia är så klart 5 Attraversiamo som varit minst lika pampig i sitt intryck som Campo Bahia varit.
Är definitivt inte mycket sämre och ska vara det givna segerbudet här.

Jag har dock respekt för 2 Cab Lane som har spåret invändigt om Attraversiamo. Från ledningen är jag osäker om Jorma Kontio släpper förbi sig Attraversiamo - då Cab Lane tidigare visat att han stormtrivs i den positionen.

V75-6

Ett väldigt lurigt lopp där två profilerna 7 Inti Boko och 8 Zephyr Kronos är lika högkapabla som frågetecken för dagen. Det är närmast knappt att jag tar med Zephyr Kronos men med tanke på att jag streckar på åker han med på kupongen...

1 Marcello Wibb är möjligen lite grön i sällskapet men har haft ett finfint år och fick perfekt utgångsläge!

V75-7

  • Som den halv-dansk som jag är (skåning) så håller jag på 11 Staro McMillan som för mig är en liten outsider till slutsegern om "jättarna" gör bort sig.
    Erik Adielsson ska bli intressant att se bakom fyraåringen som i ljusa stunder håller hög klass!

Stall Roger Walmann har haft det motigt en längre tid och inte vunnit på länge. Här kan stallet ta efterlängtad seger med toppstammade 10 Forfantone Am.
8 Pinto Bob
var ett rejält utropstecken i Sprintermästaren och svarade upp de två insatserna med att vara strålande senast. Verkar rejält i ordning!

Tror även det kan skrälla till i avslutningen och en jag vill varna lite för är 3 Typhoon Face.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.