V65: Double Exposure tillbaka » 22 okt. | Martin - Travstugan.se

V65: Double Exposure tillbaka

Det är ny V65-tisdag från Solvalla. Bland hästarna som selas ut ser vi stostjärnan Double Exposure i V65-1.
Här är lite mer om kvällens tävlingar:

V65-1

Stoeliten inleder V65-kvällen med 125 000 kronor i förstapris. Trots ett sjumannafält kan det bli sevärt.

 • Segerbudet:

Daniel Redén-tränade, Double Exposure, är tillbaka på tävlingsovalen. Startade senast för två månader sedan i Jubileumspokalen som slutade med fjärdeplats.
Inga av övriga i loppet är av samma klass som Double Exposure som normalt borde vinna det här trots uppehållet.

 • Motbud:

Hans R Strömbergs, Unique Juni, är helt klart att se upp med bakom. Trots att det "bara" blivit två segrar den här säsongen har hon haft en grym säsong. Senast kom seger nummer två och togs i mycket fin stil. Skulle inte Double Exposure vara i tillräckligt gott slag är Unique Juni tidig!

V65-2

Ett stolopp som ser ut som en väldigt öppen historia och som väl kanske inte håller någon vidare jättehög klass...

 • Segerbudet:

Efter en hel del strul i inledningen av tävlingskarriären har det verkligen lossnar för Vellum Paper på slutet. Tog sin första seger för tre starter sedan och följt upp detta med två fina andraplatser. 

 • Motbud:

Erik Adielsson sitter upp bakom Katinka som ännu är segerlös den här säsongen. Ska bli klart intressant att se med Adielsson upp

V65-3

100 000 kronor i förstapris i C TH Ericssons Memorial. I sjumannafältet ser vi tre starka Gulddivisionare.

 • Segerbudet

Milligan's School har verkligen fått det att lossna och verkar stormtrivas med Ulf Eriksson. Det kan dock bli en tung resa den här gången, men som han sett ut känns han som hästen att slå.

 • Motbud:

Hans-Owe Sundbergs, Charrua Forlan, har imponerat den här säsongen och med spår invändigt om Milligan's School är det givet att Sundberg testar och troligen sitter i ledning. Där stormtrivs åttaåringen och han kan helt klart hålla undan.

Timo Nurmos-tränade, Zenit Brick, är även han värd att se upp med. Har varit lite formlös i senaste starterna men nu är vi på väg in i hans årstid och nu sitter åter Björn Goop upp!

V65-4

Ett riktigt fint fält med 70 000 kronor i förstapris.

 • Segerbudet:

Glenn Boko är tillbaka efter kort paus. Trots sitt uppehåll tror jag Björn Goop laddar iväg direkt och från ledningen blir detta hästen att slå. 

 • Motbud:

Dom Perignon har varit ute i tuffa lopp mer eller mindre hela säsongen. Haft liten otur med spårlottningarna men nu fått ett vettigt utgångsläge. Ska kunna slåss om segern här. 
Builder's Caviar har en kapacitet i sig som ingen i det här loppet kan stå emot. Finsk fyraåringstopp som kommer blåsa förbi många i fältet.

Track Angle övertygade senast på just Solvalla och är möjligen med bäst dagsform i fältet. Lär behövas då han står lite hårt inne.

V65-5

Ett snabblopp med 60 000 kronor i förstapris där Halmstad-tränat kan bli svårt att ta in längder på.

 • Segerbudet:

Johan Untersteiner fick bästa möjliga utgångsläge med Com Milton som tidigt borde sitta i ledning här. Senast är bara att glömma med start från tufft utgångsläge. Blev mest en genomkörare i kroppen och troligen körs han offensivt nu.

 • Motbud:

Ginotonic gör bra ifrån sig hela tiden men utan att få sätta nosen först. Snart borde marginalerna få vara på hans sida och tyckte insatsen senast var mycket positiv.
Hawk Cliff är annan som varit segerlös väldigt länge. Kan klart bättre än så, men läget här är ju inget vidare trots toppkusk.

Kapable On Track He's Black ska bli intressant att se över kort distans för första gången! Risken för att bli instängd är dock stor.

V65-6

Kvällen avslutas med stayerlopp som kan bli en mycket öppen och rolig tillställning!

 • Segerbudet:

Finns ingen självklar förstahäst i loppet, men nog borde det snart lossna för Ronzon Face. Skulle han bara sköta sig den här gången tror jag han kan bita ifrån riktigt bra härifrån.

 • Motbud:

Kapabel som få är givetvis Announcment men likt Ronzon Face har det inte stämt för denne treåringen som nu dessutom har spår 12 att brottas med. Skulle han dock vaknat på rätt sida av boxen är han bra nog att överraska.
Cash Simoni ska bli mycket spännande med lopp i kroppen och detta är ett starkt platsbud som ska kunna blanda sig i striden!

Örjan Kihlström har lärt känna Vincent Chase nu efter andraplatsen senast. Varit lite av en nästagångare en tid nu.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Mantorp styr V64-kvällen denna måndag och där vi bland annat ser rutinerade miljonärer i V64-3. Loppet jag själv ser fram emot är V64-2 med flera ... Läs travtips

Lördagen på Solvalla håller hög klass! Det är V75-finaler, Walter Lundberg Memorial och framförallt uttagning till Europaderbyt som ... Läs travtips