V75 Årjäng 15 juli

Juli månad innebär storloppsveckor och även nästkommande helg får vi njuta av stjärnhästar. Årjäng Stora Sprinterpris bjuder upp till många fina hästar. Spelmässigt är risken stor för låg utdelning, men vi jobbar in kantbollarna!
Här är startlistorna samt min spontana tanke lopp för lopp!

Vackra Årjäng står alltså som värd och jag singelstreckar hela tre hästar. Både 1 Some Summit och 3 Tellmeastory känns stenklara i sina respektive lopp, och visst har även 4 Charlie Mearas god vinstchans i V75-4. Jag väljer dock att gardera upp honom med två. Hade jag haft singelstreck på alla dessa tre hade spelvärdet varit lågt och närmast poänglöst att lämna in.
Jag går istället ut hårt i jämna V75-2 och singlar Timo Nurmos intressanta 4 Lukas Zaz!

Köp gärna en andel och häng på!

V75-1 - Stoeliten, 2 140 meter auto

 1. Some Summit - Björn Goop
 2. Geisha Sund - Robert Bergh
 3. Evin Boko - Johnny Takter
 4. Tennis - Mikael J Andersson
 5. I Am Unique - Erik Adielsson
 6. Spoil Me - Kenneth Haugstad
 7. Delicious U.S. - Örjan Kihlström (STRUKEN)
 8. Olympia Gold - Per Linderoth (STRUKEN)
 9. Quantanamera - Erik Berglöf

Det ska det bli jätteintressant att se 1 Some Summit. Efter framgångsrik fyraåringssäsong hade hon ifjol lite av ett mellanår där det endast blev tre starter. Årsdebuterade för tre veckor sedan i Finland mot ett blekt motstånd, men var där väldigt fin. Har rimlig chans att försvara innerspåret, men skulle så inte bli fallet är jag inte orolig då fältet är litet. Jag tror Björn Goop sitter upp bakom vinnare i första avdelningen.
Främst emot är 2 Geisha SundHunnit göra tre starter hemma i Sverige igen där hon började med seger, men sedan inte kunnat vara felfri i två senaste loppen. Skulle hon mot förmodan stå på benen här är det en hårding, men Some Summit känns strået vassare.
Min ranking: 1 - 2, 3, 6, 9, 5, 4

V75-2 - Klass 2, 2 640 meter auto

 1. Cashback Pellini - Adrian Kolgjini
 2. Pharkphumchai - Erik Adielsson
 3. Dynamite Life - Håkan B Johansson
 4. Lukas Zaz - Johnny Takter
 5. Symphonic Lennox - Åsbjörn Tengsareid
 6. Youngblood Pellini - Thomas Uhrberg
 7. Bombibitt S.I.R. - Kaj Widell
 8. Glenn Boko - Björn Goop
 9. La Viva - Marcus Hultman
 10. Donners Am - Per Linderoth
 11. Je t'Aime Explosiv - Ulf Ohlsson
 12. Ural - Örjan Kihlström

Ett stenhårt och mycket sevärt lopp där det krävdes en hel del poäng för att komma med.
4 Lukas Zaz
var tillbaka förra helgen efter vila. Från hopplösa spår 12 var Kim Eriksson offensiv sista halvvarvet där ekipaget svepte fältet och såg ut att ta en behaglig seger. Men sista biten blev hästen lite väl lat där framme och blev knappt besegrad innan mållinjen skars. Här tror jag hästen tar snabb revansch. Utgångsläget är betydligt bättre. Hästen har god chans att spetsa i det här loppet, men det är inget jag förlitar mig på till 100 %. Timo Nurmos starke fyraåring lär vara bättre med förra loppet i kroppen och rapporterna låter kanon. Jag spikar Lukas Zaz!
Främst emot är 6 Youngblood Pellini som startade för en månad sedan och då inom V75 mot ett lite hårdare gäng än nu. Slutade tvåa där och ska kunna utmana Lukas Zaz här.
1 Cashback Pellini är ett intressant nyförvärv för regi Lars I Nilsson som kommer ta minst en V75-seger den här säsongen. Kan det bli nu? Möjligt, men jag tror inte mer än att det är tredjerank här.
Min ranking: 4 - 6, 1, 9, 8, 12, 10, 11, 3, 2, 7, 5

V75-3 - Erik Persson Memorial, 2 140 meter volt

 1. Joel Klipp - Johan Gunnarsson
 2. Teo - Christina Kjenner
 3. Hvatt Ronja - Per M Hvattum
 4. Kong Henry - Mikael J Andersson
  Tillägg 20 meter
 5. Odins Eld - Torbjörn Jansson
 6. Lex Peidei - Per Linderoth
 7. Mjölner Tore - Ole Christian Kjenner
 8. Järvsö Elviz -Björn Goop
 9. Kjempen - Örjan Kihlström
 10. Mjölner Fokus - Jan Roar Mjölneröd
 11. Villas Cato - Åsbjörn Tengsareid
  Tillägg 40 meter
 12. Pave Faks - Ulf Ohlsson
 13. Viktor K. - Kenneth Haugstad
 14. Vestpol Gladiator - Ulf Eriksson
 15. Bilbo B.S. - Dagfinn Aarum

Är väl inget lopp jag ställer mig upp och gör vågen för direkt. Det här känns vidöppet och skrällbetonat.
Jag är inte fullt lika övertygad som alla andra över 9 Kjempen, men visst tillhör hästen bland hetare segerkandidaterna.
8 Järvsö Elviz var mycket fin senast i segern med tränare Olle Alsén. Nu är det Björn Goop upp, alltid intressant!  12 Pave Faks är möjligen bästa hästen i fältet och har svarat för två riktigt bra prestationer inför detta. Loppets måstestreck och skräll är 10 Mjölner Fokus, samt 7 Mjölner Tore som kan överraska om han bara sköter sig... Strecka på!
Min ranking:  9, 8, 12, 10, 7, 11, 15, 5, 3, 14 - 6, 2, 1, 4, 13

V75-4 - Klass 1, 2 140 meter auto

 1. M.T.Joinville - Per Lennartsson
 2. Fertilize Launcher - John Byström
 3. Actual Star  -Kenneth Haugstad
 4. Charlie Mearas - Erik Adielsson
 5. Mactheman - Magnus Jakobsson
 6. Autobahn - Peter G Norman
 7. Othello Tilly - Torbjörn Jansson
 8. Antonio Trot - Björn Goop
 9. Miss Åslanda - Ulf Ohlsson
 10. Fighting Joe - Tom Horpestad
 11. Cocco Damp Hall - Claes Eskilsson
 12. Gravity Falls - Örjan Kihlström

Oj som det löste sig för 4 Charlie Mearas i spårlotten. Femåringen har radat upp segrarna och har här hittat ytterligare en passande uppgift, från ett perfekt utgångsläge dessutom. Solklart hästen att slå och skulle han komma iväg utan att sjabbla med travet är loppet troligtvis över. Jag tycker dock han blir lite väl hårt betrodd och streckar med ytterligare två.
 8 Antonio Trot blandar och ger en del, men i sina ljusa stunder är det här en hårding som knappast räds utgångsläget eller motståndet. 6 Autobahn har jag jagat förr och här vankas en del intressanta ändringar. Kan slå till nu!
Min ranking: 4, 8, 6 - 1, 5, 9, 10, 12, 7, 11, 2, 3

V75-5 - Silverdivisionen, 2 140 meter auto

 1. He's A Diffacolt - Björn Goop
 2. Photo Va Bene - Marius Höitomt
 3. Mystery Love - Peter G Norman
 4. Owen Face - Roger Malmqvist
 5. Cab Hornline - Per Lennartsson
 6. Zenit Brick - Johnny Takter
 7. Nakoda Goj - Ulf Ohlsson
 8. Val d'Amour - Erik Berglöf
 9. Emmett Brown - Johan Untersteiner
 10. My Ovi - Kaj Widell
 11. Petter Rags - Åsbjörn Tengsareid
 12. Re Doc - Robert Bergh

Mycket rolig Silverdivision som lär både bli fartfylld och sevärd! Tar man inte ställning till en häst är det ett måste att strecka på med fem eller fler.
Jag fortsätter tjata om 6 Zenit Brick. Hästen får sällan marginalerna med sig, men jag är fullt övertygad om att V75-segern är inom räckhåll. Nu då!? 9 Emmett Brown har vaknat till liv igen. I helgen startade hästen från ett omöjligt spår 12 mot vasst motstånd och där det mer blev ett träningsjobb. Nu är läget mycket bättre och motståndet väldigt mycket svagare. Tar ner många sista biten. 4 Owen Face är tillbaka i Sverige igen efter en sväng i Frankrike. Gjorde där sitt sista lopp under påskhelgen där Owen Face segrade i mycket fin stil. Förhoppningsvis har det vänt för kapabla sexåringen nu, som hitintills i karriären segrat alltför få lopp. Laddas mot lopp under Hugo Åbergs-kvällen om 1,5 vecka och Roger Malmqvist lär kräma ur hästen inför det. 5 Cab Hornline har fått en fin start på 2017-säsongen. Var mycket fin i fjol och borde hävda sig länge här. 1 He's A Difficolt har på senare år haft svårt att sätta nosen först, men i år har han lyckats två av fem starter hitintills. Är lite av en humörhäst. Har han en bra dag kan han mycket väl leda det här runt om. Ett givet garderingsstreck. 2 Photo Va Bene var riktigt bra senast och blir något underskattad av spelarna här. Se upp...! 7 Nakoda Goj får gå barfota runt om igen vilket hästen trivs bäst med och vara en rolig jätteskräll tillsammans med 3 Mystery Love. 
12 Re Doc dessvärre bortlottad och behöver både tur och en vanvettig fart på loppet som bjuder in honom. 
Min ranking:  6, 4, 5, 9, 1, 2, 7, 3 - 12, 8, 11, 10

V75-6 - Bronsdivisionen, 2 640 meter volt

 1. Ryan Kronos - Peter G Norman
 2. Conrads Wilhelm - Kristian Lindberg
 3. Tellmeastory - Björn Goop
 4. Forecast - Örjan Kihlström
 5. Je t'Aime Ruinart - Ulf Ohlsson
 6. Monfalcone - Tom Horpestad
 7. Max Not Sand - Marcus Hultman
 8. Angle of Attack - Robert Bergh
 9. Clemenza Am - Adrian Kolgjini
 10. Mellby Duke - Johan Untersteiner
 11. Smirre Creek - Mikael J Andersson
 12. Born In The U.S.A. - Torbjörn Jansson

3 Tellmeastory tror jag är någonting alldeles extra. Numera är hästen i träning hos Björn Goop och årsdebuterade senast i Halmstad där hästen gjorde det bra efter galopp. Slutade trea där och ett lopp som borde ta fram hästen väldigt mycket. Jag tror det är segerdags här, och att Goop får överta ledningen när han väl avancerar fram.
Min ranking: 3 - 5, 9, 8, 6, 10, 4, 2, 12, 7, 1, 11

V75-7 - Årjäng Stora Sprinterlopp, 1 640 meter auto

 1. B.B.S.Sugarlight - Kevin Oscarsson
 2. Dante Boko - Adrian Kolgjini
 3. Nadal Broline - Ulf Ohlsson
 4. Highspeed Call - Anders Eriksson
 5. Bruno di Quattro - Frode Hamre
 6. On Track Piraten - Johnny Takter
 7. Kadett C.D. - Robert Bergh
 8. Propulsion - Örjan Kihlström
 9. Volstead - Erik Adielsson
 10. Ringostarr Treb - Wilhelm Paal

Likt Stoeliten tackar vi spårguden för ett väl utfört arbete i Årjängs Stora. Bästa hästen fick ett dåligt utgångsläge och visst öppnar loppet upp sig något nu. Jag streckar på avslutningen och flera fina hästar blir lågt betrodda.
 8 Propulsion är förstahästen, men över kort distans från spår 8 behöver till och med han tur längs vägen. 3 Nadal Broline är lätt att kära ner sig i. Det kan vara segerdags nu igen. 10 Ringostarr Treb var omänskligt bra i helgen och går alltså ut nästkommande helg igen. Har formen på topp och ser oslagbar ut för dagen. Utgångsläget passar hästen väldigt bra, då han har en otrolig slutspeed.
Drömspår för 1 B.B.S.Sugarlight som fick utdelning senast och roligt att Kevin Oscarsson åter får köra. Ska bli intressant att se vad taktiken blir här... Visst kan hästen spetsa och gå därifrån! 2 Dante Boko vässades i provlopp förra veckan där han sprang 1.11,0 över aktuella distansen. En hårding som ska segerstrida, och inte minst visa att han vill ha plats i Hugo Åbergs. 
6 On Track Piraten är van vid betydligt längre distanser. Har gjort det okej över kort distans förr, och är den som främst bjuds in om tempot blir alldeles för tufft där framme. 9 Volstead har gjort mig något besviken och inte varit sitt bästa jag efter Sweden Cup-segern. Smygläge här. 
Min ranking: 8, 3, 10, 2, 1, 6, 9 - 7, 5, 4

Glöm inte er andel!
Martin Engström

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Midsommardag bjuder på GS75-omgång från Rättvik.Flera toppar selas ut - bland annat Villiam som är tillbaka. GS75-1 Breeders' Crown fyraåriga ston - ... Läs travtips

Jag har mitt system inför Grand Slam 75 i Rättvik klart. Det blir spik på 3 Ferry Boko (GS75-3) och 7 Up To Me (GS75-5). GS75-1 12 Dibaba (55 %) har ... Läs travtips

Midsommarhelg vilket betyder V75 från Kalmartravet! Kalmarsundspokalen och Stoeliten blir två höjdpunkter. V75-1 Silverdivisionen - 2 140 ... Läs travtips

Midsommarhelgen betyder V75 på Kalmartravet och som vanligt körs omgången på söndagen, så vi får en extra dag att fundera på loppens utgång. Vill ... Läs travtips

Hej på er! Jag hoppas alla haft en fantastisk midsommar för det har jag haft! Idag (lördag) har vi en ... Läs travtips

Lämplig uppgift för hemmahästen med världens bästa kusk!1 Walk All Over You står inför intressant uppgift när det är V75 hemma i Kalmar.Den här gången ... Läs travtips