V64: Många unghästar på Solvalla

V64: Många unghästar på Solvalla

Från tisdag kvällen har vi V64 på nationalbanan Solvalla. Bland annat ser vi två- och treåringar som tävlar om fina pengar. Flera av unghästarna har visat riktigt fin talang under inledningen av karriären!

V64-1

  • Oaksrevanschen sätter fart på kvällen med flera högintressanta treåringar

Jim Oscarsson reser till Solvalla med 10 Dontlooseallmoney som tjänat överlägset mest i loppet och slutade trea i Oaks. Hon är van vid att gå från bakspåret och jag tror hon reser till Solvalla för att visa vem som är bäst här.
Jag tror ändå det är ett öppet lopp och många som har chans på segern.

1 Global Avenue får perfekt resa härifrån och 3 Gloria Sisu är klart bättre än vad hon visat på slutet. Förväntar mig uppryckning här!

V64-2

Ingvar Nyberg kör åter 11 Everest Sisu som varit imponerande bra den här säsongen. Nu är uppgiften lite svårare med bakspår på sitt främsta motbud så det kommer krävas ytterligare en sylvass insats ikväll. För mig är Everest Sisu given på lappen!
Motbudet är så klart V75-härdade 5 Findus M. som hittat toppformen nu på senhösten. Det verkar som att sexåringen trivs över dessa lite längre distanserna!

Bakom de två är det så klart öppet, men en jag vill ha med på lappen är 10 Vincent Chase. Femåringen har inte haft någon spikrak utveckling på karriären och resultaten har varit väldigt ojämna av sig. Ska dock bli intressant att se hästen ikväll med lopp i kroppen efter välbehövlig vila. Tycker även 

V64-3

  • Riktigt roligt tvååringslopp med flera unghästar som visat prov på talang i sina debutlopp

Mattias Djuse ser åter ut att ha en fin talang i stallet här i form av 11 Quantal Quetzal som verkade behöva två lopp i kroppen för att känna på tävlandet innan hon levererade rejält senast. Fårn det här läget ser det ut att kunna bli repris på föregående segern.
Olle Alsén reser till Solvalla med obesegrade 5 Kiara C.Boko som man ska ha respekt för. Lyckas Alsén nå ledningen härifrån kommer Kiara bita ifrån riktigt bra.

Som vanligt när det gäller unghästarloppen ska man ha koll på Svante Båth-hästar. Här ser vi 2 Amour Hill och Erik Adielsson är ju en mästare i voltstarter så Amour Hill kommer sitta perfekt till direkt. 

V64-4

Jag har liten känsla över att 3 Troublemaker Face levererar den här gången och gör ett riktigt bra lopp. Han har verkligen inte haft turen på sin sida på slutet, men insatsen näst senast var riktigt positiv. Senast gick det mesta fel och det är bara att glömma. Jag tror valacken är igång och säsongens tredje seger kan mycket väl tas här!

7 Uret är en högkapabel herre som varit ifrån ett tag, ända sedan januari månad. Pasi Aikio låter spännande uppåt på sexåringen och läget i volten är perfekt för att tidigt sitta bra till där framme. Tidig bakom!

V64-5

4 Green Mamba verkar minst sagt trivas hos regi Jasmine Ising och segrarna på slutet har varit riktigt starka. Tyskhästen brukar kunna lösa sådana här uppgifter med spår 4 på volten och normalt ska han ha mycket stark segerchans. 
Rikard N Skoglund lär ha siktet inställt på att låta de 20 meter bakom få svettas. Och dessa är visserligen hyfsat bra, men inte några segerrika hästar för dagen precis.

Jag tror därför Skoglund och Green Mamba reder ut uppgiften i femte avdelningen!

V64-6

Robert Bergh har hygglig form på stallet, utgångsläget här är perfekt med 3 Hail Mary som inlett karriären alldeles strålande frånsett ett race. Förstapriset är fint här och Hail Mary kommer givetvis siktas på att leda runt om. Med tanke på hur han sett ut kan det mycket väl bli så...

  • Jag ryggar dock tillbaka lite med tanke på det stora favoritskapet som kommer vilas på Hail Mary. SÅ dåliga är inte motbuden.

2 Alien Kronos är den jag främst fastnar för bakom som är tillbaka igen och han har stångats mot stentufft motstånd hela året och nästan sprungit in en miljon kronor.
Adrian Kolgjini kommer knappast låta Bergh sitta ifred där framme och 9 Dominic Wibb är en spännande treåring som kommer från fin insats hemma på Jägers!

Dagens Dubbel:

DD-1 - 4 GREEN MAMBA

Givet att gå på Green Mamba även på DD-spelet. Jag tror de från tillägget spelas ner och gör oddset på Green Mamba till det bättre...

DD-2 - 3, 2, 9, 8

3 Hail Mary är så klart den att slå, men 2 Alien Kronos ska man inte ignorera som är minst lika bra i mina ögon. Skrällen är 8 Digital Summit. Insatserna han stod för tidigare i höst var riktigt svettiga!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Solvalla gör ett av sina sista tisdagskvällar med V64. Stall Jörgen Westholm besöker banan med flera att se upp med.V64-1Klart minst rutinerade ... Läs travtips

Ny vecka och nya möjligheter! Jag ska erkänna att V86 är lite av mitt favoritspel då det är så himla speciellt, hyfsad klass och saxad bana vilket ... Läs travtips

Dags för V86 Express och denna gång ska vi besöka Jägersro och Solvalla för som vanligt en spännande omgång.Vilken lördag det hade kunnat bli, men vi ... Läs travtips

V86 1På detta preliminära system börjar jag direkt med en spik i avdelning 1. 5 Juan är van att alltid möta tufft motstånd, nu skulle jag vilja säga ... Läs travtips

Från Sundsvallsbanan Bergsåker hämtar vi lördagens V75. Banans tidigare storstjärna Robert Bergh är på plats med flera segerbud.Våra V75-andelar ... Läs travtips