V64 Jägersro: Dubbelspik på ston! » 20 maj | Martin Engström -…

V64 Jägersro: Dubbelspik på ston!

Kvällens V64 körs från min hemmabana Jägersro där jag tycker det verkligen ser lurigt ut.

Gina Schermer

V64-1

3 Comanche Moon var överraskande stark senast vid segern under lunchtävlingarna på Jägers. Jag tror hästen verkligen är i toppform för dagen, men här får han det sannerligen inte enkelt mot 1 Rushmore Face i rusningen.

V75-härdade segerstoet 6 Gina Schermer är min vinnare i loppet som givetvis är nöjd över det lilla fältet. Jag tror Rick Ebbinge ger stoet perfekt resa hela vägen och när hon anfaller kommer hon svepa ner hela fältet. Jag inleder med spik!

V64-2

Dante Kolgjini verkar verkligen stormtrivas med 11 Elof Palema. Fick en något tung resa senast och gjorde vad han kunde .Före det har Elof Palema och Dante Kolgjini varit strålande ihop med två raka segrar. Härifrån tror jag ekipaget hamnar bra på det direkt.
Från första tillägget varnar jag för 3 Carl Lewis som jag tycker går bra över den här distansen och 12 Royal Ice duger normalt till i betydligt tuffare sällskap än det här. Har nu fått tre lopp i kroppen efter sitt långa uppehåll och den här gången tycker jag man ska begära lite mer av hästen.

V64-3

För dryga månaden senast debuterade 5 Gulfstream Am och gjorde det på bästa sätt med seger. Såg riktigt fin ut och är säkerligen ännu bättre den här gången med loppet i kroppen. 1 Livi Oxford H.M. lär dock bjuda upp rejält till kamp. En häst som inte är mycket sämre än Gulfstream Am och vars läge är klart mycket bättre.

3 Becker gjorde andra starten i karriären senast efter varit ifrån i två månader. Svarade för en lysande insats och gör här debut bakom bilen. Ola Samuelsson låter försiktigt uppåt kring hästens kunnande och ska bli intressant att se hur han räcker till mot Gulfstream Am och Oxford H.M..

V64-4

8 Blue Mustache har visat upp ett intryck som varit minst sagt rejält på slutet och inte ens krångliga utgångslägen verkar stoppa hästen. För dagen är han i riktigt bra slag och även fast läget är tungt så är det självklart att hålla honom som förstahästen och troligen svårslagen...

Jag väljer dock ändå att låsa och gör det med 5 Bonny Boy från stall Luguaer vars hästar fortsätter gå riktigt bra den här våren. Marc Elias känner hästen utan och innan och Bonny Boy tycker jag har gjort det bra på slutet. Jag inbillar mig att ekipaget kan utmana Blue Mustache och väljer att låsa!

V64-5

Peter Untersteiner kunde senast visa upp 3 Global Voyager som vann direkt i årsdebuten. Från ledningen höll han undan och här verkar det bli samma position återigen. Därifrån är han väldigt svårslagen, men en sådan som 9 Bridge Jumper är för mig en klart bättre häst. Daniel Olsson litar mycket på sin häst och tar gärna positionen utvändigt ledaren. Efter ett otursamt fjolår har Bridge Jumper sett mycket fin ut i alla sina tre starter den här säsongen.

6 Typhoon Face gjorde vad han kunde bakom just Bridge Jumper senast. Är han bara på hugget och vaknat upp på rätt sida av boxen är han högkapabel för klassen och kan för dagen vara klart bäst. 10 Hidde Greenwood hänger mest med som kompis till Gina Schermer men är segervan även han. Ovisst hur han duger här, men Engwerdas hästar brukar räcka till bra mer eller mindre vid varje besök.

V64-6

7 True Devotion gör första starten för stall Untersteiner och gör det med Peter Zadel i sulkyn. Taktiken är nog given; det är ledning som gäller trots det vingliga utgångsläget. Jag tror dock inte ekipaget kommer lyckas - för 6 Photograph kommer göra det svettigt för True Devotion direkt och Isabella Bergh lär vara minst lika intresserad av spetspositionen med Photograph.

1 Floats Cesna får perfekt resa hela vägen härifrån och jag tar tillfället i akt att spika denne!
Henriette Larsen tillhör bland de rutinerade i fältet och även en av de bästa här. Floats Cesna gick klart bra på Vaggeryd senast och är på väg upp i form igen. Jackpotomgången i all ära så spikar jag!

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Halmstad bjuder på fin klass till måndagens V64-kväll. Petri Puro selar åter ut Maestro Crowe som senast förlorade som storfavorit på V86.Tre starka ... Läs travtips

Februari gör sitt avslut med en sista V75-omgång på lördag. Det är från Sundsvall och Bergsåker som V75-cirkusen har sin föreställning. ... Läs travtips