V64: Untersteiner i centrum » 8 aug. | Martin Engström - Travstugan.se

V64: Untersteiner i centrum

Åby värmer upp inför helgen med V64-kväll där Peter Untersteiner åter startar sin lovande talang!

V64-1

Peter Untersteiner har med hela tre hästar i det här stoloppet med tre- och fyraåringar.
Han själv kör 3 Juicy Gossip som siktas mot stora unghästloppen i Norge, men tycker 1 Amusement och framförallt 2 Queen Neo är minst lika bra. Framförallt sistnämnda gjorde det riktigt bra på Halmstad senast.

Christoffer Eriksson har med två i loppet som båda känns väldigt intressanta.
4 Bazinga Cheri
glänste på Karlshamn näst senast och 9 Rosy Wine, som nu körs av Björn Goop, har tagit två raka andraplatser med mersmak.

Annan Untersteiner att se upp med är så klart Johan som kör sin 6 Nina Ginto här. Är här tillbaka efter fyra månader ifrån och gör sin blott tredje start i livet här. Men med tanke på hur hon såg ut i sina två starter är hon given här.

V64-2

10 High Roller Sox gjorde efterlängtad debut senast och gjorde det på bästa sätt.
Dyringen visade upp sin talang direkt och trots svårt utgångsläge kunde han enkelt ladda sig framåt och styrde och ställde.
Såg knappt trött ut efter loppet där och även fast det är bakspår här tror jag han tar andra raka segern.

V64-3

Peter Untersteiner står åter i centrum i tredje avdelningen. Här kör han 6 Darah Bibo som blir en jättefavorit.
Visserligen har hon varit ute i tuffare sammanhang än det här, men för mig är fyraåringen klart överspelad.

André Eklundh sitter bra till med 1 Lutecia som visserligen är rejält osäker av sig, men felfritt tror jag hon kan utmana favoriten.
9 Key Mom
var inte mer än okej näst senast, men svarade upp med att vara riktigt bra på Jägers för två veckor sedan. Kommer till Åby med finfin form!

V64-4

  • Visst får man lite 90-talsvibbar av spiken här när det plötsligt är dags för Nordman. Personligen var det inget favoritband, men däremot hästen 9 Nordmann blir att räkna med.

Har nu fått någon genomkörare för regi Untersteiner och i det här loppet slipper ekipaget favoritskapet. Jag tror dock det är dags för femåringen att ta första segern i nya regin. Från det här läget kommer Nordmann sitta bra till direkt. Jag pikar - även fast jag har respekt för Quick Vald och Speedy Tilly.

V64-5

Kul lopp över tre volter där jag tycker fyra står ut.
Föga förvånande kör Peter Untersteiner favoriten i form av 8 Look Håleryd men det är ingen man håller i handen. Tycker insatsen senast var alldeles för blek för att man ska köra Look Håleryd som given favorit här.

1 The Real Face står bra till härifrån och likt Look Håleryd är det ingen fyraåring som kommer med god insats från senast. Skulle The Real Face däremot vara i ordning igen kommer han leda loppet väldigt länge.
5 Elway Am
är annan jag tror på som stormtrivs över den här distansen!

V64-6

  • Lurig avslutning där jag tror det kan hända en hel del trots kort distans.

5 Jefferson Dotcom ser ut att bli favoriten som trivts på Åby förr, men lite ovisst vart han hamnar härifrån. Annan norskhäst är 4 Falcon Dragon som står väldigt bra till här och jag har svårt att se annat än att Herman R Tvedt är offensiv.

6 Pacific W.F. har senaste året bara vunnit ett lopp i 18 starter, men med tanke på hur bra han gick på Åby förra veckan blir han intressant att se ikväll.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Halmstad bjuder på fin klass till måndagens V64-kväll. Petri Puro selar åter ut Maestro Crowe som senast förlorade som storfavorit på V86.Tre starka ... Läs travtips

Februari gör sitt avslut med en sista V75-omgång på lördag. Det är från Sundsvall och Bergsåker som V75-cirkusen har sin föreställning. ... Läs travtips