V75: Breeders Crown-finaler

En lysande V75-söndag med finaler och toppar till tre- och fyraåringar.

V75-1

  • Stoeliten, 2 140 meter autostart med 125 000 kronor i förstapris.

7 In Toto Sund har levererat från svåra utgångslägen förr. Erik Adielsson kör här stoet för allra första gången och det är inte omöjligt att han testar att ladda iväg direkt när bilen släpper! Stoet blir inte ens favorit den här gången och jag siktar på att försöka koppla greppet direkt och spikar!

V75-2

  • Breeders' Crown för treåriga ston. 2 140 meter autostart med 800 000 kronor i förstapris.

2 Conrads Rödluva har verkligen kommit igång rejält. Vid segern i Oaksuttagningen såg hon ut att vara på väg upp i rejäl form och vann senare även finalen och nu senast semifinalen till Breeders'. Som hon sett ut blir hon klart svårslagen.

6 A Sweet Dance håller jag så klart väldigt högt. Hon gjorde ett klart bra lopp senast och efter galoppen näst senast var det fint att se henne i gott slag igen. Utmanar rödluvan hela vägen och för mig är detta loppets stjärna. Skrällbudet i loppet är 12 Global Vintage!

V75-3

  • Diamantstoet, 2 140 meter autostart med 125 000 kronor i förstapris.

9 Queen of Sand blev det snöpligt för senast. Bara att glömma och gå vidare och känns som att hon kommer göra ett riktigt topplopp här istället. 

Trots ett aningen svårt utgångsläge med risk för trafikproblem känns även 14 Mellby Euphoria som tidigt segerbud. Två raka segrar inför det här och både hon och stall Nurmos går starkt för dagen.
3 Miss Duffy fint utgångsläge och tidig bakom liksom 5 Mellby Gin som varit liten besvikelse på slutet. Kan betydligt bättre än så! Mycket intressant med Björn Goop upp på 11 Equine Am för första gången.

Vem som kan vinna? I min bok mer eller mindre allihopa...

V75-4

  • Breeders' Crown för treåriga hingstar/valacker, 2 140 meter autostart med 800 000 kronor i förstapris.

Tycker verkligen 3 Global Welcome sett fantastiskt fin ut i två senaste starterna. Efter en tung sommar har treåringen kommit igång igen och för mig är detta hästen att slå i loppet. Sett otroligt fin ut och jag singelstreckar.

V75-5

  • Fyraåringslopp, 2 140 meter autostart med 100 000 kronor i förstapris.

3 Humble Hill övertygade senast och nu sitter åter Thomas Uhrberg upp. Han låter även mycket uppåt inför det här och jag tror han utmanar favoriten. 1 Dream Night Palema har slickat såren efter Europaderbyt och intressant utgångsläge härifrån! Klart hästen att slå. 4 Categorical ska även med vid gardering och hästen är klart bättre än vad folk tror.

Är där någon i loppet som förtjänar en etta i raden så är det 10 Prinsen One. Behöver en hel del tur härifrån, men se upp!

V75-6 

  • Breeders' Crown för fyraåriga ston, 2 140 meter autostart med 800 000 kronor i förstapris.

Gillade verkligen intrycket från 2 Candy La Marc senast även fast hon kanske inte behövde ta i någonting. Erik Adielsson sitter åter upp - den kusk som ifjol vann Oaks med stoet.

1 Vamp Kronos är alltid att se upp med och tycker 3 Mellby Free varit riktigt vass på sistone. Andraplatsen i Europaderbyt följdes upp med fin seger i semifinalen hit. 
4 Dibaba har haft en liten dipp under den här säsongen. I semifinalen däremot visade hon äntligen lite av samma takter som under fjolåret. Tuffingen 9 Hevin Boko har jag stor respekt för.

V75-7

  • Breeders' Crown för fyraåriga hingstar/valacker, 2 140 meter autostart med 800 000 kronor i förstapris.

Två storstjärnor ställs mot varandra - för mig är segerbudet givet.
3 Perfect Spirit fortsätter prestera starkt och gjorde det bra i semifinalen hit. Örjan Kihlströms val i loppet och utan strul längs vägen tror jag han blir svårstoppad. Spikar utan att blunda.

Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Tidiga måndagstankar till onsdagens omgång av världens bästa streckspel V86!Har precis gjort en ordentligt första koll av omgången på onsdag och har ... Läs travtips

V75 besöker nästa lördag Norge och Bjerke travbana! Axel Jensens Minneslopp och topphästar i Guld förgyller omgången.Det blir utländsk utflykt för V75 ... Läs travtips